Sekmadienio vakarą scenoje pasirodė ir Grammy apdovanojimams nominuota Kelis, dvi islandų grupės ‒ „Mum“ ir „FM Belfast“, britų beatboxeris „The Petebox“ ir daugelis kitų.

Festivalio diena prasidėjo popietine „What’s Next?“ konferencija. Pranešimus sekmadienį skaitė jaunas lietuvių režisierius Romas Zabarauskas, filmų prodiuserė Asta Liukaitytė ir aktorius Donatas Šimukauskas. Apie madą kalbėjo papuošalų dizainerė ir gamintoja Rūta Kiškis, kompanija „Facehunter“, o mintimis apie fotografija dalijosi fotografai Tadas Černiauskas, neseniai pristatęs originalų „Blow job“ projektą, ir Rokas Darulis.

Didelio dėmesio susilaukė islandai „Mum“. Stebėti grupės pasirodymą buvo tikrai įdomu, nes svečių muzika ypač unikali ir lengvai neapibrėžiama. Nepaisant to, kad grupė beveik visas dainas atliko gimtąja kalba, o viena vokalisčių padėkojo susirinkusiesiems rusiškai, žmonės noriai klausė dainų, lingavo į ritmą ir plojimais palydėjo kiekvieną dainą.

Sekmadienį festivalio dalyviai dar girdėjo ir kitos islandų grupės, „Fm Belfast“ atliekamą muziką. Tuo pat metu vidinėje „Lofto“ scenoje pasirodė britų beatboxeris ir loopintojas „The Petebox“, o po 22 valandos vakaro ant pagrindinės scenos lipo JAV atlikėja Kelis.

Vakare ant scenos užlipę islandai „FM Belfast“ suteikė progą stipriai išsišėlti. Grupės muzika apibūdinama kaip elektroninė, tačiau buvo jaučiamos ir pop ar roko muzikos kruopelės. Atlikėjai nė minutei nenustygo vietoje vienintelė moteriškos lyties atstovė Loa Hjalmtysdottir bėgiojo su spalvoto popieriaus juostomis ir jomis nuolat puošė grupės vaikinus, o vienas iš grupės narių savo pašėlusio šokio judesiais linksmino minią. Beje, panašiai šokančiam Arnui Lukošiui būtų iš ko pasimokyti naujų judesių.

Pasirodymui besibaigiant grupės vaikinai tiesiog nusimovė kelnes ir tęsė pasirodymą vienais apatiniais. Paskutinė atlikta daina „I don‘t want to go sleep either“ visus išvedė iš proto: minia tūpėsi, kai to prašė atlikėjai, šokinėjo, klykė ir šoko kaip tik įmanydami.
Islandams„Fm Belfast“ nulipus nuo scenos, joje pasirodė Viktoras Diawara ir pakvietė susirinkusiuosius į vidinę „Lofto“ sceną pasiklausyti britų beatboxerio ir loopintojo (tam tikra įranga įrašomas garsas, kuris vėliau kartojamas taip sukuriant muziką) The Petebox. Vaikinas išpopuliarėjo socialiniame tinkle „Youtube“. Britas džiaugėsi pirmą kartą viešėdamas Lietuvoje, fotografavosi su festivalio svečiais ir žadėjo sugrįžti.

Pusvalandį pagrindinėje „Lofto“ scenoje viešėjusi amerikiečių dainininkė Kelis nepaliko abejingų. 33 metų atlikėja atliko tiek naujus, tiek senus savo hitus. Festivalio dalyvius užvedusi savo kūriniu „Bounce“, vėliau apdovanojo „MTV“ televizijoje išgarsėjusiais „Milkshake“, „Acapella“ ir kitais kūriniais. Palinkėjusi gražaus vakaro, padėkojusi už palaikymą bei palinkėjusi Dievo globos, atlikėja paliko sceną ir grįžo pas užkulisiuose jos laukusį sūnelį.

Tiesioginę festivalio transliaciją galite žiūrėti žemiau:

TRANSLIACIJŲ PROGRAMA:

SEKMADIENIS, 06.02

18.30 MUM LIVE (Islandija) (@MAIN STAGE)
19.30 TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA IŠ UŽKULISIŲIR REPORTAŽAI
20.30 FM Belfast LIVE (Islandija) (@MAIN STAGE)
21.30 THE PETEBOX LIVE (UK)
22.30 Kelis LIVE (USA)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)