„Pagaliau ir „Skamp“ turi brandžią fotosesiją“, – juokiasi grupės narys ir „Loftas Fest“ iniciatorius Victoras Diavara.

„Skamp“ per 15-a gyvavimo metų subūrė labai įvairų gerbėjų ratą: nuo grupės narių bendraamžių, kurie į kasmetinį kalėdinį „Skamp“ koncertą dabar jau ateina su savo vaikais iki močiučių – jos skampų dalyvavimo „Eurovizijoje“ efektas. Kita vertus, ši trijulė vis dar yra populiari tarp studentų, kurių jau ne viena karta per tuos 15 m. pasikeitė.

„Skamp“ gimtadienio koncerte skambės dainos iš visų mūsų albumų išleistų per tuos 15 metų“, – komentuoja grupės viena trečioji Vilius Alesius.

„Skamp’ų“ ryškiausi prisiminimai per 15 m.

Erica Jennings paklausta, kuriuos momentus iš „Skamp“ gyvenimo prisimena geriausiai, susimąsto: „Jų tiek daug, pradedant nuo to, kaip pirmą kartą važiuodami automobiliu Pylimo gatve per radiją išgirdom „Summertime“, mūsų debiutinio albumo „Angata“ pristatymu su didžiuliu tuometinių žvaigždžių palaikymu baigiant begale koncertų visuose Lietuvos miestuose, miesteliuose ir net kaimuose – esame groję turbūt jau visur Lietuvoj“.

Ericos prisiminimus papildo Vilius: „Grupės antrojo albumo „Green“ pristatymą surengėme Operos ir baleto teatre su orkestru, vizualizacijomis, dekoracijomis – buvom jauni neskaičiuojantys maksimalistai, bet prisiminimas tikrai stiprus. Žinoma, dalyvavimas „Eurovizijoje“ irgi išliko aukštai prisiminimuose“.

Grupės narių laukiamiausi „Loftas Fest 2013“

Erica Jennings be savo pasirodymo ant didžiosios festivalio scenos labiausiai laukia amerikietės Kelis koncerto: „Kas mane pažįsta, žino, kad šia dainininke ir jos balsu žaviuosi nuo pat pirmo jos singlo“.

Taip pat Erica pamini ir kitus atlikėjus, kurių pasirodymų „Loftas Fest 2013“ ji tikrai nepraleis: „FM Belfast“, „Toro Y Moi“, Miss Kittin, ba., Chinawoman, „mum“ ir kt.

Vilius tikrai nepraleis švedų hip hopo grupės „Supersci“. Apie kitus festivalio atlikėjus jis sako: „Bandysiu išgirsti kuo daugiau grupių – žinau, kad bus daug kokybiškos muzikos kūrėjų iš užsienio ir Lietuvos“.

„Loftas Fest 2013“ – jau kitą savaitgalį, gegužės 31 – birželio 2 dienomis. Festivalio teritorijoje stovės 5 scenos, mini futbolo aikštė, riedlenčių rampa, įvyks dviejų dienų konferencija „What’s Next?“, bus įkurta kino salė „Pasaka“ su repertuariniais filmais, interaktyvi vaikų zona ir dar daugybė kitų pramogų.