Festivalis „Vinius Music Week 2013” – tai ne tik koncertai. Jo neatsiejama dalis – edukaciniai, informaciniai seminarai, kurie savaitgalį vyks Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje.

“Girdėsime pranešimus apie vaizdo klipus ir jų kūrybos specifiką, kalbėsimės su muzikinės platformos ,,SoundCloud“ atstovais, aptarsime, kiek šio įrankio galimybes išnaudoja Lietuvos muzikantai, - pasakojo festivalio koordinatorius Lauras Lučiūnas. - Labai knieti pristatyti tokius lektorius, kaip Artemijus Troickis, kuris yra gerai žinomas rusų žurnalistas, muzikos ekspertas, istorinė figūra. Šiuo metu jis dėstytojauja Maskvos universitete bei Rusijos valstybiniame vadybos universitete. Taip pat turi savo laidą vienoje didžiausių Rusijos radijo stočių – „Maskvos aidas“, veikia koncertų ir renginių agentūroje „Caviar Lounge“, įrašų studijoje „Zakat“. Jis yra pelnęs apdovanojimą „Už nepakartojamą indėlį į muzikos industriją“ Suomijoje. Be visų nuopelnų, A.Troickis - tikra rakštis Rusijos politiniame gyvenime. Neįtikėtina, tačiau dėl Vilniaus muzikos savaitės seminarų jis „aukoja“ Maskvos mero rinkimus. Mūsų auditorijai Artemijus rengia paskaitą apie muziką ir politiką.“

“Vilnius Music Week” antrąsyk pasirodys kitas žinomas svečias iš Rusijos – O.Nesterovas. „Atstovaudamas šiuolaikinių technologijų verslui, jis rengia paskaitą apie tai, kokios galimybės buvo prieš 40 metų ir dabar“, - sakė L.Lučiūnas.

Seminarų programoje - ir Prancūzijos atstovas F.Audigieras iš „La Coopérative de mai“, kurio darbotvarkėje taip pat yra „Europavox“ festivalis bei „Europaclub“ tinklapis, ir airių žurnalistas Patrickas Conboy‘us, prisidedantis prie muzikos apdovanojimų internetiniame puslapyje state.ie, rašantis žurnalui „Midlands Art & Culture“.
Svarbios festivalio viešnios – estė Helena Sildna, surengusi ir išpopuliarinusi vieną didžiausių muzikos renginių Baltijos šalyse - Talino muzikos savaitę, ir Helienne Lindvall - apdovanojimus skinanti profesionali muzikos tekstų autorė bei žurnalistė, rašanti straipsnius laikraštyje „Guardian“, bendradarbiaujanti su BBC.

Negana to, delegatų sąraše – buvęs pankrokeris, virėjas ir futbolo žurnalo redaktorius, o taip pat - Ibizos muzikos aikštelių legenda Billas Brewsteris ir reklamos bei renginių organizavimo kompanijos „Light Music“ savininkas Ilja Bortnukas, dirbantis su tokiomis grupėmis, kaip „Sigur Rós“, „Franz Ferdinand“, „Massive Attack“ ir kt.
“Vilnius Music Week” organizatorių teigimu, šiais metais užsienio svečių delegacija bus ne tik didesnė, bet ir įvairesnė, o paskaitų ciklas išties platus, skirtas tiek muzikos profesionalams, tiek mėgėjams, tiek visiškiems ,,žaliukams“. „Gal būtent su muzika nė nesusijęs žmogus pasinaudos geriausiais svečių patarimais ir kūrybiškai juos pritaikys savo sferoje. Todėl „Vilnius Music Week“ paskaitose, kurios vyks rugsėjo 6-8 dienomis, laukiami visi“, - kalbėjo L.Lučiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)