Visą vasarą „Gargaras“ pelnytai atostogavo po solidaus antrojo sezono. Šio metu buvusiame kailių fabrike Kaune apsilankė tokios elektroninės muzikos asmenybės, kaip Apparat, Tiga, Maceo Plex, John Digweed ar „Booka Shade“, koncertus surengė visi aktualiausi Lietuvos muzikinės scenos veikėjai – Jurga Šeduikytė, Leon Somov & Jazzu, „G&G Sindikatas“ ir kiti. Trečiasis kokybę su kiekybe puikiai derinančio „Gargaro“ sezonas, pradedamas spalio 11-ąją, neabejotinai bus dar geresnis.

Berlyne gimusi ir augusi Ellen Allien techno pasauli tvarką prižiūri jau daugiau nei 20 metų. Išvykos į Didžiąją Britaniją metu atradusi elektroninę muziką mergina netruko tapti legendinių Vokietijos sostinės klubų „Tresor“ ir „E-Werk“ rezidente. 1999-aisiais ji įkūrė vieną įvairiapusiškiausių savo srities įrašų kompanijų – „BPitch Control“.

Su leidykla bendradarbiaujančių ar bendradarbiavusių artistų sąraše – seni Ellen Allien bendražygiai Sascha Funke, Paul Kalkbrenner, „Modeselektor“, Apparat, Kiki, Fuckpony ir dešimtys kitų.

Debiutinį savo albumą „Stadtkind“ mergina išleido 1999-aisiais, vėliau sekė ne mažiau įdomūs, žanrams nepasiduodantys „Berlinette“ ir „Thrills“. 2006-aisiais pasirodė sofistikuotas bei daugiasluoksnis jos ir Apparat bendras darbas „Orchestra of Bubbles“. Šį pavasarį „BPitch Control“ pristatė jau solinį šeštąjį Ellen Allien diską „LISm“ – muzikos, kurią jį sukūrė šokio spektakliui Paryžiuje, adaptaciją.

Kiekvieną savaitgalį vokietė didžėjauja bent po du kartus skirtingose šalyse. Prieš pat pasirodymą Kaune Ellen Allien viešės Ibizoje, kur gros „Circoloco“ sezono uždaryme, o po „Gargaro“ gimtadienio skubės į Italiją.

Įtemptą kelionių grafiką kūrėja derina su dar viena savo aistra – mada. Ji yra pristačiusi jau ne vieną vyrams ir moterims, klubams ir kasdienai skirtų drabužių bei aksesuarų kolekciją. Berlyne, greta „BPitch Control“ būstinės, veikia ir mados „butikas“.

Išskirtinę viešnią klubo scenoje pasitiks elektroninės „Silence“ šeimos atstovas Few Nolder. Prieš penkerius metus debiutavęs albumu „Planet Mu“ leidykloje, lietuvis ką tik išleido naują plokštelę „Silence“ padalinyje „Best Kept Secret“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)