Pasidalinti savo įžvalgomis apie festivalį atvyko muzikos asociacijos „MAMA“ pirmininkas, prodiuseris Martynas Tyla, atlikėja Jurga Šeduikytė, festivalio „Sostinės dienos“ organizatorius Remigijus Merkelys, grupės „Perfect Pill“ narys Germanas, „Vilnius Music Week“ festivalio vykdantysis direktorius bei muzikos vadybininkas Lauras Lučiūnas, grupės „Without letters“ narys Adomas.

Konferencijai dirigavęs prodiuseris M.Tyla supažindino su šių metų renginio programa, įvardino festivalio lokacijas. Paaiškėjo, jog koncertai vyks Kudirkos bei Lukiškių aikštėse, Lietuvos nacionalinio dramos teatro nišoje, naktiniame klube „Exit“, pamėgtuose sostinės baruose „Studio9“, „Soulbox“, „KAS KAS“ bei kitose vietose.

R. Merkelys džiaugėsi, jog festivaliai „Sostinės dienos“ bei „Vilnius Music Week“ jau antrus metus iš eilės sostines gatves užlies tuo pačiu metu, kad kiekvienais metais festivalių programos – vis įdomesnės ir įvairesnės, sulaukiama vis daugiau dėmesio iš užsienio atlikėjų bei žiniasklaidos.

Festivalio vykdantysis direktorius L. Lučiūnas pripažino, jog praeitais metais, prieš „Vilnius Music Week“ debiutą, nerimavo, ar pavyks sudominti atlikėjus bei muzikos mėgėjus. Tačiau šventės pasisekimas įrodė, jog muzikos festivaliai yra neatsiejama didmiesčio gyvenimo dalis. L. Lučiūnas džiaugėsi, kad šįmet, tik prasidėjus muzikantų registracijai, sulaukė gausybės norinčių dalyvauti tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio.

Konferencijoje taip pat buvo pristatytas ir užsienio delegatų sąrašas, tarp kurių – ir praeitų metų festivalyje „Vilnius Music Week“ dalyvavęs bei juo susižavėjęs „Pink Floyd“ vadybininkas Peter Jenner, ir itin reikšminga figūra muzikos pasaulyje Artemyi Troitsky. Pastarasis yra ne tik garsus muzikologas, bet ir viena ryškiausių nūdienos politinių figūrų, bei žmogaus teisių gynėjas Rusijoje. Jis skaitys pranešimą „Muzika ir Politika“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją