VILNIUS

Padėkos šventė Islandijai (birželio 15 d., šeštadienis, įvairiose vietose, pradžia – 17 val.)

Islandija buvo pirmoji šalis, pripažinusi ir pasveikinusi Lietuvą su atkurta nepriklausomybe. Ta proga rengiama šventė, kurios metu norima pasakyti – Ačiū tau, Islandija! arba Takk, Island! Tad šį šeštadienį, birželio 15 d., popietę Islandijos gatvė Vilniuje antrą kartą taps mažąja Islandija. Islandijos dvasia sklis vėliavomis išpuoštoje Islandijos gatvėje ir prie gražaus pilietinio projekto prisijungusiuose baruose.

„Lesė" gimtadienis (birželio 15 d., 13 val., Vilniaus prieglauda Buivydiškėse)

Renginio metu, kurį rengia beglobių gyvūnų organizacija „Lesė“, galėsite sudalyvauti protų mūšyje ar viktorinoje, įsigyti šaunių dalykėlių „blusturgyje“, pajodinėti ant žirgo, pasivaikščioti po prieglaudą, pabendrauti su „Res Canes“ dresuotojais ir dar daug kitų pramogų ir konkursų bus skirta vaikams, jų tėveliams bei visiems apsilankiusiems.

TRAKAI
 
Trakų viduramžių šventė (birželio 15-16 d., pradžia – 12 val., Trakų istorijos muziejus)

Trakų pusiasalio pilyje jau dešimtąjį kartą atgis viduramžių dvasia. Jūsų laukia įspūdingos riterių kovos ir viduramžių gyvenimo scenų rekonstrukcijos, amatininkai ir muzikantai, pramogos ir viduramžių virtuvė. Galėsite ne tik stebėti vyksmą, bet ir patys dalyvauti, semtis žinių bei pramogauti. Užsiėmimą sau ras ir maži, ir dideli. Šįkart šurmuliuos ne tik gyvenimas pilyje – pirmą kartą renginiai vyks visame mieste. Jūsų lauks koncertai ir mugės, lauko kavinės ir žaidimai, pasiplaukiojimai senoviniais laivais bei kitos pramogos.

KAUNAS

„Bike Show Millennium 2013" (birželio 15 d., šeštadienis, nuo 15 val., S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas)

Šiemet ši tradicinį fiesta – jau keturioliktoji. Kasmet ji pritraukia motociklininkus iš visos Europos. Organizatoriai šiemet siūlys pasigrožėti įvairiomis autosporto profesionalų kovomis, pasiklausyti Lietuvos žvaigždžių koncerto. Čia pasirodys „Pinup Girls“, „Naujos pupytės“, Irma Jurgelevičiūtė, „ROCK 5“, Džordana Butkutė. Koncerto vedėja – Inga Valinskienė. Kasmet šioje šventėje savo talentą ir profesionalumą demonstruoja gausus būrys sportininkų ir Baltijos, Europos šalių ir Rusijos.
Bike show millennium 2012

MARIJAMPOLĖ

„Marijampolės miesto dienos 2013" (birželio 15 – 16 d., nuo 10 val., įvairios vietos)

Šis savaitgalis Marijampolėje išskirtinis. Tradiciškai miesto erdvėse šurmuliuos šventės „Miesto dienos 2013“ dalyviai ir svečiai. Čia vyks sūduvietiškas kermošius, šeimų pradas, sporto varžybos, koncertai, meno renginiai ir žinoma, visų akis džiugins vakariniai fejerverkai.

ALYTUS

„Šalis ta - Alytus vadinas!“ (birželio 14-16 d., Miesto sode ir Rotušės aikštėje)

Šiais metais vyks tradicinis automobilių paradas miesto gatvėmis, lauks Dzūkijos senosios technikos klubo automobilių paroda bei naujų automobilių paroda. Taip pat bus siekiama vežimėlių su vaikais rekordo, mažuosius organizatoriai pakvies apsilankyti menų šventėje vaikams „Skambantis spalvų miestas". Čia bus bonsų ir susiekių meno demonstravimas, ikebanos demonstracija, pažintis su japoniško maisto gaminimo paslaptimis, Nishikigoi karpių ypatumais.

PALANGA

„Dūdų vasara" (birželio 14-16 d. 18:30, Birutės parko rotonda)

Jau daugiau nei šimtmetį Palangoje gyvuoja tradicija - pučiamųjų muzikos koncertai parke vasaros sezono metu. Kiekvieną vasaros ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį nuo 18.30 val. kurorto svečiai ir visi pučiamųjų muzikos mylėtojai gali pasiklausyti klasikinės, populiariosios bei originalios pučiamųjų muzikos koncertų Palangos Birutės parke.

„Palangos ritmu 2013” (birželio 14-16 d., įvairios vietos)

Šiemet tarptautiniame šokių festivalyje „Palangos ritmu” dalyvaus daugybė šokėjų iš įvairių pasaulio šalių, Palangos svečiai turės galimybę nemokamai mokytis įvairiausių šokių ir kartu šėlti šokio ritmu įvairiose pajūrio kurorto erdvėse. Bus įrengtos vietos šokiams, čia vyks koncertai, seminarai, bus galimybė pasimokyti šokti kartu su žinomiausiais šokio specialistais. Taip pat, kaip ir pernai, bus organizuojamas šokių konkursas, kurio nugalėtojams bus įteikta Palangos miesto mero taurė.

PLUNGĖ

„Plungės miesto šventė 2013“ (birželio 15-16 d., įvairios vietos)

Šį savaitgalį švenčianti Plungė ir svečius kvies į tautodailės bei amatų mugę, rajono meno kolektyvų koncertus, kūdikių ropojimo, picų valgymo varžybas ar bėgimo į kalną su aukštakulniais varžybos. Taip pat čia vyks Žemaitijos regiono dainų šventė, Masinio šokio renginys bei daugybė kitų pramogų.

MOLĖTŲ RAJ.

„Auto Jazz 2013“ (birželio 15 d., šeštadienis, nuo 15 val., Radžiūnų aerodromas)

Šį šeštadienį Radžiūnų aerodrome vyks netradicinės lenktynės, kuriose varžysis traktorius, sraigtasparnis, automobilis ir net motociklas su lopšiu. Čia vyks pavojingi kaskadiniai triukai, sprogs automobiliai, laukia įspūdinga aviacinė programa, lėktuvų, sraigtasparnių, parašiutininkų pasirodymai. Bus unikali proga pamatyti pirmą lietuvišką palydovą. Muzika rūpinsis „G&G Sindikatas“, „SKAMP“ ir Vytautas Šiškauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)