Pirmą vietą ir 5 tūkst. litų laimėjo Markas Palubenka ir jo klipas „Planet Melancholia".

Markas Palubenka
Naujienų portalui DELFI M. Palubenka prisipažino, kad vaizo klipą jam susukti padėjo nedidelė, tačiau profesionali komanda. Nors muzikinio klipo biudžeto Markas nenorėjo atskleisti, tačiau prisipažino, kad išlaidos buvo padengtos iš asmeninių lėšų. "Todėl labai norėčiau padėkoti tiems penkiems žmonėms, kurie dirbo su manimi - režisieriui Tomui Markevičiui, operatoriams Sauliui Baradinskui ir Edgarui Kurdiukovui bei vizažistei Gretai Juozaponytei", - sakė atlikėjas.

Beje, įdomu tai, jog geriausiu pripažintas M. Palubenkos dainos „Planet Melancholia" vaizdo klipas buvo filmuotas Avižieniuose. "Buvo šaltas kovo mėnuo ir autentiškos scenos, kur aš stoviu sniege, buvo nufilmuotos būtent Avižieniuose. Likusios, kaip aš juokauju, - kosmose", - DELFI sakė M. Palubenka.

Antroji vieta ir 3 tūkst. litų atiteko Feral už klipą dainai „Soulstarving".

Edgaras Lubys
Nauju sceniniu slapyvardžiu besivadinantis Edgaras Lubys prisipažino, kad jis buvo šokiruotas. Mat balsavimo metu jis matė, kaip žmonės aktyviai palaiko klipus, kuriuose įsiamžinusios gražuolės.

"Todėl labai džiaugiuosi, jog laimėjo Markas Palubenka, o ne silikoninės mergaitės - laimėjo "peace of art", o ne "peace of shet", - tiesioginės LRT transliacijos metu žodžių nesirinko E. Lubys.

Trečiosios vietos laimėtojais tapo ir 2 tūkst. litų laimėjo Lilas feat. Justify - „Ji nuoga". Scenoje atlikėjai jautėsi kiek nesmagiai dėl prieš tai išsakytos kritikos apie silikonines mergaites bei pabrėžė, kad jie klipą ir kūrė su ta intencija, kaip parodyti tokios kultūros tuštybę.

Publikos nominacijoje triumfavo grupė "Chebra", sukūrę klipą dainai „Tikėjimas ir Protas". Jaunieji muzikantai, atėję atsiimti prizo, prisipažino, kad jie klipą kūrė pokštaudami.

Konkurse varžėsi per 80 vaizdo klipų. Tarp dalyvių buvo ir keletas garsių vardų. Įdomu tai, kad neįvertintas liko gausiai išreklamuotas Donato Montvydo dainos "Make That Love" klipas, kuriame įsiamžino aktorė Jurgita Jurkutė. Be apdovanojimo liko ir Lino Adomaičio klipas "Q-BA-BA".

Nugalėtojus rinko ne tik klausytojai, bet ir speciali komisija, kurią sudarė dešimt muzikos ir kino profesionalų.

"Žmonių ir komisijos nuomonės buvo kardinaliai skirtingos. Todėl buvo nutarta, kad į finalinį dešimtuką pateks tie klipai, kurie gavo bent vieną balą iš bent vieno komisijos nario", - DELFI pasakojo AGATA atstovas, muzikos apžvalgininkas Karolis Vyšniauskas.

Komisiją sudarė 10 muzikos ir vaizdo profesionalų: LRT televizijos vyriausioji režisierė Asta Einikytė, grupės BIX lyderis, TV laidų prodiuseris Saulius Urbonavičius, animatorius Ilja Bereznickas, filmų ir TV laidų režisierius Mindaugas Meškauskas, aktorius Jokūbas Bareikis, konkurso iniciatorius LRT Komunikacijos departamento vadovas Arnas Zuikis, operatorius Mantas Šatkus, Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas, muzikos apžvalgininkas Karolis Vyšniauskas, jaunų muzikos kūrėjų balsą atstovaujantis vilniečių grupės „Without Letters“ gitaristas Adomas Narkevičius.

Muzikinių vaizdo klipų "KlipVid" apdovanojimai - DELFI galerijoj:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)