„Kai festivalis pradedamas tokia stipria nata, galite įsivaizduot, kas dėsis toliau, nes po „G&G“ ant pagrindinės scenos stos gyvai dubstep grojantys „Modestep“, kitose scenose – Miss Kittin, Toro Y Moi, daugybė lietuvių ir kitų svečių iš užsienio“, – sakė festivalio organizatorius, muzikantas ir prodiuseris Viktoras Diavara.

Paskutinis gegužės mėnesio penktadienis pasitaikė ypač lietingas. Nekreipdami dėmesio į prastą orą, Naujamiesčio rajono link judėjo daugybė žmonių. Visų kelionės tikslas buvo vienas ‒ vienintelis festivalis mieste ‒ „Loftas fest“. Jau antrus metus vykstanti melomanų šventė ir šiemet sutraukė šimtus muzikos mylėtojų tiek iš Vilniaus, tiek iš kitų Lietuvos miestų, bei užsienio.

Šiais metais festivalio organizatoriai stengiasi įtikti įvairių muzikos stilių gerbėjams: penktadienis paskirtas elektroninei muzikai, šeštadienis patenkins hip‒hopo mėgėjų pageidavimus, o sekmadienis paskirtas tiek seniems scenos vilkams, tiek jauniems atlikėjams.

Penktadienį festivalį pradėjo lietuviškos scenos senbuviai, repo Lietuvoje pradininkai, „G&G Sindikatas“. Tiek naujai išleistomis, tiek hitais tapusiomis dainomis grupė kvietė susirinkusiuosius šokti ir mėgautis muzika pamirštant prastą orą, kasdienes problemas ir pirmadienį laukiančius egzaminus.

Skambėjo tokios dainos kaip „Bestija“, „Dykuma“, naujausia atlikėjų išleista daina „Laikas keistis“, o visą pasirodymą vainikavo „Sindikato smogikai“. Per šią dainą atlikėjai prašė festivalio dalyvių vienu metu šokinėti ir suktis ratu. Dažnas slydo ir klupo, bet pakeltas kaimyno, toliau mėgavosi muzika ir atidavė save savotiškam šokiui.

Vėliau, pagrindinėje scenoje, sekė britų ketverto „Modestep“ pasirodymas. Vaikinai jau pirmaisiais akordais sukvietė minią po kiauru dangumi. Grupė pristatinėdamasavo debiutinį albumą „Evoliution Theory“ , atliko tokius hitus kaip „Another day“, „Feel good“ ir „Show Me A Sign“, o šou ant scenos pabaigė daina „Sunlight“.

Gretimoje scenoje tuo pat metu savo pasirodymą surengė Benas Aleksandravičius, scenoje vadinamas „ba.“ Vaikinas vadinamas lietuviškos scenos indie rock ir elektroninės muzikos naujiena. Galima sakyti, kad pasirodymo laikas šiam atlikėjui buvo nelabai tinkamas, nes dauguma festivalio dalyvių neatsispyrė pagundai išgirsti pirmą kartą mūsų šalyje viešinčius britus. Atlikėjo pasirodymas sutraukė vos keliasdešimt žmonių, tačiau jame buvę nesigailėjo ‒ kalbinti vaikinai teigė, kad „ba.“ muzika leidžia visiškai atsipalaiduoti.

Išmušus dvylikai, „Lofto“ scenoje pasirodė amerikietis Toro Y Moi. Vyras lietuvaičius ir užsienio svečius šokdino chilwave ir electropop ritmais. Šis muzikantas dažnai buvo įvardijamas kaip vienas iš labiausiai laukiamų festivalio svečių.

Pakalbėjus su Jurgiu Didžiuliu, sekmadienį lipsiančiu ant „Lofto“ festivalio scenos, paaiškėjo, kad vyras šį festivalį vertina dėl muzikinio avangardo, galimybės visuomenei parodyti Europos muzikos madas ir susirenkančių žmonių savitumo. Muzikantas, paklaustas kokį atlikėją ar grupę nori pamatyti festivalyje, atsakė, kad labiausiai laukia savo pasirodymo šeštadienį.

Tris festivalio dienas linksmybių ištroškusius vilniečius ir miesto svečius net penkiose erdvėse linksmins daugybė atlikėjų ir grupių. Festivalio kulminacija - atlikėjos Kelis pasirodymas sekmadienio naktį. Tuo metu penktadienio naktį "Loftas Fest 2013" pagrindinėje scenoje džiugino palaikymo sulaukę "Modestep". Po vidurnakčio pirmąjį vakarą apsilankusiuosius festivalyje pradžiugino Miss Kittin. Kūrėja klubinės muzikos gerbėjams Lietuvoje pažįstama jau gerą dešimtmetį. 

Tiesioginę festivalio transliaciją galite žiūrėti žemiau:

TRANSLIACIJŲ PROGRAMA:

PENKTADIENIS, 05.31

19.15 TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA IŠ UŽKULISIŲ IR REPORTAŽAI
20.00 G&G SINDIKATAS LIVE (@MAIN STAGE)
21.30 TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA IŠ UŽKULISIŲIR REPORTAŽAI
22.00 MODESTEP LIVE (UK) (@MAIN STAGE)
23.30 TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA IŠ UŽKULISIŲIR REPORTAŽAI
00.00 TORO Y MOI LIVE (USA) (@LOFTAS STAGE)
01.00 TRANSLIACIJOS PABAIGA

ŠEŠTADIENIS, 06.01

19.00 CHINAWOMAN LIVE (CA) (@MAIN STAGE)
20.00 TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA IŠ UŽKULISIŲIR REPORTAŽAI
21.00 SKAMP 15 METŲ (@MAIN STAGE)
22.00 TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA IŠ UŽKULISIŲIR REPORTAŽAI
22.30 Big Beat Bronson (UK) (@LOFTAS STAGE)
23.00 SUPERSCI LIVE (SE) (@MAIN STAGE)

SEKMADIENIS, 06.02

18.30 MUM LIVE (Islandija) (@MAIN STAGE)
19.30 TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA IŠ UŽKULISIŲIR REPORTAŽAI
20.30 FM Belfast LIVE (Islandija) (@MAIN STAGE)
21.30 THE PETEBOX LIVE (UK)
22.30 Kelis LIVE (USA)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)