VILNIUS

Senjorų dainų šventė „Mes vėl kartu“ (birželio 7 d, penktadienis, įvairios vietos, pradžia – 16 val.)

Birželio 7 d. vyks jau aštuntoji Vilniaus mokytojų namų organizuojama Lietuvos senjorų dainų šventė „Mes vėl kartu“. Šiemetinėje šventės programoje didelis dėmesys skiriamas Tarmių metams, Lietuvos regionams.  Šventėje dainuos per 30 kolektyvų iš įvairių Lietuvos. Renginį ves etnologė Gražina Kadžytė. Šventės meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas – Gintaras Skapas, koncertmeisterė – Janina Kalinaitė, garbės svečias – Lietuvos chorinės muzikos patriarchas prof. Lionginas Abarius.
 
Šventė tradiciškai prasidės 16 val. prie Vinco Kudirkos paminklo koncertu „Muzikinis pusvalandis tarmiškai“. Čia choristai dainuos tarmiškas, iš savų regionų, atsivežtas dainas. Vėliau iškilminga šventine eisena jie keliaus į Vilniaus mokytojų namus. Eisenos metu skambės jų repertuaro dainos. Atvykstančius choristus sutiks Trakų Vokės bendruomenės kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Vacio armonikėlė“. 17 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje prasidės Didysis šventės koncertas. Susirinkusius choristus senjorus ir jų klausytojus sveikins Prezidentas Valdas Adamkus.
Muzikinis pusvalandis

„Menų pieva“ (birželio 8, šeštadienis, Neries krantinė prie Baltojo tilto, pradžia 15 val.)

Neries krantinėje nuo 15 iki 19 val. įvyks baigiamasis „Šatrijos“ klubo renginys Vaikų gynimo dienai paminėti. Vaikai ir jų tėveliai turės galimybę sužinoti apie vaikų popamokinės veiklos galimybes Vilniuje, susipažinti su breiko, rytų kovos menų, šachmatų technikomis, prisidėti prie bendro „Draugystės piešinio“ piešimo ir net pasigaminti sau aitvarą. Be šių pramogų lankytojų laukia koncertas, žaidimai, vaikų darbelių paroda-mugė, muzikinė viktorina bei loterija.

„Roko baladės II“ (birželio 8 d., šeštadienis, Vilniaus paveikslų galerijos kiemas, 20 val.)

Roko baladės II“ – tai koncertas, išsiveržęs iš Kongresų rūmų po vasarišku dangumi. „Siautulingi roko ritmai ir aistringos baladės kaitina kraują, puikūs atlikėjų – Jeronimo Miliaus, Česlovo Gabalio ir Povilo Meškėlos – balsai kiekviename pažadina snaudžiantį rokerį. Taip siautulingai ir gaivališkai Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas maestro Gintaro Rinkevičiaus, tęsia Vasaros koncertų ciklą Vilniaus paveikslų galerijos kieme ir kviečia pašėlti skambant žymiausioms roko kompozicijoms“, - taip save pristato organizatoriai.
Jeronimas Milius ir Povilas Meškėla

„Ančiukų lenktynės 2013“ (birželio 9 d., sekmadienis, Pramogų ir poilsio centras „Belmontas“, pradžia 11 val.)

Tai visame pasaulyje populiarios varžybos, rengiamos siekiant pritraukti lėšų socialiniams projektams finansuoti. Lenktynių dalyviai įsigyja bilietą – guminį ančiuką, kuris užregistruojamas lenktynėms. Renginio metu visi lenktynių dalyviai (ančiukai) surenkami ir nešami į starto vietą. Visi ančiukai vienu metu paleidžiami į vandenį ir plaukia nustatytą atstumą. Ančiukai negali būti patobulinti ar kaip kitaip modifikuoti, niekieno nepadedami tarpusavyje lenktyniauja. Pirmieji ančiukai, kirtę finišą, yra skelbiami nugalėtojais, kurių laukia puikūs rėmėjų prizai. Likę ančiukai sugaunami ir, pageidavus savininkams, jiems grąžinami.

„Velo sostinė“ (birželio 9 d., sekmadienis, pradžia - Katedros aikštė, 14 val.)

Tai dviračių žygių ciklas po žaliąsias sostinės erdves. Žygiai vyks kas antrą mėnesio sekmadienį, 14 val. nuo Katedros. Susirinkusieji keliaus kaskart skirtingais maršrutais po žaliąsias miesto erdves (parkus, miškus, palei upes). Žygių metu ne tik bus atrandami įdomūs Vilniaus dviračių maršrutai, bet ir iš arčiau susipažįstama su gražiausiomis sostinės erdvėmis.
Velomaratonas

Bardų vasaros festivalis. Kostas Smoriginas (birželio 9 d., sekmadienis, VU Botanikos sodas Kairėnuose, 18 val.)

Birželio mėnesio 9 dieną VU botanikos sode Kairėnuose startuoja naujas projektas – Bardų vasaros festivalis. Du kartus per mėnesį žaliajame sode visi vilniečiai ir miesto svečiai turės galimybę pasiklausyti pačių geriausių autorinių Lietuvos bardų koncertų.

Festivalį atidarys žymusis bardas, kino ir teatro aktorius Kostas Smoriginas, kurį žiūrovai retai turi galimybę išvysti vieną ir pasiklausyti jo autorinių dainų, kurias atlikėjas žada padovanoti tiek visiems puikiai žinomas, tiek naujausias dainas iš neseniai pasirodžiusio naujojo albumo „Albumas“.
Kostas Smoriginas

 „Open Air Disco“ Vingio parke (birželio 7-8 d., Vingio parkas)

Birželio 7-8d. Vingio parke atidaromas pirmasis naktinis klubas atvirame ore „Open Air Disco“. 555 kv. metrų šokių aikštelė ir didelis apvalus lauko baras bei lounge zona su baru Lakštingalos kavinėje - apsaugota nuo lietaus ir leis mėgautis šokiais net lyjant stipriam lietui. Kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį iki rugsėjo mėnesio nuo 22 valandos didžėjai garsiai gros ne tik muziką, bet ir miksuos muzikinius vaizdo klipus ekranuose, šaudys šalto oro patranka ir su go-go šokėjomis ragins šokti net ant stalų.

Atidarymo vakarą (birželio 7 d.) plokšteles suks ir muzikinius klipus miksuos pasaulio daug apkeliavęs Ai-Va iš Latvijos ir Europos pietuose kiekvieną vasarą grodavęs Lietuvis DJ Mantini. Šeštadienį Birželio 8 d. prie pulto stos kolegos iš ZIP FM DJ Mamania ir DJ Man.
DJ Mamania

TRAKAI

„Trakų vasara 2013“ (birželio 7-9 d., įvairios vietos)

Šį savaitgalį visi vėjai pūs į Trakus. Nuo ryto ligi ryto čia siaus miesto šventė: nematytas Galvės ežero karnavalas, buriavimo regata, vaikų miestelis, sporto varžybos, šurmuliuos Rotušės turgus, spalvingas folkloro festivalis, žemę drebins dūdų orkestrai, o dangų – naktinis lazerių šou. Seniūnas vaišins tradicine žuviene, saulei nusileidus dainuos Donatas Montvydas, Aleksandras Makejevas, gros LRT grupė bei kiti. 
Donatas Montvydas

 
„Galvės taurė 2013“ (birželio 7-8 d., Galvės ežeras)
„Gero vėjo klubo“ organizuota regata „Galvės taurė" Trakuose jau tapo didžiausiu buriavimo renginiu Vilniaus regione. Prasidėjusi gegužės 31 d., netrukus pakvies į kitus renginius. Šį šeštadienį 22 val. prie pilies salos visi kviečiami pasigrožėti naktiniu jachtų paradu. O sekmadienį įvyks antrasis Lietuvoje vykstančiose kreiserinių jachtų buriavimo varžybų etapas. Vakare įvyks regatos uždarymas ir nugalėtojų apdovanojimas Trakų miesto centre.
Buriavimo varžybos

Festivalis „Atataria vamzdžiai“ (birželio 8-9 d., įvairios Trakų vietos)

Tai nuo 2003-iųjų kasmet organizuojamas renginys, kuriame greta daugelio premjerų ir įspūdingų kūrinių skamba specialiai festivaliui sukurtas ar skirtas lietuvių kompozitoriaus kūrinys. Festivalio idėja – puoselėti muzikavimą istorinėje Trakų erdvėje.

KAUNAS

Dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio Žiogas“ (birželio 8 d., šeštadienis, Ryšių istorijos muziejus, 19 val.)

Birželio mėn. 8 d. – rugsėjo mėn. 7 d. į Kauną sugrįžta jau tradicija tapęs dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio Žiogas“. Šį šeštadienį visi kviečiami į festivalio atidarymo renginį. Pirmajame koncerte pasirodys: Ieva Narkutė, Aidas Giniotis, Vincent Long (Didžioji Britanija – Vokietija) ir Stefan Rausch (Austrija).

Atidarymo renginio metu kiemelį papuoš juvelyrikos darbų paroda, o „Mažojo dailininko dirbtuvėlė“ kvies pačius mažiausius lankytojus 3-7 m. vaikučius pasidaryti stebuklingus vasaros paukštelius koliažo technika.
Ieva Narkutė

„Johann Strauss muzika ant vandens“ (birželio 9 d., sekmadienis, Jachtklubas, 19 val.)

Šis nuostabus koncertas - XVIII Pažaislio muzikos festivalio dalis, kuriame pasirodys Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Juozas Domarkas). Solistai: Kristina Zmailaitė (sopranas), Edmundas Seilius (tenoras). Koncertą ves muzikologas Viktoras Gerulaitis.
Kristina Zmailaitė ir Edmundas Seilius

„Birželio vakaruose" - romansai (birželio 8 d. šeštadienis, VDU Kauno botanikos sodas, 17 val.)

Vasaros vakarai - geriausias metas prisiminti arba iš naujo atrasti ypač subtilų muzikos žanrą - romansus. Du skirtingi, skirtingų patirčių ir požiūrio atlikėjai Liuba Nazarenko ir Viktoras Malinauskas susitinka vienoje scenoje tam, kad atskleistų visą įmanomą romansų grožį.
Dviejų skirtingų dainininkų susitikimas leis įsitikinti, kad, iš pirmo žvilgsnio atrodytų, po neįmantriomis melodijomis slepiasi visa jausmų gama. Nenuostabu, kad prieš kelis šimtmečius Ispanijoje užgimęs, o vėliau Rusijoje ypač ištobulėjęs ir populiarus tapęs muzikos žanras iki šiol randa kelią ir į dainininkų, ir į klausytojų širdis.
Viktoras Malinauskas

„Vakaras su aktoriais“ (birželio 9 d. sekmadienis, VDU Kauno botanikos sodas, 17 val.)

Šis renginys skirtas tiems, kurie domisi aktorių kūryba, bei gyvenimu. Renginyje dalyvauja aktoriai Andrius Bialobžeskis ir Giedrius Arbačiauskas. Andrius Bialobžeskis - daugelio mėgstamas aktorius, žavintis talentu, charizma ir žmogiška šiluma, dovanos be galo jausmingos poezijos ir muzikos vakarą.

Giedrius Arbačiauskas – ne mažiau visiems žinomas aktorius, televizijos laidų personažų kūrėjas, filmų garsintojas, renginių vedėjas. Nors dažniau visų pažįstamas kaip puikus aktorius, tačiau pastaraisiais metais aktorių sunku atskirti ir nuo dainuojamosios poezijos judėjimo Lietuvoje, juolab, kad dainuojamoji poezija yra viena brangiausių jo kūrybos išraiškų.
Giedrius Arbačiauskas ir Andrius Bialobžeskis

KLAIPĖDA

Tarptautinė pasaulinio vandenyno diena (birželio 7 d., penktadienis, Lietuvos jūrų muziejus)

Birželio 8-ąją minima Tarptautinė pasaulinio Vandenyno diena. Ta proga Lietuvos jūrų muziejuje bus atidaryta moksleivių konkurso „Susitikime prie Baltijos!“ darbų paroda, surengta „Eko pažadų“ eisena nuo muziejaus iki jūros, o Smiltynės paplūdimyje kartu su Klaipėdos jaunimo teatru (rež. V. Masalskis) organizuojama teatrinė akcija „Žinia ir linkėjimai Baltijai“, kurią užbaigs jaunatviškas smėlio žaidimas „Permainų vėjas“. Šiemet Tarptautinės pasaulinio Vandenyno dienos tema – „Jaunimas: nauja pokyčių banga“. 
Markizė švelniai prižiūri jauniklį

LAZDIJAI

„Pasienio fiesta 2013“ (birželio 7-8 d., Lazdijų raj.)

„Pasienio fiesta“ – tai kasmetinė rajono šventė, vykstanti nuo 2004-ųjų metų. Tai didžiausias rajono renginys, sulaukiantis gausaus lankytojų būrio ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių šalių. Pirmosios dienos renginiai vyks stilizuotame Baltajo uoste prie legendomis ir padavimais apipinto Pilaitės  piliakalnio, Baltajo ežero pakrantėje įrengtame paplūdimyje. Antrosios – Veisiejų miesto parke, apsuptame Ančios ežero bangų. Kasmetinėje fiestoje svečių lauks paplūdimo tinklinio varžybos, parodos, orientaciniai žaidimai, koncertai, pasirodymai bei vakaronės.
Pasienio fiesta Lazdijų r., DELFI skaitytojo Aldo nuotr.

ŠAKIAI

Baltų amatų ir karybos šventė „Karo žirgas“ (birželio 8-9 d., Panemunės regioninis parkas)

Šakių rajone bus surengta pirmoji Senovės baltų amatų ir karybos šventė „Karo žirgas“. Renginyje dalyvaus šeši senovės baltų kovų klubai, piliakalnio papėdėje įkurtame senoviniame kaime bus pristatomi senieji amatai, rodomos senovės baltų karių kautynės su to meto ginklais, šarvais. Šventės dalyviai galės patys išbandyti senovės kario ginkluotę ir pasijusti kariais… Vyks Baltų genčių merginų varžytuvės, karių raitelių pasirodymas (dviejų raitų karių kova), žuvusio kario mantos dalinimas. Visų lauks didžioji vakaro kova-pilies puolimas. Kaip ir visose šventėse, nebus pamiršta ir muzika.

RASEINIAI

Viduklės koldūnų šventė (birželio 8 d., šeštadienis, Raseinių raj. Viduklė, nuo 10 val.)

Viduklėje šiemet antrus metus iš eilės šurmuliuos ir svečių lauks „Viduklės koldūnų šventė“, kurioje be koldūnų varžytuvių jūsų lauks ir koncertai, sporto varžybos, fejerverkai ir naktinė diskoteka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)