„Taip, dabar jau esu „ITB“ šeimos dalis. Man tikrai nebuvo sunku apsispręsti – jie yra savo srities profesionalai, o aš tuo tarpu dar statesniu kampu nersiu į kūrybą“, – kontraktą su muzikos grandais Lietuvai komentuoja pats The Petebox.

„ITB“ (International Talent Booking) buvo įkurta 1978 metais. Pirmieji atlikėjai pasirašę kontraktus su šia agentūra buvo „Aerosmith“ ir Neil Young. Iki šiol ši kompanija dirba su pačiais ryškiausiais pasaulio kūrėjais bei sparčiai į žvaigždes kylančiais talentais. Toks yra ir The Petebox.

Visų vilniečių ir miesto svečių dėmesiui – artėja visiškai unikali proga geriausią ir universaliausią pasaulio beatboxerį bei loopintoją The Petebox pamatyti ir Lietuvoje, „LRT Opus Gyvai“ renginyje spalio 4 dieną. Jis vyks menų fabrike „Loftas“.

Beje, The Petebox į Lietuvą atvyksta jau antrą kartą. Pirmą kartą jis grojo vasaros festivalių sezono atidaryme „Loftas Fest 2013“. Jau tada menų fabriko kompanija pastebėjo jo neeilinę charizmą ant scenos ir netruko britą pakviesti į Vilnių antrą kartą, dar iki „ITB“ kontrakto.

Viskas, ką daro Pete, yra atliekama gyvai prieš tavo akis ir tik jo balso galimybių dėka, dainas įrašant sluoksnis po sluoksnio, su minimalia instrumentų pagalba. O jo dainavimas yra vertas atskiro paragrafo. Bet jį praleisime, nes tai reikia išgirsti gyvai.

The Petebox karjerą pradėjo „BBC“ organizuojamose beatboxerių kovose. Jo pirmasis HD vaizdo klipas „YouTube“, kuriame jis interpretuoja „Pixies“ dainą „Where Is My Mind“ sulaukė daugiau nei 3 milijonus peržiūrų. Dabar jau ir kiti Pete klipai žiūrimi šimtus tūkstančių kartų, o atlikėjo koncertų grafikas yra perpildytas skrodžiant vieną žemyną po kito.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)