Savo karjeros trisdešimtmetį A. Mamontovas jau paminėjo su Klaipėdos, Šiaulių ir Kauno gerbėjais. Didžiosiose arenose surengti koncertai buvo anšlaginiai. Ne išimtis ir sostinės publika. Likus gerokai daugiau nei valandai iki renginio „Siemens“ arenos koridoriuose dėl didelio srauto žmonių buvo sunku prasilenkti. Neoficialiais duomenimis, į jubiliejinį A. Mamontovo ir „Foje“ koncertą „AM+Foje=30“ Vilniuje stebėjo per 12 tūkst. žiūrovų.

„Šiandien bus neįtikėtina. Šiandien mes keliausime laiku nuo naujausių iki seniausių dainų. Kiekvieno kūrinio metu visi taps vis jaunesni ir jaunesni, kol pačioje pabaigoje liks vieni kūdikiai“, - sveikindamasis su publika kalbėjo vakaro kaltininkas.

Beje, kalbant apie kūdikius - nemažai porų į koncertą atsivedė ir savo mažamečius vaikus. „Su jais atėjome čia tikrai ne dėl to, kad neturėjome su kuo palikti. Norėjome, kad jie išgirstų ir pamatytų, su kokia muzika užaugo jų tėvai“, - DELFI sakė su dviem vaikais į koncertą atėjusi pora.

Nostalgiškos nuotaikos arenoje tvyrojo ne tik tarp žiūrovų, kurių dauguma niekada nepamirš legendinio „Foje“ atsisveikinimo Vingio parke. Prisiminimuose buvo paskendę ir patys muzikantai. Trumpų pertraukėlių metu scenoje buvo leidžiami muzikantų garso ir vaizdo įrašai, padaryti prieš 20 metų. 

„Iki šio koncerto turėjome nueiti ilgą kelią, - su „Foje“ muzikantais pradėjęs antrąją koncerto dalį prisipažino A. Mamontovas. - Paskutinį kartą mes visi buvome susitikę 1997-aisiais. Kai kurie iš jūsų dar nebuvo gimę. Kai kuriems jau buvo pradėję slinkti plaukai.“

„AM+Foje=30“ koncertą stebėjo ir daug žinomų žmonių: muzikos, teatro, verslo ir politikos pasaulio atstovų. Tarp jų koncerto klausėsi ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. "Andriaus Mamontovo ir grupės „Foje" muzika, lydėjusi mane 30 metų, šiandien vėl suskambo iš naujo. Koncertas buvo nuostabus!" - po koncerto socialiniame tinkle savo įspūdžiais pasidalino prezidentė.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė "AM+FOJE=30" koncerte

Į koncertą Vilniuje buvo pakviesta ypatinga viešnia – Briuselyje gyvenanti Vokietijos lietuvė Loretta Petereit, kuri su A. Mamontovu ir buvusiais „Foje“ muzikantais atliko „Vieną kartą Paryžiuje“.

Koncerto metu buvo atliekamos pačios populiariausios A. Mamontovo ir „Foje“ dainos. Po pasirodymo publika nenorėjo paleisti muzikantų - jiems į sceną teko išeiti netgi dviems bisams.

„Tai kai kuriems bus antras, o kai kam ir paskutinis kartas pamatyti „Foje“ scenoje“, - prieš koncertą yra sakęs atlikėjas.

Muzikantai neretai sulaukia klausimo, ar negalvoja apie ilgalaikį „Foje“ atsikūrimą. Tačiau jie į šį klausimą atsako klausimu: „Kokia to būtų prasmė?

„Ar šios grupės atsikūrimas pagerintų tai, kas šiuo metu kuriama? Nes atsikurti tam, kad surinkti pinigų ir važinėti po turus nėra logiška“, - neabejoja Arnoldas Lukošius.

Jam antrino ir A. Mamontovas. „Foje“ atsikūrimas reikštų vėl visiems susirinkti, pradėti įrašinėti naujas dainas, kažką kurti.

„Foje“ yra jau išbaigtas dalykas, nebėra ko pridėti. Galima nebent tik netyčia sugadinti“, - prisipažino jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (907)