Prancūziška dvasia

Naujasis Patricia Kaas šou „Kaas Chante Piaf“ jau dabar vadinamas didžiausiu dainininkės karjeroje. Specialiai šiam šou buvo sukurtos įspūdingos dekoracijos ir išskirtinė scenografija.

Šou metu žiūrovai ne tik išgirdo auksine estrados klasika tapusias dainas, bet ir turėjo unikalią galimybę pamatyti iki šiol niekur nepublikuotas Edith Piaf nuotraukas ir vaizdo medžiagą, kuri nukėlė į praėjusio amžiaus Paryžių.

"Pirmą kartą išgirdusi Edith Piaf dainas, negalėjau susilaikyti jų nedainavusi. Kūriniai kupini meilės, aistros gyventi, - koncerto metu pasakojo P. Kaas. - Tikiuosi, man šįvakar tai pavyks perteikti."

Specialios programos metu P. Kaas atliko daugiau nei 20 dainų, kurias savo laiku išgarsino legendinė dainininkė E. Piaf. Amžiaus patikrintoms dainoms naują skambesį sukurti padėjo jaunosios prancūzų electro muzikos atstovai.

Užsakyta vakarienė šuniukui

Koncerto išvakarėse į Lietuvą viena žymiausių prancūzų dainininkių atvyko ne viena, bet su savo ištikimu keturkoju Tequila. Šeimos nesukūrusi atlikėja nesiskiria su savo Maltos bišono kalyte netgi gastrolėse. Drauge su ja vakarieniauja ir koncertuoja. Tiesa, Tequilai savo šeimininkės pasirodymą tenka stebėti užkulisiuose, tačiau kartą Tequila Vilniuje jau buvo išbėgusi į sceną.

Atlikėja yra prisipažinusi, kad šunelis jai suteikia jaukumo ir gastrolese neleidžia taip stipriai pasiilgti namų.

Kaip DELFI pasakojo koncerto rengėjai - "Makroconcert" atstovai, P. Kaas pageidavo organizatorių patiekti vakarienę užkulisiuose ne tik jai, bet ir jos ištikimam mažajam bičiuliui.

"Virtuvės šefai pagal dainininkės pageidavimą šuniukui pagamino virtos vištienos", - teigė rengėjai.

Beje, P. Kaas pageidavo vakarieniauti drauge su visa dvidešimties žmonių komanda. To pageidauja reta užsienio žvaigždė. Paprastai artistai su vadybininkais po pasirodymo skuba į viešbutį, o komandos nariams maistas patiekiamas arenoje.

Tarp atlikėjos pageidavimų buvo ir arenos patalpų temperatūra. Atlikėja prašė, kad užkulisiuose nebūtų vėsiau, nei 22 laipsniai šilumos.

Apsipirko prabangiose parduotuvėse

Koncerto išvakarėse į Vilnių atvykusi Prancūzijos atlikėja visada mielai vakarieniauja senamiesčio restoranuose, neužsidaro viešbutyje. Šįkart ji taip pat išėjo pasivaikščioti po Vilnių bei pasidairyti po prabangias parduotuves.

P. Kaas į viešbučio numerį grįžo su didžiuliais krepšiais, tačiau kokius pirkinius rinkosi atlikėja, neatskleidžiama.

P. Kaas koncerto akimirkos Vilniuje - DELFI galerijoje:

 

Edith Piaf – didžiausia visų laikų Prancūzijos žvaigždė

Edith Giovanna Gassion gimė 1915 m. gruodžio 19 d. Prancūzijos sostinėje Paryžiuje gyvenusių cirko artisto ir dainininkės šeimoje. Pasirašiusi kontraktą su agentu Louisu Leplée, būsima žvaigždė pasikeitė vardą į Edith Piaf.

Dainininkė gerbėjų simpatijas užkariavo ne tik tėvynėje, bet ir toli už jos ribų. Dėka auksine estrados klasika tapusių dainų „La Vie En Rose“ (1946 m.), „Non, Je Ne Regrette Rien" (1960 m.), „Hymne à L'amour“ (1949 m.), „Milord“ (1959 m.), „La Foule“ (1957 m.), „L'Accordéoniste“ (1955 m.), „Padam... Padam...“ (1951 m.) ir daugelio kitų, Edith Piaf greitai tapo didžiausia tarptautine Prancūzijos estrados žvaigžde.

Ypatingai didelė sėkmė dainininkę lydėjo Jungtinėse Amerikos Valstijose. Išsikovojusi vietą populiariausių pasaulyje dainininkų elite, Edith Piaf padėjo prasimušti daugeliui kitų prancūzų muzikantų: Charlesui Aznavourui, Gilbertui Bécaudui, Yvesui Montandui, Georgesui Moustakiui ir kt. Edit Piaf buvo tokia įtakinga, kad garsusis prancūzų poetas, dramaturgas, tapytojas ir prodiuseris Jeanas Cocteau specialiai jai parašė pjesę „Le Bel Indifférent“, kuri sulaukė neeilinės sėkmės teatre. Edith Piaf mirė 1963 m. spalio 10 d.

Šiais metais minions 50-osios dainininkės mirties metinės, specialiai kurioms Patricia Kaas ir sukūrė naująjį savo šou „Kaas Chante Piaf“.