Ši vasara Lietuvoje buvo ypač dosni festivalių mėgėjams. Netrukus juos pradžiugins antrąkart rengiama Vilniaus muzikos savaitė. Tačiau festivalio „Vilnius music week“ koordinatoriaus Lauro Lučiūno teigimu, ši muzikos šventė gerokai skirsis nuo kitų.

„Kuo daugiau festivalių, tuo geriau. Toks platus muzikinis pasirinkimas džiugina kiekvieną melomaną. Tačiau kalbant apie "Vilnius Music Week“ derėtų pabrėžti, kad jo idėja skiriasi nuo tradicinių vasaros festivalių. Tai nėra festivalis vien tik publikai, tai - didelis įvykis ir patiems muzikantams. Mūsų siekis – suteikti grupėms ir atlikėjams šansą pasirodyti kuo geriau, nes šio festivalio metu jie gali būti išgirsti užsienio delegatų. Tokiu būdu jiems atsiveria milžiniškos bendradarbiavimo perspektyvos ateityje“, - sako L. Lučiūnas.

Po sėkmingo „Vilnius music week“ debiuto 2012-aisiais organizatoriai jaučia atsakomybę tęsti pradėtus darbus.

„Kad mūsų festivalis reikalingas, liudija tai, jog šiemet užsiregistravo beveik dvigubai daugiau muzikantų. Perklausę įrašus priėjome išvados, jog būsimų dalyvių kokybė taip pat gerokai stipresnė. Vieni groja itin profesionaliai, kiti pasirodo tikrai originaliai. Tad bus visko! Panašu, kad šiemet viršų ims kūrybiškumas“, - prognozuoja L. Lučiūnas.

Jis tvirtina, kad Vilniaus muzikos savaitės organizatoriai atviri visų muzikinių skonių atstovams. “Vargiai pamenu, jog ką nors būtume išbraukę iš sąrašo, nebent visiškai neapčiuoptume originalios kūrybos, - teigia koordinatorius. - Mes nelinkę vieniems sakyti "taip“, o kitiems – griežtą "ne“. Dėl to daug laiko praleidome prie programos dėliojimo, scenų paskirstymo ir kitų techninių sprendimų, kad kiekvieno ausis išgirstų tai, kas jam tinka labiausiai. Be to, noriu pabrėžti, kad skiriasi ne tik klausytojų, bet ir žurnalistų muzikinis skonis. Mes šiemet vėl sulauksime gausybės muzikos apžvalgininkų iš skirtingų šalių, kuriuos domina išties įvairūs muzikiniai žanrai.“

Sostinės dienų metu vyksiančioje Vilniaus muzikos savaitėje itin intriguoja du projektai, kuriuos ruošia iš naujo atsikuriančių grupių atstovai - TWNKL su Jurgiu Didžiuliu priešakyje bei "Suicide DJs“, kurios centre dominuoja Ainis Storpirštis ir Vidas Bareikis.

„Tikiu, kad vienas iš impulsų jiems vėl susiburti ir buvo mūsų festivalis, - sako L.Lučiūnas. - Taip pat negaliu nepaminėti mūsų dainuojančių merginų - Jurgos, Alinos Orlovos, Giedrės ir kt.

Rimti svečiai – ukrainiečiai „Sun Say“ su savo lyderiu Andrejumi Zaporožecu-Sun, buvusiu grupės „5‘Nizza“ vokalistu, turinčiu nemažą gerbėjų būrį Lietuvoje. Didžioje scenoje su "Sostinės dienų“ programa pasirodys ir latvių grupė "Brainstorm“. Tačiau man asmeniškai kur kas didesnį susidomėjimą kelia naujos, dar visų klausytojų neatrastos grupės, kurios gali slėpti išties didelį muzikinį potencialą.“

„Vilnius music week 2013” rugsėjo 6-8 dienomis vyks atvirose scenose miesto centre, taip pat – klubuose „Studio 9“, „Soulbox“, „Kas Kas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)