Pirmieji vakaro svečiai – 22-ejų kaunietė Vaida, Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijoje studijuojanti džiazo vokalą, daugiau nei metus žinoma kaip „Alice Way“. Dar geriau ji žinoma kaip lietuviškoji Lana Del Rey.

Charizmatiškosios raudonplaukės sąskaitoje daug pagyrų sulaukęs debiutinis EP „Wanderlust“, koncertai pagrindiniuose sostinės ir Kauno klubuose, keletas vertų stebėti vaizdo klipų, antroji vieta tarptautiniame Saros Bareilles dainų konkurse ir nuolat plečiamas gerbėjų ratas. Tai bus pirmasis jaunosios atlikėjos koncertas sostinės „Vasaros terasoje“, kurio metu scenoje jai talkins ką tik suburtos grupės nariai.

Antrieji vakaro svečiai - electro soul duetas „Beissoul & Einius”, savo mintis paverčiantis melodija. Pasitelkę muzikos kalbą, joje subtiliai ir jautrai įamžina žmones, akimirkas ir gyvenimą. Dėl ryškiai juntamo skambesio Beissoul dažnai lyginamas su soul bei R&B muzikos atlikėjais. Vaikinas nuo mažų dienų jautė ypatingą simpatiją tamsaus gymio atlikėjams ir dabar tai galime girdėti jo originaliai subrandintame balse. Kiekvienas jų kūrinys - tai tarsi žingsnis į praeitį, dabartį ir ateitį. Tai vokalo ir muzikos sintezė, leidžianti trumpam pakilti aukščiau žemės, paklaidžioti po savo prisiminimų bei emocijų pasaulį.

Pagrindiniai vakaro svečiai – grupė „Saulės Kliošas“. Profesionalioje muzikinėje scenoje grupė „Saulės kliošas“ sukasi kone trylika metų – atrodo, kad visuomet gaivų ir žaismingą džiazo atspalvių turintį funk ir disco scenoje atlieka paauglių komanda. Daugelio konkursų dalyviai ir laureatai vilniečiams ir miesto svečiams sugros žinomiausius savo hitus bei naujausius kūrinius.

„Pastaruoju metu „Saulės kliošo" pasirodymų grafikas buvo gerokai retesnis, nes grupės vokalistė Justė Starinskaitė pusmetį gyveno Portugalijos sostinėje Lisabonoje. Kai dainininkės mainų programa baigėsi, visas kolektyvas ilsėjosi ir koncertavo Italijoje. Grįžus Justei toliau toliau aktyviai koncertuojame ir tęsiame veiklą. Jungtinis koncertas „Vasaros terasoje“ - tai viena iš gerų progų mus išgirsti gyvai“, - sakė grupės lyderis Laurynas Šarkinas.

Tai bus septintasis iš dešimties suplanuotų šios serijos koncertų šią vasarą. Lig šiol čia savo pasirodymus jau surengė tokios skirtingos grupės ir atlikėjai kaip „Empti“ vokalistė Giedrė Kilčiauskienė arba tiesiog Giedrė, „Keymono“, „Golden Parazyth“,„Proper Heat“, „Electronic I“, Jurga Šeduikytė su grupe, Sauliaus Prūsaičio ir Jazzu projektas „Darlings & The Orchestra”, „Baltasis Kiras“ ir „Skamp“.

Koncertas visiškai nemokamas. Pradžia – 19:00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją