Jurga pasakojo, kad tie metai, praleisti viename didžiausių ir gan svetimame pasaulio mieste, ją ne tik išmokė vertinti save ir niekada nepasiduoti kitų nuomonei, bet ir įkvėpė kūrybai. Pasak Jurgos, šio albumo pagrindinis įkvėpimo šaltinis – kino filmai: Larso von Triero drama „Melancholija“ , kultinis „Kovos klubas“, „Pradžia“ su Leonardo di Caprio, „Negyvėlis“ su Johnny Deppu ir kiti.

Todėl koncertui Jurga kinematografijos įkvėptoms dainoms paruošė ir įspūdingą scenografės Giedrės Brazytės kurtą scenografiją – kiekvienai dainai buvo sukurtos specialios vizualizacijos, įkvėptos atitinkamų filmų. Sceną puošė įspūdingi burių formos ekranai, simbolizuojantys laisvę, svajonių išsipildymą, kelionių troškimą ir ribų, kurios dažnai mums trukdo judėti į priekį, peržengimą.

Scenoje atlikėja pademonstravo ir naują įvaizdį, kurį jai padėjo kurti dizainerė Kristina Kruopienytė.

Pasak kostiumus ne tik Jurgai, bet ir kitiems muzikantams sukūrusios dizainerės, svarbiausia buvo išlaikyti vientisą liniją, nenutolti nuo pagrindinio Jurgos įkvepėjo – garsiausių pasaulio kino juostų.

Atlikėjai pristatyti albumą padėjo ne tik grupė, bet ir pianistas Petras Geniušas, Leonas Somovas.

Pačiam P. Geniušui tai jau ne pirmas projektas drauge su Jurga ir Leonu Somovu. „Nors esu klasikinės muzikos atstovas, tačiau mielai prisijungiu ir prie elektroninės muzikos projektų. Svarbu, kad atlikėjas būtų originalus. Visada palaikau Jurgos ir Leono iniciatyvas, nes jie neina pramintais takais, nepataikauja prastam skoniui. Jų muzika sukurta reikliam klausytojui ir reikalauja įsiklausymo“, - sakė Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas.

Gegužės 9-ąją Jurga su komanda albumą pristatys ir Kauno „Gargare“.

J. Šeduikytės albumo pristatymo akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)