Aštuoniolikmečiai- devyniolikmečiai Maksas iš Vilniaus, Emilis, Arūnas ir Jurgis iš Kauno ir Gytis iš Klaipėdos darbui Palangoje susiburia jau antrą vasarą. Vaikinai kurorte laiką išnaudoja produktyviai - ne maudosi paplūdimyje, bet lieja prakaitą ant Basanavičiaus gatvės grindinio.

Nors centrinėje miesto gatvėje galima garsiai muziką leisti tik iki 22 valandos, vaikinai keletą šokių surengė ir likus kelioms minutėms iki 23 valandos. „Mes esame gangsteriai, - juokavo jie. - Bet kai šoki, prarandi laiko nuovoką“. „Darydami šou dažniausiai improvizuojame, bet turime ir mažų rutinėlių. Kiekvieną dieną stengiamės parodyti žmonėms kažką naujo“, - atviravo gatvės šokėjai.
Gatvės šokėjai Palangoje

Nedraugiški verslininkai ir poilsiautojai

Kas pasikeitė Palangoje, lyginant su pernai metais? „Kol kas tik gatvės pusė“, - juokėsi vaikinai. Netoli tilto šokantys jaunuoliai prisipažino, kad tokią vietą pasirinko dėl to, kad netrukdytų kavinių lankytojams.

„Kavinių savininkai yra labai nedraugiški Palangoje. Visi, išskyrus „Bizonų slėnio“. Garbė jam, nes savininkas mūsų ne tik kad neišveja, bet kartais netgi duoda galingesnę aparatūrą“, - džiaugėsi vienas šokėjų.

„Įstatymas kaip ir nedraudžia šokti gatvėje. Bet mums tenka rinktis atokesnes vietas nuo kavinių ir barų. Nebent iš anksto susitariame su verslininkais, kai prašome jų pasinaudoti elektros šaltiniais aparatūrai pasijungti. Žinoma, jiems už elektrą visada atsiskaitome“, - kurorto verslo subtilybes išdavė šokėjas.

Ne visada draugiški jauniesiems talentams būna ir gatvės praeiviai. „Būna tokių, kurie kabinėjasi, bet mes su jais susitvarkome draugiškai – šokdami. Kartais ateina pasišaipyti. Dažniausiai neblaivūs „forsai“. Bet po to paėję kelis metrus sustoja ir žiūri mūsų šou praverta burna. Ir galiausiai dar įmeta pinigų“, - juokėsi jie.
Gatvės šokėjai Palangoje

Uždirba ir 1000 litų per dieną

Kurorte vaikinai apsigyveno tik prasidėjus vasaros sezonui ir linksmins Palangos praeivius dar porą mėnesių. Ar šiais metais poilsiautojai šokėjams dosnesni?

„Pernai buvo geriau. Bet sezonas dar tik įsibėgėja. Per šventes suvažiuoja daugiau žmonių, tad rankų nenuleidžiame“, - sakė prieš ilgąjį Joninių savaitgalį DELFI kalbinti jaunuoliai.

Gatvės šokėjai neslėpė, kad aktyviausiu sezono metu per dieną jiems visiems pavyksta surinkti į tūkstantį litų, kuriuos, žinoma, išsidalina po lygiai. „Bet būna ir tokių periodų, kai nesurenkame netgi maistui, o ką jau kalbėti apie pragyvenimą ir buto nuomą“, - neslėpė jie.

Vaikinai vasarą kurorte gyvena išsinuomoję kambarius pas vietinius palangiškius. Tiesa, vienas jaunuolis kas vakarą nakvoti keliauja į Šventąją.

„Ten kainos panašios kaip ir Palangoje, bet gyvenimo sąlygos geresnės. Todėl susikooperuojame su vienu pažįstamu, kuris Palangoje dirba vienoje iš kavinių, ir kasdien važinėti nėra problemų“, - sakė vienas vaikinas.

Gatvės šokėjai per vasarą uždirbtus pinigus panaudoja savo svajonėms įgyvendinti. Štai šiemet vienas jų planuoja aplankyti didžiausią pasaulyje šokėjų stovyklą, kitas nori įsigyti naują kompiuterį, dar kiti - kurti muziką ar taupyti pasirodymui gatvės šokio varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)