Buvusioje laivų statykloje bus atlikti visi būtini patobulinimai, kad čia kitų metų gegužę galėtų būti surenti trys aukščiausio lygio šou. Šiam pasirinkimui pritarė ir „Europos transliuotojų sąjunga“ (European Broadcasting Union – EBU/EUROVISION) bei dalyvaujantiems visuomeniniams transliuotojams atstovaujanti Kontrolinė grupė.

„Mes su nekantrumu laukiame, kada galėsime pasveikinti Europą Kopenhagoje, kurioje netrūksta kultūrinės įvairovės, yra puiki infrastruktūra ir daugybė viešbučių. Pasirinktoje konkurso vietoje turime galimybę įgyvendinti savo kūrybines ambicijas. Visas plotas aplink „B&W Hallerne“ bus paverstas Eurovizijos sala, kur susitiks šalių atstovai, spauda bei gerbėjai“, - sako 2014 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso transliuotojo-šeimininko DR vykdančioji prodiuserė Pernille Gaardbo.

„Kopenhaga yra viena iš populiariausių Europos turistų traukos centrų ir turi tai, kas būtina norint surengti tokio renginį“, - įsitikinęs „Eurovizijos“ dainų konkurso vykdantysis direktorius Jonas Ola Sandas.

„Pasirinkta vieta yra drąsus kūrybinis žingsnis ir mes esame įsitikinę, kad puikus bendradarbiavimas tarp DR ir Kopenhagos miesto užtikrins tai, kad Europa tris koncertus įsimins ilgam!“, - pridūrė pašnekovas.

Kopenhagoje iki šiol „Eurovizijos“ dainų konkursas buvo surengtas du kartus – 1964 ir 2001 metais. Danijos sostinėje taip pat vyko ir konkurso pusės šimto metų jubiliejaus minėjimas. Tai buvo surengtas 2005 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)