Šiandien talentingoji ukmergiškė siūbuoja Lietuvoje dar neregėtą įvaizdžio posūkį: ji pristato dainą „Darbas, Seksas, Gamta“ ir be užuolankų dainuoja: „mums reikia maišto, duonos ir alaus, mums reikia darbo, sekso ir gamtos“.

Negana to, tai visiškai naujas skambesys Lietuvos „popsui“, nes daina – ne pigi užsienietiška aranžuotė ar jos kopija, o trijų alternatyvių muzikos profesionalų darbas: Mark Splinter, Vlad Solovjov ir Noythe.

Žavioji Bjelle tapo tikra šių vyrų mūza. Skeptikai turėtų nutilti: svaiginančią meilę muzikai pratęsė dainininkės ir šių bei kitų „beatmakerių“ bendradarbiavimas, pagimdęs „Bjelleprojekt“ muzikinį projektą. “Bjelleprojekt” griausmingai debiutavo 2012-ųjų „Satta Outside“ muzikos festivalyje.

Nors atviras dainos tekstas, tikėtina, dar ir kaip papiktins „Brolužio“ gerbėjus, dainininkė teigė nesiekusi šokiruoti. „Mane šokiruoja dainavimas papais, gyrimasis plastinėmis operacijomis ir panašios nesąmonės. Tai yra pažeminimas tiek moterims, tiek dainavimo profesijai“, - atrėžė dainininkė. „Mylėtis yra normalu. Ši daina yra apie žmones, kuriems gyvenime svarbiausios vertybės - meilė, draugystė, džiaugsmas“, - taip drąsiai savo nuomonę išreiškė Bjelle.

Dar daugiau, „Darbas, Seksas, Gamta“ neapsiribos tik Lietuvos rinka. Kūrinys įtrauktas į Romo Zabarausko filmo „Streikas“ garso takelio albumą, kurį nuo šiandien, rugsėjo 23-os dienos, internete platina Didžiosios Britanijos kompanija „Slime“. „Streiko“ garso takelio režisierius Mark Splinter, inicijavęs „Bjelleprojekt“, parinko „Darbą, Seksą, Gamtą“ filmo finalui. Ilgai lauktas filmas, paremtas tikrais faktais apie „beatmakerių“ muzikinę sceną, pasirodys Lietuvos kino teatruose jau nuo rugsėjo 27-os dienos.

Kviečiame paklausyti ir įvertinti Bjelle kūrinį:

Filmo „Streikas“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)