„Galapagai“ tradiciškai vyks pirmąjį rugpjūčio savaitgalį – 2014 metų rugpjūčio 1-2 dienomis Zaraso ežero saloje. Organizatorių teigimu „Galapagai“ liks skirtingų muzikos stilių ir pramogų įvairove pasižyminčiu festivaliu įvairaus amžiaus lankytojams. „Roko naktys“, kurių vieta ir data kol kas neatskleidžiama, sugrįš prie senų tradicijų ir atiduos stipresnę duoklę sunkiajai muzikai bei jos mylėtojams.

„Iš „Roko naktų“ gimęs festivalis „Galapagai“ jau įgavo savo spalvą ir surado savo auditoriją. Norėdami nepamiršti šaknų ir atsižvelgdami į „Roko naktų“ ištikimų gerbėjų prašymus, nusprendėme, kad roko muzika turi turėti savo atskirą festivalį Lietuvoje. Per vienuolika metų festivalis išaugo, sustiprėjo, kartu su juo sustiprėjo ir organizacinė komanda.

„Galapagai“ šiemet galutinai sutvirtino savo poziciją kaip muzikos ir pramogų festivalis, į kurį atvyksta įvairaus amžiaus ir pomėgių lankytojai iš visos Lietuvos ir net kaimyninių šalių. Nors „Galapaguose“ roko muzikai buvo atskira scena, jaučiame, kad duoklė muzikai, su kurios idėjomis ir akordais užaugome, turi būti didesnė“, - apie sprendimą rengti du festivalius kalba pagrindinis „Galapagų“ ir ankstesnių „Roko naktų“ organizatorius Algirdas Barniškis – Blėka.

Rugpjūčio 2-3 dienomis vykęs festivalis „Galapagai“ šiemet į Zaraso salą sutraukė apie 7 tūkstančius žmonių. Apie 15 proc. lankytojų šiais metais sudarė muzikos mylėtojų iš Baltarusijos bei Latvijos. Keturiose festivalio scenose pasirodė beveik keturios dešimtys atlikėjų iš Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Švedijos, Čekijos, Liuksemburgo, Latvijos, Baltarusijos, Izraelio.

Festivalyje „Galapagai“ buvo gausu ne tik muzikos, bet ir pramogų. Šiemet lankytojai galėjo stebėti ekstremalų kalnų dviračių šou, „Crazy car“ slalomą, pramogauti Zaraso ežere, gauti dozę adrenalino su vandens ir oro katapultomis. Renginio lankytojai aktyviai įsitraukė į krepšinio, futbolo, tinklinio varžybas, kūrybines dirbtuves. Su savo šunimis atvykę šeimininkai varžėsi „Beglobio lenktynėse“, skirtose atkreipti dėmesį į gyvūnų priežiūrą. Pasibaigus koncertams prie ekrano ištvermingiausius būrė iki ryto vykę naktiniai kino seansai.

„Roko naktų“ tikslią vietą ir datą organizatoriai planuoja paskelbti rudenį.

„Roko naktys“ pirmą kartą buvo surengtos 2002 metais. 2011 metais festivalis pakeitė pavadinimą į „Galapagus“. Su nauju vardu naujų spalvų atsirado ir programoje, kuri išlipo iš griežtų roko muzikos rėmų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)