Įkvėpė šeima

M. Melmanas prisimena, kad kai grupės gyvavimo pradžioje jų žurnalistai klausinėdavo, kiek jie dar planuoja būti scenoje, šie vienbalsiai atsakydavo: „Kaip „Rolling Stones“ ar Stastys Povilaitis.“

Vyrai neslepia, kad būtent 2013-ieji yra vieni aktyviausių metų per 18 metų grupės karjerą. Kodėl būtent šiemet? „Turbūt atėjo toks laikas, kai grupei reikėjo kažką pasakyti. Natūraliai pribrendome parodyti kažką naujo“, - sako Olegas. Galbūt vyrams kūrybinio polėkio suteikė sukurtos šeimos ir pasaulį išvydusios atžalos? „Šeima tikrai padeda ir įkvepia kūrybai“, - neslepia Maksas.

„Laiko grupei galbūt sumažėja, bet atsiranda vidinis užslėptas rezervas, kuris stebina ir mane patį“, - jį papildo Olegas. Anot jo, per 18 metų grupėje buvo tiek gerų, tiek sunkių periodų.

Raketė buvo mieliau už gitarą

„Būdavo tylos momentų, kai ateidavome į studiją, bet vietoj gitaros mieliau į rankas imdavome teniso raketę. Tuo metu tai teikdavo didesnį malonumą. Mūsų kūrybinis kelias buvo banguotas. Vienu metu tylime, kitu turime ką pasakyti labai daug. Bet tokių momentų, kad svarstytume apie išsiskyrimą, niekada nebuvo“, - pasakojo O. Aleksejevas.

Beje, grupės biografijoje gausu ir linksmų istorijų. Maksas pusę lūpų užsimena apie seną pažintį su Rusijos atlikėja Zemfira, kuri jau po 15 minučių pažinties jau sėdėjo Olegui ant kelių. Persirengimo kambariu su aikštingąja atlikėja turėję dailintis Lietuvos muzikantai netgi buvo susilažinę, jog sužais kartu futbolą. 

Aktyvūs metai

Maksas, peržvelgęs grupės kūrybinį kelią, antrina Olegui, jog „Biplan“ veikla yra labai banguota. "Mes atsinaujiname kas penkerius metus. Paskutinis grupės albumas pasirodė 2009-aisiais. Todėl 2014 mes tikrai privalome išleisti naują albumą“, - sako jis.

Panašu, kad muzikantai savo penkmečio planą įvykdys, nes į muzikinį pasaulį jau paleido ne vieną dainą, karaliaujančią radijo stočių topuose.

„Šie metai buvo aktyvūs, turėjome daug veiklos ir kelionių. Dainą „Amore“ išleidome žiemos pabaigoje, vėliau įrašėme vasaros kūrinį „O mes prie jūros“. Kiekvienam sezonui išleidžiame po naują dainą, todėl rudenį pasirodys dar vienas mūsų naujas kūrinys, - pasakojo M. Melmanas.

18-ojo gimtadienio nuotaikomis gyvenantys „biplnai“ lapkričio 29 dieną Vilniaus menų fabrike “Loftas“ rengia gimtadienio koncertą. Jie taip pat netrukus išelis singlą „Amore“ Rusijos rinkai. Muzikantai filmuoja vaizdo klipus ukrainietiškai ir rusiškai dainai „Amore“. Vyrai netrukus vyks koncertuoti į Švediją, o spalio mėnesį išleis naują lietuvišką singlą „Sapnų gaudyklė“.

Pamatė, ko dar nematę

Pastarieji metais „Biplan“ grupei – kaip niekad derlingi. Muzikantai su koncertais ypatingai daug keliavo po Ukrainą, Rusiją, Baltarusiją.

„Šiemet tikrai teko nemažai pakeliauti. Įgijome daug žinių ir patirties. Kaip Olegas sakė: „Gerai pasijusti senu vilku. Bet netgi seni vilkai gali kažko naujo pasisemti.“ Rusijos, Baltarusijos festivaliuose pamatėme ko nematę“, - neslepia Maksas, kurį šokiravo Rusijos roko muzikos festivalis „Našestvije“.

„Mano nuomone, festivalis privalo turėti laisvės atmosferą, o ten viskas atrodė kaip militaristinis renginys. Apsaugos, rodėsi, buvo daugiau nei žiūrovų. Nors publikos buvo susirinkę apie 150 tūkst. Pilna milicijos, naikintuvai skraido virš galvų“, - įspūdžiais dalinosi Maksas.

Desertą pavadino dainos garbei

Lietuvos grupė „Biplan“ labai svetingai ir šiltai sutinkama ne tik Rusijoje, bet ir Ukrainoje. Todėl muzikantai išleido dainą „Amore“ rusų ir ukrainiečių kalbomis.

„Ukrainiečiai kitaip mūsų ir nevadina, kaip „našais litovcais“. Nors ukrainietiškai, nemoku, bet žmonių reakcija į šį kūrinį buvo labai pozityvi. Kai skaičiau komentarus, žmonės stebėjosi, kad dainuoja lietuviai. Gal dėl to, jog turiu ketvirtadalį ukrainietiško kraujo? - šypsodamasis svarstė M. Melmanas. - Ukrainietiškas kūrinys man buvo vienas maloniausių faktų iš dabartinės grupės veiklos. Rusiškai dainuoti nėra naujiena. Netgi Alanas Chošnau yra rusiškai uždainavęs. Bet ukrainietiškai – tikrai retas.“

Beje, „Biplan“ gimtadienio popietė neatsitiktinai vyko viename sostinės ukrainiečių restorane. Restorano virtuvės šefus įkvėpė jų daina „Amore“ ukrainiečių kalba, todėl jie specialiai muzikantams sukūrė destertą ir pavadino jį „Amore“. Patiekalas bus įtrauktas į meniu. Ar vyrams neglosto savimeilės, kad jų dainos įkvepia kulinarus? „Tas faktas savimeilę paglosto, bet mums labiau patiko pats destertas“, - juokėsi jie.

"Biplan" grupės pastarųjų metų akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)