Tai legendomis tapę ir įvairių kartų vis iš naujo žiūrimi serialai „Twilight Zone“, „Tales from the Crypt“ bei „Exploitation Grindhouse“ žanro filmų reklaminiai klipai (trailers).

Pastarieji jau ketvirtadienio vakarą taps įžanga į šiurpiuosius naktinius seansus. „Exploitation Grindhouse“ – tai praėjusio amžiaus antros pusės dažniausiai mažo biudžeto, žemos moralės ir menkos meninės vertės filmai, apie kuriuos angliškai taikliai sakoma „tokie blogi, kad net geri“. Tačiau visai kas kita yra atskiru reiškiniu tapę šių filmų reklaminiai klipai (trailers). 3-4 minučių trukmės filmukus sudaro reikšmingiausi filmo epizodai, leidžiantys suprasti ir filmo siužetą, ir jo idėją, ir patį „Exploitation Grindhouse“ žanrą...

Kita naktinio kino programos dalis – nemirtingosios „Pasakėlės iš rūsio“. Jas daugeliui reprezentuoja šmaikštumo nestokojanti Crypt Keeper – Rūsio Sergėtojo – figūra, keistoku humoru paženklinanti kiekvieną rūsio pasakojimų seriją. Nuo 1989 iki 1996-ųjų Amerikos televizijoje rodyto serialo kūrybiniame procese nepaisant jo kraupaus turinio dalyvavo daug tuomet jau garsių ar kiek vėliau išgarsėjusių režisierių, šmėžavo visas būrys kinomanams pažįstamų aktorių ir muzikos padangės šviesulių. Pavienes serijas režisavo Michael J. Fox, Tom Hanks, ar net Arnold Schwarzenegger, o Robertas Zemeckis buvo pirmas, serialo kūrybiniame procese pritaikęs kai kuriuos kompiuterinius specialiuosius efektus.

Dideles kartas užaugino ir trečiąja festivalio kino programos dalimi parinktas serialas „Prieblandos zona“, kurio pirmosios serijos pradėtos rodyti dar 1959-iais Jungtinėse Valstijose. Su „Prieblandos zona“ taip pat dirbo visas žvaigždynas tamsaus, mokslinės fantastikos, siaubo kino kūrėjų ir kultinių aktorių, o prie pagrindinio autoriaus – Rodo Serlingo – prisidėjo įvairūs rašytojai: Ray Bradbury, Charles Beaumont ir kiti. Filmukuose būta tiek originalių, būtent šiam ekrano šedevrui parašytų istorijų, tiek ir klasika tapusių novelių perdirbinių. Serialo kūrėjai ėmėsi temų, kurių televizija tuomet vengė – atominio karo, visuotinės isterijos – ir įvairiomis priemonėmis kritikavo visuomenę, kurioje gyveno ir kūrė.

Festivalio „Velnio akmuo“ naktys suteiks progą prisiminti ir kitame kontekste pažvelgti į klasika tapusias siaubo serijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)