Viename koncerte bus galima išgirsti daugiau kaip 30 gerai žinomų superhitų. Su „Smokie“ ir „The Gipsy Kings“ dainomis išaugo net kelios klausytojų kartos, tad koncertų metu skambės visi populiariausi grupių kūriniai – „Living Next Door to Alice“, „Needless and Pins“, „Mexican Girl“, „Oh Carol“, „I‘ll Meet You at Midnight“, „Don't Play Your Rock 'N Roll to Me“ ir kiti iš „Smokie“ ir Chriso Normano repertuaro, tuo tarpu vienas iš „The Gipsy Kings“ įkūrėjų Chico su savo grupe atliks aistringas „The Gipsy Kings“ kompozicijas „Volare“, „Djobi Djoba“, „Baila Me“, „Bem, Bem, Maria“, „Bamboleo“ ir daugelį kitų puikiai žinomų dainų.

Chrisas Normanas (tikras vardas Christopher Ward Norman) gimė 1950 m. Jungtinės Karalystės Jorkšyro grafystėje, artistų šeimoje. Būdamas vos septynerių, iš tėčio gavo dovanų savo pirmąją gitarą, o didžiausią įtaką būsimos žvaigždės muzikiniam skoniui turėjo Elvisas Presley, Little Richardas, „The Beatles”, Bobas Dylanas ir „The Rolling Stones”.

1962 m. Chrisas Normanas įstojo į Bradfordo berniukų mokyklą, kur sutiko savo bendražygius – būsimus „Smokie” narius Alaną Silsoną ir Terry Uttley. Pirmųjų grupės pavadinimų buvo daug ir įvairių – nuo „The Yen”, „Essence”, „Long Side Down” iki „The Elizabethans”. Tačiau tikroji kūrybinė sėkmė atėjo kartu su lemtingu grupės pavadinimu – 1975 m. buvo išleistas ilgai brandintas debiutinis grupės „Smokie” albumas „Pass It Around”, sukurtas kartu su garsiais to meto prodiuseriais ir dainų autoriais – Nicky Chinnu ir Mike’u Chapmanu. 1978 m. galima drąsiai vadinti „Smokie” aukso amžiumi – buvo išleistas albumas „The Montreaux Album”, sulaukęs aukščiausių kritikų vertinimų, singlas „Mexican Girl” tapo megahitu, o Chriso Normano ir Suzie Quatro dueto daina „Stumblin’ in” pateko į amerikietiškojo „Billboard” TOP-10 pozicijas. Vėliau sekė akinančios šlovės metai, gastrolės visose kontinentuose ir pilni stadionai grupės gerbėjų, dievinančių kiekvieną grupės dainą ir narį.

Nors 1986 m. Chrisas Normanas paliko „Smokie” ir pradėjo solinę karjerą, jo diskografija išties įspūdinga – išleista daugiau kaip 50 singlų ir virš 30 albumų (9 iš jų -„Smokie” sudėtyje ir 25 – soliniai), pasaulyje parduota daugiau kaip 30 milijonų įrašų. Atlikėjas iki šiol produktyviai kuria - šiai metais bus išleistas jo naujausias albumas „There and Back“ bei aktyviai koncertuoja.

Vienas legendinės grupės „The Gipsy Kings” įkūrėjų, daugelio grupės hitų bendraautorius Chico atvyksta į Lietuvą su savo grupe – „Chico & The Gypsies”. Jau daugiau kaip dvidešimtmetį sėkmingai gyvuojanti grupė yra išleidusi 10 albumų ir su koncertais lankėsi beveik visuose pasaulio žemynuose. Beje paskutinis grupės darbas – albumas „Fiesta” – pasirodė š.m. gegužę, o jame be autorinių dainų dar skamba ir populiarūs hitai, tokie kaip „Waka Waka“, „La Camisa Negra“, „Besame Mucho“ ir kiti.

Grupės įkūrėjas ir siela – Jalloul „Chico” Bouchikhi – gimė 1954 m. Prancūzijoje, išeivių iš Maroko šeimoje. Aštuntojo dešimtmečio pradžioje kartu su Reyes ir Baliardo šeimomis įkūrė grupę „The Gipsy Kings“, išgarsėjusią savo audringais flamenko ir rumbos ritmais, pagardintais populiariosios muzikos elementais. Pradėję muzikinį kelią kaip gatvės muzikantai ir retsykiais pagrodami vestuvėse, netrukus buvo pastebėti ir pasirašė leidybos sutartį su „Sony Music Group“. Debiutinis albumas atsidūrė 12-os Europos šalių grojaraščių viršūnėse ir atnešė grupei iki šių dienų neblėstantį pasaulinį populiarumą.

Temperamentingų „Chico & The Gipsy” koncerte skambės geriausi grupės kūriniai, dainos iš naujausio albumo „Fiesta”, o taip pat populiariausi visų laikų „The Gipsy Kings“ hitai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją