„Festivalis užaugo pats, po to, kai projekto „Varom!“ vakarėliuose salės ėmė braškėti nuo visų norinčių apsilankyti skaičiaus. Rengiame vakarėlius taip, kaip patys norėtume linksmintis, ir šis receptas pasirodė esąs tinkantis gausybei „Varom!“ dalyvių, - sakė festivalio organizatoriai. Jie pabrėžė, jog šis projektas yra ne komercinis ir skirtas absoliučiai visiems. - Tereikia išdrįsti viena – tris dienas gamtoje patirti visas festivalio gėrybes be alkoholio. Nes jau atėjo laikas linksmintis kitaip – iš širdies, prasmingai, be stereotipų ir nesislepiant už kaukių“.

Per tris festivalio dienas scenoje ketina pasirodyti visas būrys gerai žinomų atlikėjų. Penktadienį festivalį atidarė Jurgis Didžiulis, Aiste Smilgevičiūte ir „Skylė“, „Freaks On Floor“, „Golden Parazyth“ bei „Ministry of Echology“.
Savaitgalį festivalyje „Varom!“ taip pat koncertuos „Antis“, „Happyendless“, „Kamanių šilelis“, Markas Palubenka, , Vytautas V. Landsbergis, Andrius Kaniava, Šarūnas Mačiulis ir akustinis “Poliarizuotų stiklų“ projektas, ir kiti.

Meno erdvėje nuolatos rengiamos kūrybinės dirbtuvės, atskira scena įrengta interaktyviems užsiėmimams, mankštoms bei šokiams. Gilesnių patyrimų ieškantiems skirti jogos ir meditacijos užsiėmimai bei galingųjų gongų garsų sesijos. Paskaitas ir praktinius mokymus apie sveiką gyvenseną, darnius santykius, mitybą veda patyrę lektoriai.
Specialūs renginiai skirti ir festivalio mažiausiems. Jiems rengiama Afrikos būgnų, piešimo, aitvarų ir lėktuvų gamybos pamokos. Rodomi „Raganiukės teatro“ spektakliai vaikams.

Į festivalį atvyko ir nemažai žmonių su savo keturkojais augintiniais. Todėl jiems bus surengta Lietuvos kinologų draugijos mokymo centro edukacinė programa.

Netrūks ir netradicinių pramogų: maudynių purve, vaikščiojimo per žarijas, balionsvydžio. Veiks turgus, pirtis, vyks stalo žaidimai.

Festivalio „Varom!“ atidarymas – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)