Grupė „Candee Train“ skaičiuoja jau ketvirtus savo gyvavimo metus, tačiau iki šiol išliko gana paslaptingas ir retai pastebimas kolektyvas, daug laiko praleidžiantis įrašų studijoje – grupės sąskaitoje išleistas debiutinis albumas „Hymnopompic“, kurį papildė ir remiksų rinkinys. Šiemet gavę geriausios eksperimentinės muzikos nominaciją „T.Ė.T.Ė.“ apdovanojimuose, muzikantai ruošiasi išleisti jau antrąjį savo įrašą.

„Candee Train“ savo maždaug akademinės valandos trukmės programoje pateikė pačius įvairiausius savo skambesio paletės atspalvius: lėtesnės melodijos priminė šiuo metu itin populiarų chillwave žanrą, tokių grupių kaip „Beach House“ ar „Mazzy Star“ išpopuliarintą „sapnų pop“ (ang. dream pop) skambesį, o taip pat trip hop stilių. Eiklesniuose kūriniuose atsirasdavo daugiau funk muzikos motyvų, apipintų keisčiausiomis, daugiausiai dviejų grupės sintezatorių ir išraiškingos boso linijos skleidžiamomis psichodelinėmis tonacijomis. „Dabar bus mūsų linksmoji programos dalis – šokiai pagal dubstep stiliaus muziką“, - juokaudama šią savo programos dalį pristatė grupės vokalistė Aistė. Kolektyvas savo grojaraštį pabaigė trankiausiu kūriniu, papildytu ir hip-hop muzikos elementais.

„Koncertas buvo vienas geresnių per pastaruosius metus. Mes visada grodavom: tai klaidų padarom, tai mūsų šeši žmonės klauso, daug iš eilės buvo tokių žlugdančių dalykų, o čia vienas iš pakeliančių dalykų. Mes dabar kupini energijos ir esam puikios nuotaikos“, - po „Jack Daniel's Studio No. 7” koncerto pridėjo ji, pabrėždama, jog nepaisant to, kad yra savamoksliai, grupė nesistengianti viską daryti pagal planą. „Groti – svarbiausia mūsų saviraiškos priemonė“, - teigė Aistė.

Muzikinis projektas „Kurak“, vadovaujamas kompozitoriaus Vyginto Kusevičiaus, į vieną muzikinį darinį sujungė aibę skirtingų ir pačių ryškiausiu nepriklausomos lietuviškos muzikos scenos asmenybių – groti subūrė bene žymiausius jaunos kartos muzikantus, o prie mikrofono pakvietė Marką Palubenką, Eglę Sirvydytę iš „mmpsuf“, Karolį Ramošką iš „Proper Heat“, Domą Strupinską iš „No Dog Barking“. 2012 m. grupė debiutavo su mini albumu „Notes“ bei kartkartėm surengia gyvus savo pasirodymus, tame tarpe – ir koncertą vintažinėje LRT Opus studijoje.

„Kurak“ jau spėjo atkreipti ir užsienio koncertų organizatorių dėmesį – kolektyvas dalyvavo šiųmetinėje Talino muzikos savaitėje, o liepos viduryje yra pakviestas koncertuoti ir didžiausiame Baltijos šalių muzikiniame festivalyje „Positivus“ Salacgrivoje, Latvijoje.

Kauniečiams grupė pateikė trylikos kūrinių grojaraštį, kuriuos įdainavo pakaitomis ant scenos lipę trys kolektyvo vokalistai. Karolis Ramoška ir jo žemas balso tembras „Kurak“ skambesiui suteikia griežtumo ir rafinuotumo, numanau, įkvėpto trip hop klasikų „Massive Attack“ ar „Tricky“. Markas Palubenka, priešingai, šiek tiek labiau liūliuojantis, minkštesnis. Jis taip pat atliko ir šiuo metu koncertuoti negalinčio Domo Strupinsko partiją kūriniui „Barrage Shark“. Tuo tarpu Eglė Sirvydytė, tarsi šviesioji grupės pusė, suteikia jai visai naujų, sangviniškų ir organiškų spalvų. „Kurak“ atliko visus keturis kūrinius iš savo debiutinio įrašo „Notes“, jau žinomas kompozicijas iš atnaujinto repertuaro, o taip pat – ir dar niekur negirdėtas dainas.

Apibūdindama koncertą, viena iš projekto kviestinių atlikėjų Eglė Sirvydytė teigė, jog koncertas vyko labai tvankiame ore ir tai kiek apsunkino muzikantų sąlygas. „Kadangi tai man nėra darbas, šis pasirodymas Kaune nėra vienas iš daugelio koncertų. Kiekvienas koncertas yra didelė ir graži šventė“, - teigė ji. Paprašyta apibūdinti šio margo ir iš pažiūros sudėtingai suderinamo projekto vidinę virtuvę, ji pridėjo: „Visus „Kurak“ narius vienija draugystė. Jei nebūtų draugystės, nebūtų ir muzikos. O mūsų tikslas yra išgyventi kiekvieną akimirką. Svarbiausia pati kelionė, o taip pat ir gražūs dalykai. Jų sukūrimas ir pasidalinimas“.

Tai buvo jau ketvirtasis šios koncertų serijos renginys, iki tol ant scenos po legendinio viskio vėliava vėliava Vilniuje ir Kaune jau lipo „ReedNoBrass“, „The Local Legends“, „Monkey Tank“, „Deeper Upper“, „InSearch“, „SheepGotWaxed“ ir „Los Turbos“. Apie kitus planuojamus projekto „Jack Daniel's Studio No. 7” gyvo garso koncertus bus pranešta artimiausiu metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)