Kaip didžiausią penkmečio pasiekimą liūdnoji trijulė vieningai įvardina faktą, kad jie vis dar yra. Kaip svarbų pasiekimą „slibinai“ mini ir malonumą, kad pas juos vis dar ateina žmonės. Vietoje nenustygstantis grupės narys Dominykas Vaitiekūnas, kaip reikšmingą dalyką išrėžia ir tai, kad nebesinori nebūti. Šiai nuomonei pritaria ir rimtasis kolega Vaidas Kublinskas: „ateityje dar nemažai įdomių įvykių laukia, tad kaip čia nebūsi“.

Pradėję savo muzikinį kelią nuo profesinės dainos „Aktorius“, šiandien „Liūdni slibinai“ pateikia muzikinį pareiškimą „Girdžiu, ką jūs tylite“. Pagal Justino Marcinkevičiaus žodžius sukurta daina gimė dar prieš kelis metus teatro scenoje. Įgavęs aštresnį naują skambesį kūrinys pristato elektroninį dainų rinkinį „Imkit mane ir klausykit“. „Liūdnų slibinų“ svetainėje jau nuo vidurnakčio galima atsisiųsti keturiolika dainų, įkvėptų didžiųjų Lietuvos poetų.

Modernią Martyno Mažvydo „Katekizmo“ versiją primenančiame rinkinio viršelyje grupė kviečia imti, klausyti, apmąstyti ir dalintis: „Liūdni Slibinai pristato muziką, įkvėptą Mažosios ir Didžiosios Lietuvos poetų. Imkit ją ir klausykit ir tatai klausydami permanykit. Su broliu, seserim, tėvais, mokytojais ir gerais prieteliais pasidalinkit, lietuviško žodžio mintį su muzika pažinkit“.

Per penkerius metus muzikinio žaismo ir šmaikščios autoironijos nestokojantis aktorių tandemas surengė daugiau nei pustrečio šimto autorinių koncertų ir išleido du albumus. Į aiškų muzikinį formatą netelpantys „Liūdni slibinai“ yra įvertinti Sauliaus Mykolaičio vardine premija, du metus nominuoti muzikos apdovanojimuose M.A.M.A., kuriuose pelnė Geriausios 2012 metų grupės titulą. Grupė laimėjo alternatyvios muzikos apdovanojimų T.Ė.T.Ė. 2011 Tautos Balso nominacijoje, o 2012 metais šiuose apdovanojimuose grupės mažasis narys Dominykas Vaitiekūnas buvo pripažintas „Metų charizma“. Jau rengę koncertus Londone bei Hamburge šį rudenį po koncertinio turo Lietuvoje „Liūdni slibinai“ išvyks koncertuoti į Jungtines Amerikos Valstijas.

„Liūdni slibinai“ - „Girdžiu, ką jūs tylite“ (žodž. J. Marcinkevičiaus):

Penktadienį „Liūdni slibinai“ surengs koncertą Tauragėje, šeštadienį Alytuje. Kitą savaitę švęsti gimtadienio grupė keliaus į Rokiškį, Marijampolę ir Klaipėdą. Finaliniai „5 kartus ralio!“ koncertai įvyks spalio 17 d. Kaune, spalio 18 ir 19 dienomis Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)