Muzikinį teatrą maždaug prieš dvejus metus įsteigė operos solistas Juozas Koreiva, nutaręs, jog sostinės kultūriniame gyvenime laisva "lengvojo" žanro niša. Vis dėlto neva jau repetuojamų kabaretų, miuziklų ir reviu vilniečiai taip ir neišvydo - nieko ilgą laiką nesigirdėjo ir apie patį teatrą.

Po dvejų metų pertraukos atgimusio Vilniaus muzikinio teatro direktorius Jonas Sakalauskas BNS tikino, jog šiuo metu pasikeitę teatro vadovai, darbuotojai, o J.Koreiva prie planuojamos teatro veiklos neprisideda.

"Prieš dvejus metus J.Koreiva per anksti apsiskelbė apie teatro veiklą, neapskaičiavęs finansinių galimybių. Po to pamatė, kad projektai nuostolingi ir užšaldė savo veiklą", - nutrūkusios teatro veiklos priežastį įvardino J.Sakalauskas.

Naujasis Vilniaus muzikinio teatro direktorius J.Sakalauskas dėsto Vilniaus konservatorijos Estradinio skyriaus studentams, vadovauja Vilniaus kolegijos džiazo chorui, prisidėjo rengiant įvairius projektus - pavyzdžiui, dainuojamosios poezijos festivalis. Be to, jis sukūrė Rolando vaidmenį miuzikle "Ugnies medžioklė su varovais".

Naujieji Muzikinio teatro vadovai planuoja ne tik statyti miuziklus ir roko operas, bet ir ugdyti jaunąją miuziklų atlikėjų kartą.

"Vasarą ketiname surengti stovyklas jauniesiems miuziklų artistams, o vėliau ketiname įsteigti mokyklą jaunimui iki 20 metų Vilniaus mokytojų namuose", - planais dalijosi J.Sakalauskas.

Pirmąją teatro premjerą, miuziklą "Aidas ir Aida", režisuoja Antanas Gluskinas. Miuziklo libreto autorius - Robertas Danys, kompozitorius - Jonas Jurkūnas, dailininkė - Giedrė Žeimytė. Pagrindinius vaidmenis atliks jauni dainininkai: Aido vaidmuo atiteko Vyčiui Smolskui ir Vidui Bareikiui, Aidą vaidins Giedrė Kilčiauskienė ir Ramunė Gaigalaitė. Kitiems vaidmenims taip pat ruošiama po du aktorius.

"Aidas ir Aida" - istorija apie šiandieninio jaunimo gyvenimą: triukšmingus vakarėlius, narkotikus, seksą, migraciją į užsienį. Šis spektaklis prieš keletą metų buvo pastatytas Jaunimo teatre, tačiau rodytas labai trumpai. Pirmajame pastatyme pagrindinį vaidmenį taip pat atliko G. Kilčiauskienė.

Rugsėjį Vilniaus muzikinis teatras planuoja pastatyti hiphopo operą "Neišgalvota istorija", kurioje pasirodyti planuoja kviesti grupes " G&GSindikatas" ir "Skamp". Tolimesni planai - sukurti amerikietišką miuziklą ir surengti Lietuvoje pastatytų miuziklų festivalį.

Lietuvoje muzikiniai teatrai sėkmingai veikia Kaune, Klaipėdoje bei Panevėžyje. Idėja muzikinį teatrą įkurti ir Vilniuje kilo prieš keletą metų, tačiau tai įgyvendinti pavyko ne iš karto. Vilniaus muzikinis teatras pradėjo veikti tik šiemet.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)