V. Brežnevos koncertą Lietuvoje organizavusios agentūros „Baltic concert LLP“ darbuotojai dar ilgai prisimins įvykius, pastačiusius juos ir Rusijos žvaigždę į itin keblią padėtį.

Tai, kas ketvirtadienio vakarą vyko koncerto vietos užkulisiuose belaukiant 7 viešnios iš Rusijos muzikantų, įstrigusių Kaliningrado - Nidos pasienio poste, primena tikrą veiksmo filmą.

Dainininkės turą trijose Baltijos šalyse – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje organizavo šių trijų šalių agentūros. Už logistiką ir V. Brežnevos bei jos komandos vizas atsakomybės ėmėsi Latvijos koncertų agentūra LTD „Booking Stars“.

Dainininkei ir jos baleto trupei atvykus į Klaipėdą paaiškėjo, kad daliai komandos vizos į Šengeno šalis yra išduotos diena vėliau, nei turėtų įvykti V. Brežnevos pasirodymas uostamiestyje. Latvijos agentūra lietuviams taip ir nesugebėjo paaiškinti šio nesusipratimo priežasties.

„Visomis įmanomų ryšių priemonėmis mums pavyko pasiekti, jog data vizose būtų pakeista, tačiau kol ištaisėme latvių klaidą, praėjo kelios valandos ir neliko nė vieno reiso iš Maskvos į Vilnių. Tuomet grupei muzikantų teko skristi į Kaliningradą. Viskas klojosi puikiai iki tol, kol nepasiekėme Kaliningrado ir Lietuvos muitinės posto Nidoje. Paaiškėjo, kad muzikantus vežęs vairuotojas neturi vizos, o Kaliningrado muitininkai nesutiko praleisti grupės be automobilio, nes šis pasienis – ne pėsčiųjų zona. Ieškant išeities, poste prabėgo beveik trys valandos“, - pasakojo „Baltic concert LLP“ atstovas David Šamraj.

Jis dėkingas Nidos pasienio posto darbuotojams, kurie, atsižvelgę į komplikuotą situaciją, ne tik sutiko praleisti svečius iš Rusijos, bet ir bandė įkalbėti taip pasielgti Kaliningrado pasieniečius. Deja, pastarieji lietuvių prašymą ignoravo. V. Brežnevos muzikantai pasienio zoną kirto keleivių iš Kaliningrado į Lietuvą automobiliuose.

D. Šamraj teigimu, koncertas turėjo prasidėti 19 val, o muzikantai, dar užtrukę laukdami kelto iš Nidos į Klaipėdą, Žvejų rūmus pasiekė tik apie 21.30 val.

Visa koncertinė V. Brežnevos programa „Meilė išgelbės pasaulį“ atliekama gyvai. Dėl šios priežasties dainininkė negalėjo pasinaudoti fonogramų pagalba. Kitaip nei dauguma šou pasaulio žvaigždžių, Vera pati nutarė padėti į neviltį puolusiems koncerto organizatoriams.

„Ji išėjo į sceną, paaiškino priežastis ir ilgokai bendravo su klausytojais, kalbėjosi bei dalino autografus. Pradėti koncertą 22 val. buvo jau per vėlu. Prašėme Žvejų rūmų kasų grąžinti bilietus to pageidaujantiems žmonėms, bet dauguma jų bilietus buvo įsigiję www.bilietai.lt portale arba šio platintojo kasose, todėl visi norintieji atgauti pinigų negalėjo, nes tokiai situacijai niekas nesiruošia iš anksto“, - teigė D. Šamraj.

Ši nesėkmė Rusijos žvaigždei nepaliko blogų įspūdžių apie Lietuvą. Organizatoriams pavyko susitarti dėl V. Brežnevos koncerto datos perkėlimo. Jis Klaipėdos Žvejų rūmuose įvyks lapkričio 16 dieną.

„Baltic Concert LLP“ atsiprašo visų V. Brežnevos gerbėjų dėl neįvykusio pasirodymo.

„Darėme viską, kas tik įmanoma ir neįmanoma, kad koncertas įvyktų, tačiau šį kartą biurokratiniai įstatymai buvo stipresni už paprastą žmogiškumą“, - apgailestavo D. Šamraj.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)