Pirmieji į Mokytojų namų kiemelio sceną kops verti stebėti ir vietos atsiskleisti ieškantys scenos naujokai „Journey of Mintyria“. Nepriklausomo roko grupė „Journey of Mintyria“ debiutavo šį pavasarį vykusiame grupių konkurse „Artistų artistas“, o kiek vėliau atkreipė ir „Vilniaus muzikos savaitės“ rengėjų dėmesį. Tai savotiška minčių pasaulio kelionė, pagardinta roko, alternatyvios, kantri muzikos elementais ir eksperimentais.

Dar vieni ketvirtadienio vakaro svečiai – šviežia roko grupė „Pilnatys“. Anot grupės lyderio ir vokalisto Mariaus Meilūno, grupė „Pilnatys“ derina hipnotizuojančius nakties ir dangaus garsus su pramoniniais betoninių miestų ritmais. Jie nuolat eksperimentuoja, bando senųjų bliuzo, džiazo ir roko elementų pagalba išgauti psichodelinį, mėnulišką skambesį. Grupė „Pilnatys“ yra tiesiog būtinas pamatyti kolektyvas.

Finalinį visą sezoną trukusio ciklo akordą trenks itin retai koncertuojanti ir pasiilgta grupė „Happyendless“. Grupės sąskaitoje – du kritikų pagyrų sulaukę albumai „Room For Mistakes“ ir „Cinema“, 3D koncertinis turas, „MTV“ ir „Sidabrinės gervės“ statulėlės, įsimintini kino filmų garso takeliai, vienas už kitą geresni hitai, nepamirštami vaizdo klipai ir labai ryškus grupės pėdsakas šiuolaikinės lietuviškos muzikos istorijoje.

Nors grupės lyderis Saulius Prūsaitis pastaruoju metu vis dažniau į dienos šviesą išlenda su savo soliniu projektu „Face White“ ar yra nuolat matomas ir girdimas kaip muzikinio projekto „X Faktorius“ teisėjas, tai bus dar viena reta galimybė išgirsti grupę „Happyendless“ gyvai.

Gyvo ir gero garso ciklas šią vasarą vilniečiams dovanojo Giedrės, „Keymono“, „Golden Parazyth“, „Proper Heat“, Jurgos, „Skamp“, „Baltojo Kiro“, „Electronic I“, „Saulės Kliošo“, „Beissoul & Einius“ „Darlings & The Orchestra“, „Kurak“, „Without Letters“, „Feral“, „G&G Sindikato“, „Dee & Kamy“, „Biplan“ ir kitų grupių koncertus.

Renginio pradžia – 19 val. Koncertams pasibaigus, atėjusių į „Vasaros terasą“ nuotaiką žadins jos šeimininkas ispanas Ruben.