Ką tik baigę turą Jungtinėje Karalystėje „Charlie Straight“ per tarptautinių Europos festivalių mainų programą buvo pakviesti pasirodyti muzikos ir pramogų festivaje „Galapagai“. Šiltomis britpop melodijomis užburianti grupė sakosi nekantriai laukianti pasirodymo pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Zaraso ežero saloje.

Pokalbis apie festivalius ir Lietuvą su „Charlie Straight“ vokalistu Albert Cerny.

- Naršant apie jus informaciją internete panašu, kad šiuo metu jūsų pagrindinis tikslas yra patekti į „Glastonbury“ festivalio sceną. Kodėl? Kur slypi magija, kurios taip siekiate?

 - Kai 2006 m. pradėjome „Charlie Straight“, mes nebijojome svajoti drąsiai. Kodėl gi nesvajoti koncertuoti Glastonburyje? Žiūrėdami, kaip šio festivalio Piramidės scenoje groja „Radiohead“ pagalvojome, kad tai ir yra būtent tai, ko norime. Asmeniškai man patinka šio festivalio istorija ir visa jį supanti magija. Daugybė grupių tokių, kaip „Coldplay“, kalba apie pasirodymą šiame festivalyje su labai didele pagarba. Tai yra simboliškas mūsų tikslo įvardinimas plačiąja prasme.

 - Svajojate apie „Glastonbury“, ką tik baigėte turą Jungtinėje Karalystėje, esate koncertavę skirtingose Europos šalyse. Kokioje keisčiauje Žemės vietoje norėtumėte surengti savo koncertą (apart „Glastonbury“)?

 - Gal visuose „Balcony TV“ pasaulio miestuose? Arba surengti „couch-surfing“ turą ir groti žmonių namų svetainėse. Vieną dieną, manau, būtinai turime pasiekti Australiją. Taip pat, rodos, mes dar niekad negrojome paplūdimyje. Ko tikrai nenorėčiau, tai dar kartą groti slidinėjimo nuokalnėje, kai lauke -10 šalčio. Buvome surengę tokį pasirodymą neseniai – mielai to nekartočiau.

 - Ar galėtum įvardinti 3 geriausius dalykus koncertuojant festivalyje po atviru dangumi?

 - Pirmiausia, vaizdas – nekantrūs minios veidai, kurie seka kiekvieną tavo judesį ir nuoširdžiai kartu išgyvena kiekvieną akimirką. Antra – vėjas plaukuose. Ir, galiausiai, aplink skraidantys paukščiai. Jie priverčia jaustis taip, lyg tai buvo sapnas.

 - Kokia buvo netikėčiausia tavo patirtis festivalyje?

 - Kai pavogė mano visiškai naują batą, kol nardžiau ant žmonių rankų minioje. Aš jo taip ir neatgavau.

 - Kas būtų pagrindiniai atlikėjai tavo svajonių festivalyje?

 - Beck, Bat of Lashes arba „Phoenix“.

 - Ką žinai arba esi girdėjęs apie Lietuvą ir lietuvius?

 - Kad merginos yra šviesios ir gražios. Atsižvelgiant į faktą, kad mano katino vardas yra Mickevičius (lankiau lenkišką pradinę mokyklą), galiu sakyti, kad žinau šiek teik daugiau apie Vilnių. Tiesą pasakius, mes labai džiaugiamės, kad grosime tokiame dideliame renginyje Lietuvoje – tikrai apie tai niekada nebuvome net pagalvoję. Kažkodėl jaučiu, kad Lietuvos publika bus atviresnė ir draugiškesnė, negu mes esame įpratę sutikti kitose šalyse. Nežinau kodėl, tiesiog man taip atrodo.

 - Kokios „Charlie Straight“ dainos žodžius pasiūlytum išmokti ir kartu su jumis dainuoti „Galapaguose“?

 - Be jokios abejonės - „Coco“. Būtų malonu pamėginti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją