Daugiau nei 30 skirtingos muzikos atstovų atsakingai ruošiasi savo šou, tuo tarpu festivalio organizatoriai aktyviai pluša mėgindami išpildyti jau šiandien atvykstančių pasaulinio garso atlikėjų - Jammeso Morrisono, Dub Fx, Jamie N Commonso bei grupių „The Asteroids Galaxy Tour“ ir „Fenech Soler“ – pageidavimus.

Vegetariškas maistas skrydžių ir viešnagės Lietuvoje metu, nerūkančiųjų zona užkulisiuose, greitas internetas ir galimybė gerai pailsėti prieš išvykstant - tokie pagrindiniai atlikėjo Dub Fx, atvykstančio ir apsistosiančio Vilniuje, reikalavimai „Granatos Live“ organizatoriams.

Kiek kuklesni pasirodė britų grupės „Fenech Soler“ nariai bei atlikėjo Jamie N Commonso komanda - savo persirengimo kambaryje prieš festivalį muzikantai nori matyti daug vandens, šviežių vaisių bei sumuštinių, kurių pusė taip pat turėtų būti vegetariški, daug gero, bet europietiško, alaus. Šių muzikantų lėktuvas nusileis Kaune, kur jie įsikurs prabangiuose viešbučio apartamentuose bei ruošis pasirodymui festivalyje.

Danų muzikos grupė „The Asteroids Galaxy Tour“ Lietuvoje tik skinasi kelią į šlovę, tačiau abejonių, jog po pasirodymo „Granatos Live“ scenoje muzikantų populiarumas šalyje ženkliai šoktels į viršų, nėra. Energija trykštantys ir humoro jausmo nestokojantys muzikantai organizatorių paprašė vieno – kad neišsektų energetinių gėrimų, limonadų bei sulčių ištekliai bei galima būtų paragauti vietinių sezoninių vaisių bei daržovių.

Ilgiausią pageidavimų sąrašą „Granatos Live“ organizatoriams pateikė didžiausios festivalio žvaigždės - britų atlikėjo Jammeso Morrisono - komanda. 28-erių muzikantas visame pasaulyje išpopuliarėjo vos išleidęs pirmąjį albumą „Undiscovered“, kurį įsigijo daugiau nei 2 milijonai melomanų. Pagal pardavimų tiražus J.Morrisonas tapo daugiausiai muzikos įrašų pardavusiu solo atlikėjų Didžiojoje Britanijoje. Vėliau vykusioje prestižinėje „BRIT Awards“ ceremonijoje jaunasis atlikėjas buvo paskelbtas geriausiu metų britų atlikėju vyru.

Šiuo metu jau ketvirtą albumą įrašinėjantis Jammes Morrison į Lietuvą atvyksta su 18 žmonių palyda, atskris ir apsistos Vilniuje. Atlikėjo komanda reikalauja, kad festivalio metu užkulisiuose jam ir komandai būtų paruošti net 7 persirengimo ir poilsio kambariai. Visi jie turėtų būti kuo arčiau scenos, o perėjimas nuo atlikėjo kambario iki scenos - nematomas susirinkusiai publikai.

Didžiausiu iššūkiu organizatoriams tapo Jammes Morrison techniniai reikalavimai. Speciali scenos apšvietimo įranga, kurią galima rasti tik Jungtinėse Amerikos Valstijose - būtina atlikėjo pasirodymo metu. Tuo poreikiai nesibaigia - muzikantas scenoje žūt būt nori matyti specialų fortepijoną, kuriuo groja tik žymiausi pasaulio pianistai. Instrumentas dainininkui į festivalį gabenamas iš Vokietijos, mat aplinkinėse šalyse jo taip pat nėra.

Atlikėjas ir komanda maitinasi itin sveikai, į tai atsižvelgti reikalauja ir pateikdamas norimo skanauti meniu sąrašą. Pusryčiams – jogurtas, dribsniai, švieži vaisiai, pietums – daržovių sriuba, salotos, skirtingi sūriai ir makaronų patiekalas, vakarienei – trijų dalių patiekalas su galimybe pasirinkti užkandžius, trimis pagrindinio patiekalo variantais ir dviem desertų variantais.

Jammes Morrison pasirodymas festivalyje „Granatos Live“ - pirmasis jo apsilankymas Lietuvoje, tačiau ne ilgas. Po pasirodymo penktadienio naktį, atlikėjas su komanda jau šeštadienio rytą pasieks Vieną, kur tęs turą po kitus Europos festivalius.

Rugpjūčio 2-4 d. vyksiančiame muzikos festivalyje „Granatos Live“ bus įrengtos keturios scenos, kuriose pasirodymus surengs daugiau nei 30 atlikėjų ir grupių iš užsienio bei Lietuvos - populiarusis britų dainų atlikėjas ir autorius Jamesas Morrisonas, kultinis britų elektroninės muzikos kolektyvas „Fenech-Soler“, danai „The Asteroids Galaxy Tour“, moderniosios gotikos ir XXI a. bliuzo atstovas Jamie N Commonsas, pasaulinę šlovę pelnęs gatvės muzikantas iš Australijos Dub FX, „G&G sindikatas“, Jazzu ir Sauliaus Prūsaičio projektas „DARLINGS“, Jurga, „SKAMP“, „Liūdni slibinai“, GJan, „Keymono“, „The Perfect Pil“, Markas Palubenka, Beissoul, „Electronic I“, „Poper Heat“, „The Colours Of Bubbles“, „Deeper Upper“, „ba.“, „Sweetsalt“, MC Mesijaus, „Shamanna Bug“, „Jama & W“, „The Local Legends“, Alice Way, „Fun Clock“, „Basi“, italas „La Cricca“, Vidis, „Downtown Party Network“, „Gogol Bordello Tribute“, „Baltic Balkan“ ir kt.

Be koncertų organizatoriai žiūrovams siūlys daugybę kitų pramogų ir užsiėmimų: naktinius kino teatro „Pasaka“ kino seansus, vandens pramogas, rytines jogos ir kapueira mankštas, sporto varžybas, šokių pamokas, atskiras zonas smaližiams ir kokybiško bei skanaus maisto mėgėjams ir daug kitų įdomybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)