Kuo ypatingas Andrius Pojavis? Darius Užkuraitis sako, kad jis turi charizmą. Bet juk mes ir apie Viktorą Uspaskichą sakome – charizmatiškas. Kas ta charizma? Ir kaip konkrečiai pasireiškia A. Pojavio charizma?

Kadangi labai gerbiu D. Užkuraitį, tai nedrįsčiau prieštaraut. Tačiau apie tą “charizmą” apskritai daug kas šneka. Aš manau, kad šiuo atveju yra geras palyginimas su V. Uspaskichu, nes tiek vienas, tiek kitas galbūt yra įdomesni kaip žmonės, personažai, sugebantys sukelti simpatijas ar antipatijas, ir nebūtinai kaip savo profesijų atstovai.

Iš graikų kalbos išvertus “charizma”, berods, reiškia “dovana”. Manyčiau, kad Andrius turi tam tikrą dovaną – jis yra simpatiškas, jo gyvenimo būdas neįprastas, be to, jis vedęs italę! O paprastai juk kaip tik lietuvaitės išteka už italų! Taigi jis yra geresnis vyras už daugelį italų ir daugelį lietuvių. Maža to, jis labai nuoširdus ir tiki savo daina, o tai retai pasitaiko tarp atlikėjų, kurie dainuoja kitų sukurtas dainas.

Ar A. Pojavio sėkmės nepaaiškina tai, kad šįkart buvo itin silpni konkurentai?

Nepasakyčiau, kad jie buvo labai silpni – gal labiau juokingi. Be to, Andriaus daina tikrai išsiskyrė iš kitų, kurių dauguma skambėjo kaip viena.

Kas, Jūsų manymu, yra antrojo pusfinalio favoritai ir apskritai – šios „Eurovizijos“ favoritai?

Stebėjau tik pirmą pusfinalį ir sąmoningai neklausau kitų dainų. Manau, kad pirmajame pusfinalyje stipriausias buvo belgas.

Ar A. Pojavis turi nors menkiausią šansą laimėti?

Menkiausią šansą turi visi, tarp jų ir A. Pojavis. Labai norėčiau, kad jis laimėtų, tačiau jis norėtų likti aštuntas. Bent jau taip skaičiau. Jei nori likt aštuntas, matyt, taip ir bus.

Jums, kaip muzikos vadybininkui, yra tekę dirbti su „Eurovizijos“ dalyviais. Kaip A. Pojavis atrodo tarp tų, su kuriais dirbote?

Pažįstu visus dainininkus, atstovavusius Lietuvai „Eurovizijoje“, tačiau dirbau tik su Laura. Man patinka, kad Andrius dainuoja nuoširdžią dainą, kurią pats sukūrė. Maža to, susidaro įspūdis, kad jis yra labiau tikras savo pasirodymu, nei iki šiol dainavę dainininkai. Net ir patys didžiausi mūsų scenos vilkai jaudinosi prieš pasirodymą ir jo metu.

Žinoma, kaip dainininkai geriausi buvo Linas su Simona bei Donatas Montvydas. Lauros buvo stipriausias šou, o LT UNITED buvo originaliausi, tačiau nuoširdžiausias – tikrai A. Pojavis.