Ketverius metus į Varėnos salą "Dainų slėnis" kviesdavusio festivalio rengėjai sako nebesutalpinantys savo gerbėjų, todėl, nors ir apgailestaujant varėniškiams, šįmet keliasi į turistų apgultą Trakų miestą. Kelias vidurvasario dienas Trakai turėtų pavirsti dideliu draugišku festivaliu, o pagrindinė scena įsikurs sunykusios Trakų pusiasalio pilies erdvėje.

"Tai vienas gražiausių Lietuvos miestų, esantis netoli Vilniaus, čia daug gamtos ir istorinio paveldo, vieta patogi šeimoms ir turistams, be to, Trakų miesto savivaldybė mus pasikvietė. Renginio erdvė Trakuose nebus aptverta, bet festivalis keliaus per visą miestą, kitaip tariant, tai bus miesto dydžio festivalis", - vardijo naujos festivalio vietos privalumus festivalio direktorė Ona Skernevičiūtė.

Pasak rengėjų, į Trakus tradiciškai bus galima nuvykti muzikiniais traukiniais, įsilieti į pagrindinę muzika šurmuliuojančią Vytauto gatvę su ten veikiančiu "Svajonių turgeliu" ar nuplaukti muzikiniu laivu iki Trakų pilies pusiasalyje įsikūrusių scenų. Iš viso festivalyje bus šešios scenos, per 30 atlikėjų ir daugiau kaip šimtas šokėjų.

Šių metų festivalyje laukiama garsiojo atlikėjo Shaggy iš JAV. Jo pasauliniais hitais tapusios dainos "Boombastic", "It wasn't me", "Angel" skamba ir lietuvių klausytojų ausyse. Iš Jamaikos kilęs dainininkas yra 6 kartus platininio albumo savininkas, net 5 kartus nominuotas "Grammy" apdovanojimui ir laimėjęs šį apdovanojimą už geriausią regio muzikos albumą "Boombastic".

Festivalyje koncertuos ir atlikėja Selah Sue iš Belgijos, Lietuvoje jau pabuvoję, šiuo metu sparčiai kylantys atlikėjai "Quadron" iš Danijos. Grupės solistė prisidėjo prie dabar kino teatruose rodomo filmo "Didysis Getsbis" muzikinio takelio - ji buvo pakviesta įrašyti vieną iš filme skambančių dainų. Taip pat laukiama grupės "Cortes" iš Londono.

Be užsienio žvaigždžių, festivalyje Trakuose pasirodys daugiau kaip 20 Lietuvos atlikėjų, grupių, muzikantų, didžėjų: pirmą kartą čia koncertuos Alina Orlova ir Aistė Smilgevičiūtė su grupe "Skylė", o Saulius Prūsaitis pristatys naują projektą "Face White". Dalyvaus grupės "Skylė", BA, "Golden Parazyth", o festivalį atidarys ir uždarys jo senbuviai "Poliarizuoti stiklai", šįmet švenčiantys dainos "Medžiai be lapų" 30-metį. "Tai puiki starto aikštelė lietuviškoms muzikos grupėms ir puiki proga gerai pasirodyti, gauti impulsą tolesnei kūrybai. Čia skamba tik gyva muzika, jokių fonogramų ir jokio popso", - teigia "Poliarizuotų stiklų" lyderis Šarūnas Mačiulis.

Naujų ir gerai žinomų dainų žada pažerti "Keymono", "Leon Somov & Jazzu", "Saulės Kliošas", BIX, "Freaks on floor", "Liūdni slibinai", "4Fun", "Ir visa tai kas yra gražu yra gražu" ir kt.

Penkiose festivalio scenose iki paryčių netils muzika - ja bus galima mėgautis dviejose pagrindinėse scenose Trakų pilies pusiasalyje, "Peu Peu" judesio scenoje, gatvės scenoje "Svajonių turgelyje" ir DJ scenoje. Netruks pramogų, žaidimų, staigmenų bei geros nuotaikos.

Į Trakus persikėlusio festivalio organizatoriai vardija daugybę šios vietos privalumų: puikus susisiekimas, idealus kraštovaizdis, svetingi žmonės. Be to, bus galima atvykti ne tik su draugais, šunimis, bet ir su pačiais mažiausiais - čia bus ne tik apie 2 tūkstančius žmonių talpinsiantis palapinių miestelis, bet ir "Slėnio" kempingas su visais patogumais: paplūdimiu, pirtimis, krepšinio aikštele, dušais. Norintys galės statytis palapines arba apsigyventi ten esančiuose namukuose. Po koncertų bei naktinės diskotekos atsigauti padės specialiai organizuojama rytinė jogos, taiči mankšta.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)