Spalio 5 d. naujos muzikos ieškotojai ir grojikai „Neue Scheisse“ prieš tai rengę mažas diskotekas, pristato savo pirmąjį didelį vakarėlį klube „Opium“. Pagrindinis akcentas jame bus ne užsienio DJ žvaigždės, o šokiai. Scenoje viską, ką mama padovanojo, krutins dvi pasiutusios juodaodės prancūzų šokėjos „DHQ K'Nel“ ir „DHQ Kenysha“.

Kas yra „twerk“, teisėtai paklaus dažnas lėtesnis naujų madų įsisavintojas ir iškart nusivils, nes lietuvių kalba ypač nedėkinga apatinės kūno dalies judinimo aprašinėjimui, o būtent tai ir yra „twerk“. Labai grubiai „twerk“ šokio stilių galima išversti kaip vibravimą, dundenimą, ridenimą, tampymąsi. Šokis yra labai sugestyvus ir su smarkia seksualine įkrova. Jo užuomazgos - dar Afrikos genčių ritualuose, o šiais laikais fenomenas pirmą kartą užčiuoptas 1993 metais Naujajame Orleane, vėliau pamirštas ir visa jėga sugrįžęs pernai.

Vakarėlio muzikantai ir rengėjai Miss America bei Stunt!, lyg paaugliai choru kartojo, kad tai yra jų didžioji klubinė svajonė. „Kiek esame prisižiūrėję jutiūbų, kiek patys matę kaip grojant Diplo ant scenos liurlinasi šokėjos-žvėrys, tiek negalime susitaikyti su mintimi, kad Lietuvoje to neįmanoma pamatyti.“

Guvios prancūzaitės šoks ne tik „twerk“, bet ir „dancehall“ ir kitus aplinkinius stilius, kurie lips prie Miss America ir Stunt! grojamos muzikos, kurią patys leidikai apibūdina kaip nesustalčiuojamą ir žanrams nepalankią. Tačiau, jei būtų pastatyti prie sienos sušaudymui, dydžėjai pripažino, kad išduotų, jog stiliai švytuoja tarp „trap“, „rap“, „drill“, „beats“, „post-dub step“, „mumbathon“, „baile funk“, „bass“, „footwork“ ir dar keliasdešimties kitų.

Spalio 5-osios „Neue Scheisse“ šokiai bus tik pradžia, tiksliau, antra dalis, nes pirma įvyks kelios dienos prieš tai - spalio 2 d. šokių mokytoja visus norinčius neatlygintinai paruoš artėjančiai diskotekai.

Bus galima pramokti „twerk“ elementoriaus ir jaustis drąsiau prieš šeštadienį. Informacija apie tai oficialiame „Neue Scheisse“ tinklaraštyje neuescheisse.tumblr.com.

„Neue Scheisse“ su Miss America, Stunt! bei DHQ K'nel ir DHQ Kenysha „Opium club“, Islandijos 4, spalio 5 d., nuo 23:00.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)