Britų gitaristas, dainininkas ir kompozitorius Ericas Claptonas

Ericas Claptonas
Koncerto data: birželio 4 d.

Lietuvoje vieši: pirmą kartą

Bilietų kaina: 176 - 291,90 Lt

Renginio trukmė: 2 val. (be apšildančio atlikėjo)

Muzikos stilius: rokas ir bliuzas

Muzikinė karjera trunka: 51 metus

Trumpai apie E. Claptoną: vienintelis pasaulio muzikantas, į simbolinę Rokenrolo šlovės salę įšventintas net tris sykius – kaip solinę karjerą vystantis atlikėjas ir kaip grupių „Cream“ bei „The Yardbirds“ narys. Viena populiariausių E.Claptono dainų „Tears In Heaven“ įvertinta net trimis prestižiniais „Grammy“ apdovanojimais – 2006-aisiais šios ceremonijos rengėjai muzikantą pagerbė specialia statulėle už gyvenimo pasiekimus. Už savo veiklą atlikėjas yra apdovanotas Britų imperijos komandoro kryžiumi. JAV žurnalas „Rolling Stone“ jį išrinko geriausiu šiuo metu gyvenančiu pasaulio gitaristu.

Amerikiečių atlikėja ir dainų tekstų autorė Lana Del Rey

Koncerto data: birželio 4 d.

Vieta: Vilniaus „Siemens“ arena

Lietuvoje vieši: pirmą kartą

Bilietų kaina: 150 - 190 Lt

Renginio trukmė: 3 val. (su apšildančiu kolektyvu)

Muzikos stilius: indie pop, orchestral pop, alternatyvus rokas

Muzikinė karjera trunka: 5 metus

Trumpai apie L. Del Rey: atlikėja dėl savo išskirtinės dainavimo manieros neretai vadinama šių laikų Nancy Sinatra, o jos unikalus vokalas, sakoma, primena legendinės Marilyn Monroe balsą. Lana Del Rey išgarsėjo 2011 metais visame pasaulyje pristačiusi hitu tapusią dainą „Video Games“. Per savo kol kas dar neilgą, bet stulbinančiai sėkmingą karjerą laimėjo ne vieną apdovanojimą, MTV Europos muzikos apdovanojimuose triumfavo „Geriausios alternatyvios atlikėjos“ kategorijoje.

Anot E. Claptono koncertą rengiančios „BDG Music“ agentūros atstovo Igno Dirmos, koncertų organizatoriai tikrai niekada specialiai nesiekia rengti pasirodymų tą pačią dieną tam, kad nurungtų konkurencines agentūras.

Eric Clapton
„Atlikėjai, planuodami koncertinius turus, neretai turi pasirinkimą surengti pasirodymą būtent tą dieną arba jokią kitą. Todėl dažniausiai jiems negalėtume pasakyti: „Atvažiuokite pas mus po mėnesio“, - pasakojo I. Dirma. Jis prisimena, kaip prieš keletą metų tuo pačiu metu koncertus rengė Stingas ir Eltonas Johnas. Tuo metu organizatoriai taip pat sulaukė priekaištų, kad taip bando konkuruoti. Tačiau tame, anot jo, yra labai mažai tiesos.

I. Dirma mano, kad šie atlikėjai iš vienos pusės tarpusavyje neturėtų konkuruoti - jie yra visiškai skirtingi. „Bet iš kitos pusės, žiūrovai vis tiek turi rinktis. Ericas Claptonas Lietuvoje vieši pirmą kartą ir, ko gero, paskutinį. Nes po šio turo atlikėjas žada paskelbti apie savo muzikinės karjeros pabaigą. Tuo tarpu pirmąkart mūsų šalyje pasirodanti Lana Del Rey dar tik pradeda savo karjerą ir ateityje tikrai tikėtina, dar surengs savo koncertų Lietuvoje“, - nabejoja I. Dirma.

Kaip DELFI sakė Lanos Del Rey koncertą organizuojančios agentūros „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis, nors atlikėjai yra skirtingi, skirtingos jų auditorijos, tačiau Lietuvos gyventojų, o kartu ir didžiųjų koncertų lankytojų skaičius, yra labai ribotas.

„Tad, natūralu, kad aktyviausi koncertų lankytojai vienaip ar kitaip pasidalins tarp šių dviejų koncertų. Kiek tiksliai žiūrovų susirinks į vieną ir kitą koncertą, matysime tik jiems įvykus, tačiau tiksliai žinome, jog Lanos Del Rey paklausyti susirinks pilnutėlė „Siemens“ arena. Bilietai į šios atlikėjos koncertą buvo graibstomi nuo pat pirmųjų pardavimo minučių. Pirmosios dienos bilietų pardavimų rezultatai buvo geresni nei bilietų pardavimai į Kylie Minogue, Stingo ar Bryano Adamso koncertus ir labai nedaug atsiliko nuo pardavimų į kultinės grupės „Metallica“ koncertą“, - tikino J. Vėželis. Anot jo, į Lanos Del Rey koncertą jau parduota – 11 tūkst. bilietų, likę – 500 bilietų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)