Pusės amžiaus sukaktį scenoje minintis E. Claptonas prisipažino, kad tokį gana ironišką pavadinimą šiais metais išleistam albumui įkvėpė kitas jo kolega Davidas Bowie.

„Davidas Bowie taip pat neseniai išleido savo naują albumą. Tą naujieną netgi pranešė per žinias. Štai kaip puikiai dirba jo reklaminė kampanija, - pamaniau. Parašiau jam žinutę ir padėkojau už sukurtas nuostabias dainas, kurios man tikrai labai patiko, nors šiaip niekada nebuvau jo gerbėjas. Davidas man atrašė: „ačiū už įvertinimą, sena kojine“. Pamaniau, štai jis – mano albumo pavadinimas, kurio taip ilgai negalėjau rasti, - viename interviu pasakojo muzikinę karjerą sėkmingai tęsianti britų roko žvaigždė. - Žinoma, aš jo atsiklausiau, ar galiu panaudoti jo frazę savo albumui pavadinti. Jis sutiko. Kaip neprieštaravo ir dėl to, kad papasakočiau jums šią istoriją.“

E. Claptonas prisipažino, kad naujos jo dainos atspindi jo gyvenimą – ypatingai vaikystės laikų muziką, kurios klausydavosi muzikanto tėvai ir seneliai.
Erico Claptono koncertas

Prieš atvykdamas į Lietuvą, E. Claptonas koncertavo Frankfurte, Hamburge, Berlyne ir Leipcige, kur jo pasirodymai sulaukė puikių žiniasklaidos atsiliepimų. Pirmąkart Lietuvoje viešinčio bliuzroko atlikėjo susirinko pasiklausyti artipilnė „Žalgirio“ arena.

Koncertą apšildė garsus britų gitaristas Andy Fairweatheris Low. Dar 1966-aisiais profesionalią karjerą pradėjęs Andy – puikiai žinomas Erico Claptono bendražygis, ne kartą su juo bendradarbiavęs įrašų studijoje ir koncertų turuose.

Į sceną įžengus E. Claptonui, salėje pasigirdo gausios ovacijos. O jam uždainavus „My Father's Eyes“, kai kurių jo vyresnio amžiaus gerbėjų akyse pasirodė džiaugsmo ašaros, kažkas į sceną metė gėlių puokštę. Koncerto metu seniausia skambėjusi daina buvo sukurta 1967-aisiais, naujausia – iš šių metų albumo „Old Sock“. Žinoma, muzikos žvaigždė pristatė ir savo klasikinius hitus, tokius kaip „Layla,“ „Wonderful Tonight“, „Cocaine“ ir „Tears in Heaven“.
Erico Claptono koncertas

Su džinsais ir marškinėliais koncertavusi britų roko legenda pasirinko kuklią scenografiją. Scenoje po kojomis E. Claptonui buvo patiestas kilimas. Jaukumo pasirodymui suteikė šviesos efektai.

Atlikėjui pasirodymo metu talkino dvi pritariančios vokalistės ir septyni muzikantai. Šis koncertas - įrodymas, kad išlepintos XXI amžiaus publikos dėmesį kelioms valandoms vis dar galima prikaustyti ir be spalvingų cirko numerių - vien tik muzikiniais viražais bei laiko patikrinta muzika.

Nuskambėjus paskutiniams koncerto akordams publika E. Claptono taip lengvai nepaleido - į sceną jis buvo iškviestas bisui. Nuskambėjus dar keletui kūrinių, britų muzikantą atsistojusi publika išlydėjo svečią gausiomis ovacijomis.

E. Claptono koncerto akimirkos - DELFI galerijoje:

Erickas Claptonas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)