Tą vakarą vintažinėje „LRT Opus“ studijoje koncertą surengs eksperimentinio modernaus džiazo ir post-roko grupė „InSearch“. Kaip jau tapo įprasta, koncertas bus filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas radijo bangomis, vėliau perkeliamas į televiziją bei internetą.

Grupė „InSearch“ suvienijo jaunus, veržlius, kūrybingus ir profesionalius jaunosios džiazo kartos muzikantus. Po sėkmingo starto grupė išgyveno narių kaitą, nuolatines skambesio paieškas ir taip sukaupė nemenką patirties vežimą. Pirmojo grupės etapo dainos sudėtos į debiutinį albumą „Art Alarm“, išleistą 2011 m. pradžioje. Ignoruodami patrauklią ir masėms skirtą muziką, grupė kuria eksperimentinio modernaus džiazo ir post-roko mišinį, jau įvertintą gilias džiazo šaknis turinčioje Lietuvoje, tiek ir užsienyje.

Energinga ir spalvinga instrumentinė muzikinė erdvė, kurioje susilieja stilistinės kryptys, o į pirmą vietą atsistoja originalios, iš pažiūros keistos ir netikėtos idėjos bei profesionali jų raiška – tai pirminis „InSearch“ siekis. Neveltui jų pavadinimas susijęs su ieškojimu – į naujų formų, sprendimų ir pojūčių paieškas savo koncertuose grupė įtraukia kiekvieną klausytoją.

„InSearch“ koncerto pradžia - 18.00 val.

Po „LRT Opus Ore“ vėliava jau grojo viena geriausių šalies alternatyvios muzikos grupių „Fusedmarc“. šiuolaikines klezmerių ir Balkanų muzikos interpretacijas kuriantys „Banda Dzeta“, alternatyvios muzikos rinktinė „Kurak“, elektroninės muzikos duetas „Golden Parazyth“, eksperimentinio džiazo trio „Sheep Got Waxed“, itin retai Lietuvoje koncertuojanti Alina Orlova ir Daivos Starinskaitės vedamas ketvertas „Keymono“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)