Paminėti Aukštuosiuose Šančiuose kuriančioms, repetuojančioms, įrašinėjančioms grupėms ir skirtas trečiasis roko festivalis "MountainRock‘vol.3", vyksiantis kovo 4 d., penktadienį, Kauno klube "Los Patrankos".

Renginyje pasirodys visos rajone dabar grojančios grupės – "Mountainside", "Xess", "Mano juodoji sesuo", K.A.N.G. ir "Angis". Aukštųjų Šančių roko scenos dešimtmetį pagerbs ir svečiai – legendiniai "Bix" bei viena perspektyviausių Latvijos roko grupių "Soundarcade".

Išskirtinius šou žada surengti festivalyje "MountainRock‘vol.3" gimtadienius pažymėsiančios grupės "Angis" ir "Xess". "Angis" švęs devynerių, o "Xess" – ketverių metų sukaktį.

Renginį ves "Bix" kraštietis, grupės "Gin Gas“ vokalistas Remigijus Ruokis. Po koncerto vyks roko diskoteka su Dariumi Baltušiu ir DJ TDF.

Aukštuosiuose Šančiuose per dešimtį metų antspaudą paliko sėkmingai tebegyvuojančios ir jau iširusios grupės - "Delirium Tremens", "Ström City", "Mountainside", "SH", "Preservative Factory", "Angis", "Liūnuosna", K.A.N.G., "Xess", "Anapilis", "Mano Juodoji Sesuo" ir kitos.

"Dalis žmonių tiki dirbtinai suformuotu stereotipu, jog roko grupės groja tik rūsiuose sau ir keliems draugams. Tačiau iš tiesų į roko muzikos festivalius Lietuvoje susirenka šimtai žmonių, o atvažiuojančios užsienio roko žvaigždės ("Motorhead", "Deep Purple", "Rammstein") sutraukia pilnus sporto rūmus. Šie faktai akivaizdžiai parodo, kiek daug lietuvių mėgsta roką, todėl sunku suprasti, kodėl radijo stočių programų direktoriai, leidybinių firmų vadovai Lietuvos klausytojui nesuteikia pasirinkimo galimybės, siūlydami tik savo pačių sukurtą "formatą", kuris dažniausiai reiškia pigią pop muziką. Džiugu, kad aktyvus, kūrybingas jaunimas nenori taikstytis su dirbtinai leidybos kompanijų, radijo stočių programų direktorių, informacinių kanalų primetamais standartais ir taisyklėmis. Vienas iš įrodymų - Kaune, Aukštuosiuose Šančiuose kuriančios grupės", - sakė renginio organizatorius Šarūnas Bulota.