Projektas siekia populiarinti jaunus ir perspektyvius vietinės gitarinės scenos kolektyvus, suteikdamas šiems galimybę savo kūrybą nemokamai pristatyti platesnei auditorijai. Pernai į Lietuvą atkeliavęs projektas šiemet išsiplėtė, viso didžiausiuose Lietuvos miestuose Vilniuje ir Kaune šią vasarą numatoma 14 perspektyvių, grojančių tik gyvai ir vietos atsiskleisti ieškančių nepriklausomos muzikos talentų.

„The Local Legends“ – vos pernai susibūręs kolektyvas, jau spėjęs atkreipti alternatyvaus roko klausytojų dėmesį savo išgrynintu, klasikiniu rokenrolo skambesiu. „Atiduodam duoklę Jack'ui, atiduodam duoklę Kaunui“, - prieš maždaug 45 minučių trukmės grojaraštį pareiškė vokalistas, grupės „Rondo“ lyderio Aleksandro Ivanausko sūnus Benas.

Koncerto metu buvo galima išgirsti bene visus iki tol tik iš internetinės erdvės pažįstamus pirmuosius grupės kūrinius, tame tarpe „Only Way“ bei „What“, kurie jau netrukus bus sutalpinti į debiutinį albumą „Queen‘s Will“, pasirodysiantį liepos 15 d. Grupė nestokoja ambicijų jį pristatyti ir Didžiosios Britanijos rinkai.

Kolektyvas pateikė pakankamai tradicinio rokenrolo mišinį: buvo šiek tiek „The Rolling Stones“, šiek tiek „Kings of Leon“ ar „Pearl Jam“, „Led Zeppelin“ ar „The Jam“. Grupės muzika koncentruojasi ties ryškiai išreikštu dviejų gitarų sąskambiu, būtent instrumentinė jos pusė gerokai nustelbia kiek mažiau pastebimą vokalą.

Po koncerto „The Local Legends“ gitaristas Martynas džiaugėsi šia iniciatyva, pripažindamas, jog Lietuvoje trūksta tokio pobūdžio renginių, kuriuose galėtų atsiskleisti mažai žinomi, tačiau perspektyvūs atlikėjai. „Labai malonus jausmas ir puiki atmosfera. Kaune visada smagu groti, kadangi čia susirenka draugai ir pažįstami, visų jų palaikymas mums labai svarbus“, - teigė muzikantas.

Antrieji į sceną žengė vilniečiai „ReedNoBrass“. Dar sausio mėnesį paskelbę apie savo skyrybas bei surengę atsisveikinimo koncertą sostinės klube „Tamsta“, grupė visgi išsprendė nesutarimus ir vėl aktyviai tęsia savo veiklą – šiuo metu intensyviai dirba studijoje, o rudenį žadamas ir naujas EP arba albumas. Kol kas kolektyvo diskografijoje yra viena atžyma – nepilnas albumas vardu „id“, šiuo metu laisvai prieinamas internete. Visi trys ten esantys kūriniai skambėjo ir koncerto Kaune metu.

„ReedNoBrass“, nepaisydami kiek nepalankių oro sąlygų bei dangų kartais nušviečiančių žaibų, nuo pat koncerto pradžios publiką įtraukė į savo mitraus repertuaro dūzgesį, taip aktyviausius klausytojus pritraukdami arčiau scenos. Grupės lyderis Imantas Slėnys žiūrovus ragino skanduoti „no rain“, teigdamas, jog tai sykį itin sėkmingai suveikė legendiniame Vudstoko festivalyje. „ReedNoBrass“ iš viso pateikė maždaug valandos trukmės programą, kurioje buvo galima išgirsti ir iki tol negirdėtų akordų – kolektyvas Kaune pristatė savo visai šviežią kūrinį „On The Radio“.

Po koncerto vokalistas Imantas sakė, jog tai yra antrasis grupės pasirodymas Kaune ir jiems visuomet malonu čia atvykti. „Mėgstam visą šitą iniciatyvą, viskį ir šią verdančią košę, mes tikrai draugaujam ir ateityje draugausim. Dar viena varnelė iš mano širdies“, - teigė muzikantas. Jis pripažino, jog tai buvo viena iš retų galimybių išvysti kolektyvą šią vasarą, kadangi šiuo metu „ReedNoBrass“ savo pagrindinį dėmesį telkia darbui studijoje.

Koncerto Kaune akimirkos:

Kitą savaitę koncertų ciklas vėl grįžta į Vilnių – ketvirtadienį „Vasaros Terasoje“ įvyks trečiasis šio projekto renginys. Visi projekto koncertai yra nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)