Vienas iš įdomesnių koncertų melodijomis nuskardens mažiesiems dainuojamosios poezijos mylėtojams spalio 20 d. vidurdienį, 12 valandą, Mokytojų namų svetainėje. Bus galima išgirsti V. V. Landsbergį, J. Baltoką ir šią vyrišką kompaniją papildysiančią L. Bicane iš Latvijos.

Nors šis renginys orientuotas į vaikučius, tačiau neabejojame, jog nenuobodžiaus ir tėveliai. Be to, dėl smagumo galima prigriebti ir senelius, nes minėtų atlikėjų kūryba neturi amžiaus cenzo. Pats Vytautas V. Landsbergis yra pasakęs: „Mano dainos skirtos klausytojams nuo vienerių metų iki 101, tik vyresniems jau nepatartina. Nors, jei prieš koncertą pasitariama su šeimos gydytoju, tai kodėl gi ne. Kartais kaip tik padeda.“

Jonas Baltokas – kūrybiškai nenuilstantis bardas, charizmatiškas, vaikiškų dainų autorius, kurio dainų tekstai šmaikštūs, sunkiai apibūdinami, nes jį galima išgirsti traukiant net ir apie sliekus, arklius, kates ir kitokius kvėpuojančius padarėlius. Atlikėjas į pasakų pasaulį įtraukia grodamas dažniausiai gitara, tačiau taip pat ir lūpine armonikėle, kazoo.

Su klausytojais sekmadienį taip pat bendraus jauniausia šio festivalio atlikėja iš užsienio – Laura Bicane. Ji yra dalyvavusi Eurovizijos dainų konkurse su daina „Frekin‘ Out“. Mergina studijavo muzikos ir menų mokykloje, mokėsi groti akordeonu. Ji yra itin talentinga, todėl nestebina tai, jog yra sulaukusi tarptautinio pripažinimo ne viename užsienio festivalyje. Atlikėja dainuoja ne tik gimtąja latvių kalba, bet ir prancūzų, anglų bei vokiečių kalbomis. Ji neslėpė, jog laukia pasirodymų festivalyje „Tai – aš“ ir tikisi, jog susitikimai su lietuvių publika bus jaukūs.

Kas yra lankęsis Vytauto V. Landsbergio koncertuose žino, o kas ne – turės progą įsitikinti, jog jis sugeba patraukti vaikų dėmesį, į juos žvelgia ir bendrauja kaip su suaugusiais, nes „nesuaugę būna daug labiau suaugę už kokį pasigėrusį, piktą dėdę nesubrendėlį“. Pavyzdžiui, atlikėjas prisimena, kai po vieno iš koncertų „atėjo mergaitė gal aštuonerių metų, paspaudė ranką ir pasakė: „Ačiū tau, gerbiamas Vytautai V.Landsbergi“. Iš vaiko lūpų tokio „rimto“ teksto nesitikėjau. Vos susilaikiau, bandydamas išlaikyti rimtį, ir atsakiau: „Ir tau ačiū, gerbiama miela mergaite“.

Atlikėjas atvirauja: „Dainas rašyti vaikams lengviau tik dėl to, kad dažniausiai jos gimsta būnant tarp jų, kvailiojant su vaikais, t.y. – sukuriamos kartu. Taip, beje, dažniausiai atsitinka ir su pasakų rašymu.“ Taip pat pat paklaustas, ar nėra jaudulio, baimės dėl vaikų reakcijos dėl naujos dainos, jis neslepia, jog vaikų nebijo, nes „jie ne kokie suaugę“.

Trumpai primename, jog dar galite suspėti į spalio 19 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje vyksiantį koncertą, kuriame dainuojamaja poezija ir džiazo improvizacijomis ausis pamalonins muzika Olegas Ditkovskis ir Neda Malunavičiūtė išskirtiniame koncerte su saksofonistu V. Labučiu ir pianistu, kompozitoriumi A. Anusausku. Tą pačią dieną Vilniaus mokytojų namų svetainėje skambės ne tik muzikinio, bet ir gyvenimo dueto „Kamanių šilelio“ bei svečio iš Didžiosios Britanijos kūrybos akordai. Spalio 20 d. festivalis iki kitų metų atsisveikins koncertais Šv. Kotrynos bažnyčioje ir Kauno Žalgirio arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją