„Labai džiaugiuosi, kad dainuojamosios poezijos atlikėjai ir poeziją kuriantys žmonės susitinka viename renginyje. Ne pirmus metus siekiame paskatinti artimesnį jaunųjų dainuojamosios poezijos atlikėjų bendradarbiavimo su savo bendraamžiais literatais, kad pastarųjų tekstais atsirastų daugiau bardiško repertuaro. Tikiuosi, kad šie renginiai bus vaisingos kūrybinės draugystės pradžia“, – sako Vilniaus mokytojų namų projektų vadovas Juozas Žitkauskas.

Sezono pradžios koncerte dalyvaus visa eilė dainuojamosios poezijos atlikėjų: Ieva Prūsaitė, Justinas Narvidas, Gytis Ambrazevičius, Akvilė Vervečkaitė, Ieva Kasperavičiūtė ir Justinas Dargis, Gintarė Juknaitė, Matas Kaunietis ir Dangiras Petraitis, Eglė Gelažiūtė, Violeta Bučiūtė, Austėja Lašinskaitė, Tomas Lučiūnas, Gintarė Ružinskaitė bei grupė „Šiaurės upelis“.

Savo eilėraščius Dainuojamosios poezijos svetainės atidarymo vakare skaitysiantis Mantas Balakauskas yra laimėjęs Lietuvos edukologijos universiteto organizuojamų Literatūrinio pavasario skaitymus, jo kūryba reguliariai publikuojama kultūrinėje spaudoje. Renginį ves poetas Tomas Taškauskas.

Dainuojamosios poezijos svetainė Vilniaus mokytojų namuose pradėjo veikti 2001 metais. Bardų koncertai svetainėje vyksta kiekvieną trečiąjį mėnesio penktadienį, nuo 18.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją