Kaip Eltai teigė Nacionalinės filharmonijos generalinis direktorius Egidijus Mikšys, Lietuvoje dar nėra skambėjusi šios populiarios operos kamerinė versija.

"Išskirtinis vakaras rengiamas kartu su Maskvos didžiojo teatro atlikėjais, pasiūliusiais mums šią "Sevilijos kirpėjo" versiją, atliekamą pasaulyje, bet dar neskambėjusią Lietuvoje. Šio Filharmonijos sezono programoje tai bus vienintelis koncertinis operos atlikimas", - sakė E. Mikšys.

Vilniuje garsiąją operą atliks žinomi Rusijos solistai: Grafą Almavivą dainuos Valentinas Chochlovas, Figarą - Vladislavas Verestinikovas, Rozinos partiją atliks Galina Boiko, Don Bartolo - Piotras Glubokijus, Don Bazilijaus - Anatolijus Babukinas. Kamerinį ansamblį sudarys du smuikai, altas, violončelė, kontrabosas ir fortepijonas.

Trijų veiksmų operos "Sevilijos kirpėjas" kamerinė versija tilps į du veiksmus. Kaip įprasta koncertiniuose operų atlikimuose, scenoje nebus nei dekoracijų, nei kostiumų, tačiau atsiskleis neblėstančio muzikos šedevro subtilybės.

Kompozitorius G. Rossini, pagarsėjęs ne tik savo genialia muzika, bet ir kulinariniais receptais, po skandalingai sužlugusios "Sevilijos kirpėjo" premjeros 1816 metais šiai savo operai vis dėlto išpranašavo sėkmę. Jau nuo pat antrojo premjerinio spektaklio "Sevilijos kirpėjas" pagal Pierre'o Beaumarchais komediją pradėjo savo pergalingą žygį per pasaulio operos scenas ir iki šiol yra populiariausias G. Rossinio sceninis kūrinys ir garsiausia italų komiška opera.

Lietuvoje ši melodinga, žaisminga, intrigos ir humoro kupina opera pirmą kartą buvo pastatyta 1924 metais, ir vėliau ne kartą statyta Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. 2004 metais "Sevilijos kirpėjas" pastatytas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, ją sėkmingai atliko šio teatro Operos studijos stažuotojai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją