Mėgtantiems išlikti sausiems, siūlome apsilankyti Lietuvos bažnyčiose, jose šį kartą renginių taip pat nepritrūks.

VILNIUS

„Vilniaus gatvių festivalis“ (liepos 13 d., šeštadienį, 13-17 val., - Šv. Ignoto ir Stiklių gatvės)

Vilniaus gatvių festivalio tikslas yra sudominti vilniečius ir miesto svečius dar nematytomis ar nelankytomis vietomis, susipažinti su kavinukių ar parduotuvių vadovais, pabendrauti, paragauti, pasimatuoti, pasigrožėti. Tai – savotiška atvirų durų diena visoje gatvėje.

„Kristupo vasaros festivalis 2013“ (liepos 13-14 d., įvairios vietos)

Šį šeštadienį 21 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje festivalis pristato koncertą „Romantiškasis italas Vilniuje“. Solistai: Laura Zigmantaitė (mecosopranas), Vincenzo Cipriani (fortepijonas, Italija). Dalyvauja: Danielis Rubinas (kontrabosas), styginių kvartetas „METTIS”. KLausytojų lauks V. Cipriani kompozicijos, populiarios neapolietiškos dainos.

Ieva Narkutė
Sekmadienį festivalio klausytojai bus pakviesti į Vilniaus universiteto Kairėnų botanikos sodą. 19 val. Čia vyks Ievos Narkutės koncertas. Atlikėjos vizitine kortele tapo daina „Raudoni vakarai“. O apie ką ji dar dainuoja? Apie šaltį ir žiemas, apie laiškus, ilgesį, meilę, kuri permaininga kaip metų laikai, apie turėjimą ir neturėjimą...

Taip pat sekmadienį 19 val. Festivalis kvies ir “Sakralinės muzikos valandą” Šv. Kazimiero bažnyčioje. Trimitas ir vargonai, Bernhardas Vitas ir Alexanderis Pfeiferis - štai, kas jūsų čia lauks. Apkeliavę žymiausias Europos katedras, kitas žymias sales (tarp kurių – Harvardo universitetas), šie muzikantai nuolatos sulaukia nepaprastai šilto publikos atliepio, išreikšto griausmingomis ovacijomis.

Lietuvos mėgėjų paplūdimio tinklinio čempionatas (liepos 13 d., šetadienis, 10 val., Neries krantinė prie Baltojo tilto)

Čia vyks Lietuvos mėgėjų paplūdimio tinklinio čempionatas ( Vilniaus zona, antrasis etapas). Stipriausios Vilniaus miesto ir jo svečių komandos varžysis dėl patekimo į rugpjūčio 17 d. vyksiantį čempionato finalinį etapą.

Šeimų sekmadienis Verkių dvare (liepos 14 d., sekmadienis, 16 val., Verkių regioninis parkas)

Šį sekmadienį Verkių regioniniame parke – vaikų pasivaikščiojimas po Verkių dvarą. Kviečiame šeimas apsilankyti senajame parke, pasiklausyti senų medžių ošimo, apžiūrėti rūmus, išgirsti praėjusių laikų pasakojimų ir legendų, pasižvalgyti po apylinkes. Kalbėsime ne tik apie čia gyvenusius puikaus dvaro šeimininkus, bet ir apie dažnai nepastebimus parko gyventojus – paukščius ir šikšnosparnius, prisiminsime ne tik garbingą praeitį, bet ir ieškosime dabar čia slypinčių lobių.

KAUNAS

XVIII Pažaislio muzikos festivalis (liepos 12 d., penktadienis, 19 val., Kauno Botanikos sodas)

Šį penktadienį festivalį puoš gospel grupė „HARK”. Vokalistai: Steponas Januška, Kristina Žaldokaitė, Berta Timinskaitė, Gaudrė Vaitkutė, Ieva Rudzytė, Ieva Mukauskaitė, Justas Čereškevičius, Vitalijus Veklenko.

Stumbrai kviečia į zoologijos sodą (liepos 13 d., šeštadienis, Lietuvos Zoologijos sodas)

Visi atėjusieji į Lietuvos zoologijos sodą nuo liepos 13 d. galės pamatyti strumbrų kolekciją naujai sutvarkytame voljere. Per pastarąjį mėnesį buvo uždengtas naujas stumbrų voljero stogas, naujai sumontuota dalis aptvaro, perdažytas pastato fasadas. Voljero plotas padidėjo pusantro karto. Europos stumbrai yra vieni didžiausių laukinių žinduolių, iš Lietuvos miškų išnykę prieš keletą šimtmečių. Jie įtraukti į Lietuvos Raudonąją ir Tarptautinę Raudonąją knygas. Zoologijos sode šiuo metu jų gyvena trys.

KULAUTUVA

Bardų festivalis „Akcijų alėja“ (liepos 13 d., šeštadienis, Kulautuva)

Visus Lietuvos bardus ir jiems prijaučiančius kviečia tradicinis dainuojamosios poezijos konkursas „Mažoji akacija“. Jis ypatingas tuo, jog yra tarsi tramplinas ir unikali galimybė patekti į milžiniško populiarumo susilaukiančio ir tūkstančius žmonių sutraukiančio kasmetinio festivalio „Akacijų alėja“ įžangos koncertą. Beje, pastarasis festivalis atvėrė kelius į muzikinę šlovę žinomai Lietuvos atlikėjai Ievai Narkutei.

KLAIPĖDA

Žvejų, menų ir kaimo šventė „Ant marių kraštelio" (liepos 13 d., šeštadienis, Dreverna)

Kuršių marių pakrantėje prie Drevernos upės, Drevernoje vyks žvejų, menų ir kaimo šventę. Čia bus visos žemės stichijos - oras, vanduo, ugnis, žemė , o mums beliks stebėti ir neatsistebėti, ragaujant žuvį ar supantis Kurėne ant marių bangų.

TRAKAI

„Tamsta Muzika 2013“ (liepos 14-14 d., nuo 18 val., Trakai)

Festivalis "Tamsta muzika". Lauryno Mataičio nuotr.
Šį savaitgalį visas Trakų miestas taps dideliu, draugišku festivaliu. Nuo traukinių stoties kursuos festivalio autobusai, kurie nuveš iki festivalio teritorijos arba iki abiejų palapinių miestelių. Gatvėje šurmuliuos „Svajonių turgelis“, kuris džiugins netradiciniais aksesuarais, dizainerių dirbiniais, festivalio atributika. Jus pasitiks Gatvės scena, kurioje skambės gyvai atliekama muzika. Pramogos vaikams. Visai čia pat ir festivalio širdis, įsikūrusi Trakų pilies pusiasalio teritorijoje. Dvi didelės scenos „muzikuos“ visu pajėgumu viena po kitos. Pasistiprinti ar atsigaivinti galėsite čia pat įsikūrusiuose baruose ar užkandinėse. Ieškantiems pramogų – šalia veikianti Gatvės šokių scena, tinklinis, badmintonas, stalo futbolas, o norintiems pailsėti, paruošim sėdmaišių.

Galvės džiazo fiesta 2013 (liepos 12 d., penktadienis, Galvės ežeras)

Džiazo koncertai Trakus pastaruoju metu garsina ne ką mažiau nei pilis ir karaimiški kibinai. Šis džiazo vakarų ant vandens, plaukiančiame „Galvės“ laive, ciklas sulaukė didelio populiarumo visoje Lietuvoje. Džiazo mylėtojai ne tik leidžiasi į muzikinę kelionę po Galvės ežerą, bet ir gėrisi Trakų pilimi, Užutrakio dvaro rūmais, įstabiu kraštovaizdžiu, skambant muzikai palydi saulę.

Šį penktadienį ant Galvės ežero koncertuos džiazo grupė „The Schwings”, kurią sudaro Remigijus Rančys (saksofonas), Paulius Volkovas (gitara), Denis Murašov (bosinė gitara).

PALANGA

1000 km lenktynių „Super sprint“ rungtis (E. Babelio nuotr.)
„1000 km lenktynės“ (liepos 13 d., Vytauto gatvė)

Keturioliktąjį kartą Palangoje vyks „1000 km lenktynės“, bus pastatytas specialus lenktynių miestelis. Palangos trasa yra 2994 metrų, o 1000 km lenktynių dalyviai šeštadienį turės įveikti 334 ratus. Nugalėtojų sutikimo didysis koncertas planuojamas nuo 19 val.

DRUSKININKAI

„Tarptautinis R.Tumino vardo teatrų festivalis „Vasara 2013“ (liepos 14 d., sekmadienis, 18 val., Druskininkų amfiteatras „Galia")

Druskininkuose prasideda pirmasis teatrų festivalis „Vasara 2013“, kuriame dalyvaus beveik dvi dešimtys profesionalių teatro kolektyvų iš Lietuvos, Rusijos, Baltarusijos ir Moldovos. Pirmojo festivalio tema – „Klasika ir XXI amžius“, per 28 dienas planuojama parodyti 21 spektaklį. Sekmadienį įvyks festivalio atidarymas.

ELEKTRĖNAI

„Live Camp. Akustinių gitarų stovykla” (liepos 12-14 d., Bražuolės poilsiavietė)

Jau ketvirtą kartą „LIVERPOOL“ kviečia tave ir visus senus, naujus, ir dar būsimus tavo draugus į vasaros akustinių gitarų stovyklą „Live Camp“. Kaip visada kūrensime laužą, braidysime po Neries regioninio parko miškus, aktyviai ir ne tik aktyviai ilsėsimės, gaivinsimės srauniojoje Bražuolėje, šiurpinsimės naktiniame siaubo žygyje ir svarbiausia – daug grosime ir dainuosime.

BIRŠTONAS

Vargonų muzika Birštone 2013 (liepos 13 d., šeštadienis, 20 val., Šv.Antano Paduviečio bažnyčia)

Vargonų muzika Birštoštoną liepos šeštadienio vakarais paklausyti klasikinės sakralinės užsienio ir lietuvių autorių muzikos, dalyvauti kūrinių premjerose, pabūti meno apsuptyje vienoje iš gražiausių Lietuvoje - Birštono Šv.Antano Paduviečio bažnyčioje. Solistai: Vilma Kurpytė (sopranas), Robertas Beinaris (obojus), Arūnas Staškus (vargonai).

KĖDAINIAI

„Agurkų šventė“ (liepos 13 d., šeštadienis, nuo 16 val., Kėdainiai)

Tradiciškai užderėjus agurkų derliui, viasi kviečiami į Kėdainius, šių gėrybių šventę. Čia bus galima aplankyti teatralizuotus agurkininkų kiemelius, vyks teatralizuoti pasirodymai, koncertai, parko tvenkinyje - „Agurkų regata", o ant žemės - ringas „Agurkinis smūginis".

LINKUVA

Škaplierinės atlaidai ir Linkuvos miesto šventė (liepos 12-14 d., Linkuva)

Pakruojo rajono Linkuvos mieste vyks garsieji Škaplierinės atlaidai ir Linkuvos miesto šventė. Tai pati didžiausia, gražiausia, iškilmingiausia, turinti labai senas tradicijas miesto šventė. Kviečiame atvykti į Linkuvą visus kraštiečius, svečius, kam brangi ir artima Linkuva. Šią šventę norime pravesti įspūdingai, pakiliai, pradžiuginti šventės dalyvius. Šventės dienomis vyks sporto varžybos, koncertai, konferencijos, susitikimai su kraštiečiais, amatininkų mugė, foto darbų paroda ir kiti renginiai. Šiemet Linkuva pasitinka net 513-ąsias metines.

MOLĖTAI

„STRCAMP“ (liepos 12-14 d., senoje stovykloje „Ereliukas")

„STRCAMP” – renginys, skirtas muzikai. Gyvi koncertai pievos scenoje, diskotekos pionierių valgykloje ir veiksmas bei instaliacijos stovyklos teritorijoje. Renginyje veiks viena gyvų pasirodymų scena bei dj salė. Stovykloje taip pat bus eksperimentinės elektroninės muzikos kampelis „SODAS".

VILKAVIŠKIS

„Cafe Musical – Muzikinė kavinė“ (liepos 14 d., sekmadienis, 18:30 val., Paežerių dvaro rūmai, Vilkaviškio raj.)

„Paežerių dvaro festivalis 2013” kviečia į paskutinį savo koncertą, kuriame skambės Chriso Ruebenso kompozicijos. Jums gros: Chris Ruebens (klasikinė, akustinė gitara, vokalas), Saulius Petreikis (pučiamieji), Vytautas Bikus (klavišiniai), Andrius Kairys (mušamieji).

ZARASAI

Elektroninės muzikos festivalis „Tundra“ (liepos 12-14 d., Dūburio ežero pusiasalis)

"Tundra 2012" Nuotr. Karolinos Drulytės ir Luko Šalnos
Šių metų TUNDROS muzikinėje ir dienos veiklų programose atsispindės marga jos istorija. Pastebimai išaugęs ir išgražėjęs festivalis – ne tik ištikimas šaknis jau įleidusioms savo tradicijoms, bet ir išlieka drąsus bei entuziastingas. Kiekvienais metais elektromelomanai „Tundros“ programoje gali rasti ne tik šviežių talentų, bet ir pasaulyje jau pripažintų autoritetų pasirodymus, o jubiliejiniame atlikėjų sąraše be intriguojančių naujų veidų ir vardų, išvysite ir tuos, kurie per pastarąjį dešimtmetį „Tundros“ lankytojams padovanojo pačius įsimintiniausius ir daugiausiai publikos susižavėjimo sulaukusius pasirodymus.

ANYKŠČIAI

Alternatyvios muzikos festivalis „Velnio akmuo“ (liepos 12-15 d., Šventosios upės pakrantė, Dainuvos slėnyje)

Fetsivalis "Velnio akmuo", (I.Laurinavičiūtės nuotr.)
Šiemet pagrindinis festivalio veiksmas pirmą kartą atsiskleis trijose scenose, kuriose skambės įvairi alternatyvi muzika – nuo ekstremalaus, net radikalaus metalo iki eksperimentinio ar keisto meninio roko. Velnio akmuo“ pristato ir plačią nekoncertinę alternatyvos programą. Čia futbolas virsta „fudbalu“, muzikinės dvikovos – „MC Growl‘u“, o koncertinės dirbtuvės vadinamos tiesiog „Grok ir Kriok“. Čia hipiškos rokotekos „išneša“ naktimis, naktinis kinas prikausto dėmesį absurdo vaizdais, o ramus kempingas tampa tikra utopija.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)