Žodžiu, Miss Kittin vardą žino kiekvienas rimčiau besidomintis elektronine muzika, o save gerbiantis klubinėtojas – dar ir prisimintų apdulkėjusius laikus, kai šoko pagal Miss Kittin muziką ir svajojo ją pamatyti gyvai.

Prisipažinsim, šiek tiek užtruko, tačiau malonioji prancūzų misė pagaliau atvyksta į Lietuvą. „Loftas Fest 2013“ ji gros pačią pirmąją festivalio naktį, gegužės 31 d.

Išskirtinis Ingos Norkes interviu su legendine pasaulio diskotekų karaliene Miss Kittin.

- Sveika Miss, kaip tu, kur tu, ką tu?

- Sveiki, aš neblogai, tačiau dabar labai intensyvus metas mano gyvenime. Šiuo metu esu repeticijoje Paryžiuje.

- Susidaro toks įspūdis, kad tu visad esi reikiamu laiku reikiamoje vietoje, todėl tau visad sekasi pataikyti skrosti per laikmečius su banga – kaip čia taip atsitinka?

- Viso to paslaptis – tikėti savo intuicija, susikoncentruoti į tai, ką nori daryti, neklausyti, ką kiti sako ar ko iš tavęs tikisi. Neturiu tikslo būti įvykių epicentre, tačiau dažnai taip atsitinka turbūt dėl to, kad visada būnu nuoširdi ir ištikima pirmiausia savo principam.

- Gyvenai Berlyne, gyvenai Grenobly, gyvenai Ibicoje... Kur dar?

- Jau septintus metus gyvenu Paryžiuje. Prieš tai gyvenau dar ir Marselyje, Amiense, Ženevoje... Iš namų išvažiavau kai man sukako 17 m. Važiavau studijuoti šiuolaikinio meno, bet baigiau grafinį dizainą. Tai buvo neįkainojamos laisvės metai. Ženevoje užaugau kaip kūrėja – gyvenau skvotuose, dirbau įrašų parduotuvėje. Gyvendama Berlyne išgarsėjau. Į visus miestus krausčiausi dėl asmeninių priežasčių, ne dėl muzikos.

- Papsakok, kokioje aplinkoje gyveni dabar.

- Gyvenu Paryžiaus centre – turiu nedidelius jaukius apartamentus su vidiniu kiemu. Nieko ypatingo, tiesiog ramus ir mielas būstas.

- O kada supratai, kad esi garsi?

- Turbūt, kai žmonės ima klausti panašių klausimų (juokiasi). Tiesa pasakius, nepatinka man šis klausimas. Žmonės šiais laikais ir taip yra apsėsti populiarumo sąvokos. Tai kvaila. Nėra nieko blogiau už visus tuos beprasmius realybės šou, kuriuose žmonės siekia išgarsėti nedarydami nieko.

MISS KITTIN – BASSLINE:

- Tu darai ir padarai. Kaip mėgsti leisti uždirbtus pinigus?

- (juokiasi) Daug pinigų išleidžiu vakarienėms su draugais. Kartais einu apsipirkti – natūrali moteriška savybė (juokiasi). Kartais leidžiu sau įsigyti naujos technikos, naujos muzikos. Nieko ypatingo ar ekstravagantiško tikrai neperku.

- Ką tik pasirodė tavo naujasis albumas „Calling From The Stars“ – kaip tu jį pati pristatytum savo gerbėjams?

- Jame sudėta mano pastarųjų metų kūryba. Tiesa, išėjo dvigubas albumas – pirmoje dalyje daugiau pop muzikos su elektronikos prieskoniais, antroje dalyje daugiau ambient garsų. Didžiąją dalį albumo prodiusavau pati savo studijoje Paryžiuje.

- Vasarą pradėsi „Loftas Fest“, Vilniuje, Lietuvoje – ar ką nors žinai apie šiuos kraštus?

- O taip, apie Lietuvą žinau tikrai nemažai. Prieš keletą metų susitikinėjau su labai mielu vaikinu iš Lietuvos. Aš netgi jau esu buvusi Vilniuje – lankiau draugo šeimą.

- Oho – tai tiesa? Vilniuje tarp reiverių sklandė tokie gandai, bet maniau, tai tik gandai…

- Na ne, ne gandai (šypsosi). Iš tų laikų turiu tik pačius šilčiausius prisiminimus.

- Dauguma tave žino iš tų legendinių electroclash laikų – kaip tu pati nuo tada pasikeitei?

- Kai vyko visa ta electroclash košė, aš buvau tik paauglė, keliavau su savo nedidele manta per nedidelius klubus aplink Grenoblį. Iš tiesų, aš ir mano kompanija net nesuprato, kas vyksta. Aš, Tiga, Hell, Chicks On Speed – visi mes tiesiog linksminomės ir visi, galima sakyti, buvome dar vaikai. Tuo metu mūsų žodyne net nebuvo tokio žodžio „electroclash“ (juokiasi). Lyginant su tais laikais, dabar esu ne tokia naivi, įgijau daugiau žinių ir supratau, kad tai, ką darau ir sakau savo dainose turi įtakos kitiem, todėl dabar atsargiau renku žodžius.

- Turi ne tik daug gyvenimiškos patirties, bet ir nemažai tatuiruočių ant savo kūno – kada dareisi paskutiniąją ir apie ką ji?

- Paskutiniąją dariausi Los Andžele po senelio mirties – išsitatuiravau meksikietišką kaukolę ir senelio vardą.

MISS KITTIN pristato Lietuvos didžėjai:

„Loftas Fest“ – vienintelis toks miesto festivalis

„Loftas Fest 2013“ šiemet pradės vasaros festivalių sezoną ir vyks patį pirmąjį vasaros savaitgalį – gegužės 31 – birželio 2 dienomis Vilniaus Naujamiestyje. Festivalio programa šiemet išaugo į rimtą tarptautinio lygio muzikinį vojažą.

Visame pasaulyje žinomi vardai – tokie kaip MTV išgarsėjusi hip hopo pankė Kelis, Ibicos ir Berlyno diskotekų karalienė Miss Kittin, hipsterių numylėtas Toro Y Moi, legendiniai islandai „Mum“, britai „Modestep“, The Petebox ir daugelis kitų – šį festivalį į savo planus įtraukė tik dėl jo unikalumo net ir jų jau visko mačiusiomis akimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)