VILNIUS

Vilniaus miesto vaikų šventė (birželio 1 d., Vingio parkas, nuo 11 iki 20 val.)

Vilniaus miesto vaikų šventė kvies visus vaikus į kūrybines dirbtuves pakartoti kunigaikščio Gedimino žygdarbį ir vėl visiems drauge pastatyti savąjį svajonių miestą. Koncertinėje programoje laukia šokių, dainavimo, kovos menų, muzikinių instrumentų ir kiti kolektyvai. Vaikučių, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro organizuojamose lipdybos, piešimo, maketavimo ir kitose dirbtuvėse, laukia dar daugiau malonių staigmenų bei siurprizų.

Sukurtas priemones bus galima pritaikyti dalyvaujant sportinėse estafetėse-varžybose. Visi bus kviečiami į tikro gimtadienio šventės siestą. Vyks Rytų kovos menų, lindihopo, Afrikos būgnų ir kitos atviros pamokos bei organizuojami interaktyvūs žaidimai.

Pasakų personažų paradas-koncertas (birželio 1 d., įvairios vietos, pradžia - 11 val.)

Vaikų gynimo dieną Vilniuje vyks pasakų personažų paradas-koncertas, kuriame dalyvaus apie 200 kviestų vaikų globos namų auklėtinių su suaugusiaisiais, taip pat personažų kaukes pasigaminę ir iš anksto užsiregistravę kitų vaikų globos namų vaikai bei specialistai.

Vilniaus mokytojų namuose (VMN) 12.00–13.30 val. vyks Lietuvos kompozitorių sąjungos renginys „Opera vaikams“ bei pasakų skaitymas. Kiek vėliau vyks „Pasakų personažų paradas“ iš Katedros a. Pilies, Didžiąja gatvėmis, Rotušės aikšte, Vokiečių ir Vilniaus gatvėmis iki VMN kiemelio. Šventę vainikuos koncertas.

Teatro kieme vyks „Kiškių sukilimas“ (birželio 1 d., Vilniaus teatras „Lėlė“, 12 val.)

Vilniaus teatras „Lėlė“ birželio 1-ą dieną, Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga kviečia į nemokamą renginį visai šeimai. Teatro fojė veiks gyvų triušių paroda ir kiti aktyvūs ir interaktyvūs renginiai, o teatro kieme vidurdienį nemokamai bus parodytas Rimo Driežio režisuotas anglų balaganinio teatro tipo spektaklis „Kiškių sukilimas“.

Teatro vadovas, organizuojantis dar ir morkų lietų, tikisi, kad jaunieji teatro mylėtojai ir jų tėvai nepasikuklins atgaivinti savo pavargusių po ilgos žiemos organizmų „sveikatos karalienėmis“ vadinamomis daržovėmis.

„Vilnius Challenge 2013” (birželio 1 d., įvairios vietos, pradžia 9 val.)

Vilnius Challenge“ – jau penktus metus pačioje Vilniaus širdyje vyksiantis multisporto renginys. „Vilnius Challenge“ multisporto varžybose elito kategorijoje dalyvaujantys sportininkai iš viso turės įveikti maždaug 70 km orientavimosi, bėgimo, važiavimo dviračiu, irklavimo, riedučių, plaukimo ir virvių atkarpą. Mėgėjai – beveik perpus trumpesnę – 40 km.

Šiais metais pirmą kartą bus galima įveikti ir pradedančiųjų trasą, kuri orientuota į tuos, kurie aktyvaus gyvenimo būdo nepropaguoja. Pradedančiųjų grupės varžybų atkarpos ilgis – apie 15 km. Dalyviai ją įveikti galės be specialaus pasiruošimo. Varžybų organizatoriai pagalvojo ir apie žiūrovus – palaikyti dalyvių atėję žmonės, galės specialiuose „karštuose“ taškuose stebėti įdomiausias varžybų akimirkas.

„Act Out Loud” baigiamasis renginys (gegužės 1 d., įvairios vietos)

Soros International Hous (SIH) kartu su „ACT!” projekto partneriais iš Airijos, Bulgarijos, Ispanijos, Olandijos ir Rumunijos gegužės 31 dieną kviečia visus vilniečius ir miesto svečius praleisti ypatingai - aktyviai dalyvauti projekto baigiamajame renginyje.

Jūsų lauks pilietinės akcijos, o vakarą vainikuos projektą ir SIH dvidešimtmetį apjungsiantis koncertas-akcija „Act Out Loud”.

Pirmoji renginio dalis (nuo 16 iki 17 val.) – partnerių konsorciumo rengiamos spalvingos pilietinės akcijos. Rūpintis mūsų mažaisiais draugais kvies akcija „Penkios laisvės“, kuri vyks Moniuškos skvere. Džiaugtis kalbų ir kultūrų įvairove skatins „Hello: švęskime kalbą ir kultūrą“ (Moniuškos skveras). Akcija „Tradiciniai rumuniški ir bulgariški šokiai“ kvies pažinti kultūras šokio ritmu (S. Nėries gimnazija). Kaip puoselėti ir branginti šalia mūsų besislepiančius lobius rodys „Lobių medžioklė“ (Reformatų parkas), o skleisti teigiamas mintis – akcija „Skleisk pozityvią energiją“ (Vilniaus mokytojų namų kiemelis).

Antroji renginio dalis – nuo 17:30 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje vyksiantis koncertas-akcija „Act Out Loud“. Švęsime kartu su Lietuvos scenos žvaigždėmis, prisidėjusiomis prie SIH sėkmės - Jurgiu Didžiuliu, Aiste Pilvelyte, Eduardo Gimenez‘u, Neringa Čereškevičiene, Rasa Rapalyte, Irmantu Jankaičiu, Gabriele Malinauskaite, Urte Šilagalyte - ir svečiais iš užsienio - Fernando Benavente (Ispanija), Laura Albu (Rumunija), Liliana Ashman (Airija).
Aistė Pilvelytė

Vaiduokliška naktis (gegužės 31 d., Mindaugo paminklas, 21 val.)

Ar žinojote, kad tarp siaurų Vilniaus senamiesčio gatvelių ir didingų Vilniaus pastatų įsikūrę linksmi, romantiški, o kartais pikti ir klastingi vaiduokliai?

Naktinio pasivaikščiojimo metu, siaurose Vilniaus senamiesčio gatvelėse iškils užmirštos senųjų laikų legendos - Jūs susidursite su paslaptingu bei mistišku miestu, slepiančiu įdomias ir jaudinančias istorijas, kurios paminėtos Vilniaus kronikose.

Sekmadienis – sporto diena (birželio 2 d., Gedimino pr.)

„Sekmadienis – sporto diena“ įgauna žaibišką pagreitį ir jau artėjantį sekmadienį vėl vilniečius stebins įvairiausiais sporto bei sveikatingumo užsiėmimais. Šį kartą Gedimino prospekto atkarpoje nuo sankirtos su Totorių gatve iki pat Katedros aikštės laukia smagios zumbos, kalanetikos pamokėlės, šauniųjų gatvės gimnastų pasirodymai, gigantiški šachmatai, diskgolfas bei daugybė kitų aktyvių sporto pramogų.

KAUNAS

Moksleivių dainų ir šokių šventė „Svaja – tavo sparnai“ (birželio 1 d., Dainų slėnis, 21 val.)

Šį šeštadienį Kauno dainų slėnis pasipuoš ne tik pavasariška žaluma, bet ir jaunystės klegesiu. Skambės muzika, dainos, suksis šokėjų poros. Čia vyks Kauno respublikinė moksleivių dainų ir šokių šventė „Svaja – tavo sparnai“.

Šventė respublikinė, nes į ją atvyksta 18 moksleivių meno kolektyvų iš įvairių Lietuvos regionų: Anykščių, Alytaus, Molėtų, Pasvalio, Šiaulių, Jonavos, Birštono, Vilniaus, Prienų, Kauno rajono. Šventėje dalyvaus net 146 įvairių menų žanrų meno kolektyvai, per 4 tūkstančius atlikėjų. Šventė „Svaja – tavo sparnai“ skiriama Tarptautinei vaikų gynimo dienai bei S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą jubiliejiniams metams paminėti.

Jaunimo menų festivalis „Be Stogo” (gegužės 31 – birželio 1 d., įvairios vietos)

„Be stogo“ – tai tradicinis jaunimo organizuojamas menų festivalis, vykstantis netradicinėse Kauno vietose. Šiemet festivalis padės iš naujo atrasti Kauko laiptų žavesį.

Dvi dienas Kauko laiptų amfiteatrą valdys kūrybinis jaunimas: dienomis veiks kūrybinės dirbtuvės, vyks spektakliai, performansai. Vakare skambės klasikinės ir džiazo muzikos koncertai, bus eksponuojami dailės darbai. Festivalyje dalyvauja muzikantai, architektai, dailininkai, aktoriai jaunesni nei 30-ties menininkai iš Lietuvos ir užsienio. Kūrybinėse dirbtuvėse kviečiami dalyvauti moksleiviai ir studentai.

ANYKŠČIAI

Šventė „Bėk, bėk, žirgeli“ (birželio 1 d., Anykščių rajonas, Niūronių kaimas, nuo 9 val.)

Tai dešimtmetes tradicijas turinti spalvinga žirgų sporto ir pramogų fiesta. „Bėk, bėk, žirgeli“ pamatysite ne tik profesionalių sportininkų varžybas, bet ir jaunių konkūrus, Šetlando ponių ir žemaitukų lenktynes, šuolio galingumo rungtis, žemaitukų žirgų konkūrus, o taip pat – kalvių varžybas, dailės ir fotografijos parodas žirgų tema bei kitas pramogas. Konkūro varžybos Anykščių Mero taurei laimėti – svarbiausia šventės rungtis, tačiau organizatoriai žada ir vaikų bei jaunių, o taip pat – atviros klasės konkūrus. Šventė vyksta Vaikų gynimo dieną, tad 11-14 val. vaikams bus skirtas renginys „Vaikystės miestas" Striukų sodybos kieme, bus rodomi vaikiški spektakliai, vyks žaidimai ir meninės dirbtuvės vaikams.

NIDA

Šunų paroda - šventė ,,NIDA 2013“ (birželio 1 d., aikštė greta Nidos tarptautinio keleivinio uosto)

Pirmą kartą Nidoje organizuojama nemokama šunų paroda – šventė. Joje kartu su savo augintiniais kviečiami dalyvauti neringiškiai ir pirmosiomis vasaros dienomis kurorte atostogaujantys svečiai. Registruoti į parodą organizatoriai kviečia visus šunis, net ir tuos, kurie neturi kilmės dokumentų.

Renginio metu vyks kinologijos specialistų, aplinkos apsaugos specialistų paskaitos, edukaciniai seminarai, Dogo terapijos užsiėmimai – pirmas kontaktas. Parodoje gražiausius šunis rinks patyrę Lietuvos kinologai bei teisėjai.

Humoristinės teatralizuotos programos metu renginio dalyviai kviečiami pademonstruoti savo augintinių talentus šokių konkurse „Pašokim“, kartu dalyvaujant muzikiniuose duetuose ,,Auksinių kopų balsai“ ar madų šou metu. Norintys dalyvauti pramoginėse šou programose ar talentų konkursuose kviečiami registracijos formose nurodyti apie augintinio sugebėjimus.

ALYTUS

Vasaros sezono atidarymas Dauguose (birželio 1d., Daugų turgaus aikštė, nuo 13 val.)

Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga ir sveikinant vasaros sezoną, Alytaus miestelis Daugai kviečia į šventę. Vaikų čia lauks improvizacijų spektaklis „Musės Zuzės ir Tomo nuotykiai“, kūrybinės-meninės dirbtuvėlės. Veiks piešimo, pynimo iš vytelių, kūrybiškumo ugdymo veiklos, augintinių šou „Paplūdimio mados“. Tai puiki proga susipažinti su įvairiomis augintinių veislėmis, pasižiūrėti kitų ir pristatyti savo augintinį. Vyks figūrinio važiavimo dviračiu, giros kėlimo, smiginio, šaškių rungtys, dviračių žygis „Keliauk ir pažink“.

Vyresnieji galės savo jėgas išbandyti žūklės mėgėjų spiningavimo varžybose. Visų lauks vandens pramogos, atviros Alytaus rajono baidarių ir kanojų irklavimo varžybos Alytaus rajono mero taurei laimėti. Taip pat - vandens plaustų, vikingų, kanojų, baidarių, valčių ir žvejybinių valtelių nuotaikingas paradas.

PRIENAI

Šeimų šventė „Čia visa Lietuva“ (birželio 1 d., Visuomenės harmonizavimo parkas, nuo 12 val.)

Tarptautinę vaikų gynimo dieną šeimos kviečiamos dalyvauti Visuomenės harmonizavimo parke vyksiančioje šeimų šventėje „Čia visa Lietuva”. Jūsų lauks diskusijos šeimai aktualiomis temomis ir daugybė pramogų: muilo burbulai, aitvarų dirbtuvėlės, šuniukų pasirodymai, medkirčių čempionatas, liaudies žaidimai.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)