Šiltumu ir natūralumu muzikos mylėtojus pavergiančių „theAngelcy“ susikūrimo ir narių asmeninės istorijos yra paslaptis net gimtosios šalies žiniasklaidai. Gitara, kontrabosas, altas, perskusiniai instrumentai, fleita, keliautojų anglų kalba kuriami tekstai ir iš vidaus besiveržianti nuoširdi emocija. Šeši muzikantai kuria muzikines harmonijas, nuspalvintas patirtimis iš įvairių pasaulio kraštų. Patys „theAngelcy“ savo muziką apibūdina kontroversiškai - kaip sentimentalią ir juokingą, rimtą ir žaismingą, dvasingą ir kvailą tuo pačiu metu.

„Išgirdau juos viename muzikos industrijos renginyje Izraelyje. Kai šis kolektyvas groja gyvai – sunku likti abejingam. Iš jų sklinda labai stipri energija. Manau, kad įvyks graži festivalio lankytojų ir šios grupės pažintis“, - apie „theAngelcy“ dalyvavimą festivalyje „Galapagai“ kalba pagrindinis renginio organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka.

„theAngelcy“ - „Burning Man“:

Rugpjūčio 2-3 dienomis „theAngelcy“ praleis Zarasuose, kur surengs pasirodymą muzikos ir pramogų festivalyje „Galapagai“. Į klausimus apie angelišką misiją atsako įvairiuose pasaulio kampeliuose pabuvojęs ir nekantriai pažinties su Lietuva laukiantis grupės vokalistas Rotem Bar Or.

- Jūsų „Facebook“ fanų puslapis skelbia: „verkite ant mūsų pečių“. Ar tokia jūsų grupės misija – surinkti žmonių ašaras?

- „theAngelcy“ pečiai jau ir taip yra šlapi nuo mūsų pačių ašarų, todėl neprieštaraujame, kad šį ašarų mišinį prisijungtų ir kitų žmonių ašaros.

- Viename interviu sakei, kad „theAngelcy“ reiškia angelų agentūrą. Kokios paslaugos galėtų būti teikiamos tokioje agentūroje?

- Paslaugų neteikiame, labiau siekiame įdarbinti angelus bendram tikslui, kuris dar yra neatrastas. Gal matėte kur nors aplink tinkamų kandidatų?

- Žiūrint „theAngelcy“ pasirodymų video ištraukas atrodo, kad tarpusavyje jūs turite stiprų ryšį ir mėgaujatės grojimu kartu. Kur slypi ši magija, kas jus visus vienija?

- Mes visi turime akivaizdžių silpnybių, bet stengiamės laikytis kartu ir sukurti kažką gražaus. Tai ne visada lengva, bet tai yra proceso dalis. Panašu, kaip ir būti šeimoje, turbūt.

- Koks momentas jums labiausiai patinka koncertuojant gyvai?

- Mums patinka, kai girdime kartu dainuojančią minią. Ypač, kai publika nustebina dainuodama tokias dainas, kaip „Mother Lover“ - tai šiurkšti daina.

- Ką žinai arba girdėjai apie Lietuvą ir lietuvius?

- Vilnius Izraelyje labiausiai žinomas kaip svarbus žydų paveldo centras. Nekantraujame pažinti labiau jaudinančią Lietuvos pusę – muziką, saulę, vakarėlius.

- Kokios asociacijos ateina į galvą išgirdus žodį „Galapagai“?

- Nuostabūs paplūdimiai, gražūs žmonės ir nesibaigiantys upeliai alaus.

„theAngelcy“ video kvietimas į festivalį „Galapagai“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)