2013.04.26

SPEKTAKLIAI

„Damų rojus” (Lietuvos rusų dramos teatras, 19:00)

Įspūdinga scenografija, prabangūs kostiumai, žavinga ir jausminga Raimondo Paulso muzika. Miuziklas pastatytas pagal Emilio Zola romaną „Moterų laimė“. Tai pasakojimas apie provincialią merginą, atvykusią ieškoti laimės į mados ir meilės sostinę Paryžių. Po išorine sostinės romantika ir prabangių parduotuvių iškabomis slepiasi žiaurus konkurencijos, parsidavimų, tuštybės ir melo pasaulis. Pagrindinei miuziklo herojai Denizai – „Emilio Zola Pelenei“ – nepaisant visko, pavyksta, išsaugojus save ir nesutrypus savo vidinio grožio, išsikovoti laimę.

„Labanakt, mama” (Valstybinis jaunimo teatras, 18:00)

Keturiasdešimtmetė Džesė Keits ir jos motina Telma – dvi moterys pasinėrusios į savo įprastus gyvenimus. Metų metus trunkančią monotoniją netikėtai nutraukia Džesės žodžiai: „Mama, aš nusprendžiau nusižudyti“. Tolesni Džesės ir mamos monologai atskleidžia tokio sprendimo priežastis. Netrukus prasideda mamos ir Džesės mūšis tarp gyvybės ir mirties. Ar Džesė iš tikrųjų nusižudys? Ar mama išardys jos, atrodo, nepalaužiamą pasiryžimą? Spektaklyje nuolatos kyla sudėtingi klausimai ir žiūrovams, ir sprendimo nerandantiems personažams.

„Luošys iš Ainišmano salos” (Keistuolių teatras, 19:00)

Spektaklio veiksmas vyksta vienoje iš Airijos salų. Ainišmano sala – nedidelės žmonių bendruomenės namai. Čia žmonės gyvena, kaip ir kitur. Jie dirba, miega, myli, pykstasi, linksminasi. Atlieka pilietines ir šeimynines pareigas, kuria savo monotonišką kasdienybę, kartais paįvairindami ją „naujienom“ apie vienas kitą. Atrodo, nieko ypatingo. Tačiau staiga viskas apsiverčia aukštyn kojom, kai luošas paauglys Bilis pabėga į visų Ainišmano gyventojų svajonių šalį – Ameriką. Bilis užsitarnauja ne tik bendruomenės nemalonę, bet ir... pagarbą. Juk jam, kažkokiam luošiui iš Ainišmano, pavyko tai, ko kiti net nedrįsdavo sapnuoti.

„Niekada tavęs nepaliksiu” (Užupio teatras, 19:30)

Spektaklyje „Niekada tavęs nepaliksiu“ pasakojama apie nuotykius, kuriuos mums gali iškrėsti atmintis. Tai atminties komedija apie amžiną kartų konfliktą. Spektaklio režisierius Titas Varnas kartu su pačia Kristina Gudonyte sukurs žiūrovui haliucinuojančios atminties pasaulį, kuris pasirodo tada, kai susiduria skirtingų kartų įvaizdžiai, pasaulio supratimas.

„Ribos” (Menų spaustuvė, 19:00)

„Ribos - tai spektaklis apie jauną žmogų, bandantį keisti nusistovėjusias, pasenusias gyvenimo taisykles. Herojus su kūdikišku atvirumu kelia problemiškus klausimus, kurie neretai kyla ir kiekvienam iš mūsų, bet dėl vyraujančių moralinių, etinių normų mes tiesiog nedrįstame jų garsiai įvardinti. Šis spektaklis - galimybė žengiant per uždraustą ribą išgyventi " ypač malonų teisumo pojūtį". Tadas Montrimas

„Mažasis kiogen teatras” (Šokio teatras, 18:00)

Grįždamas iš dvasinės praktikos išbadėjęs vienuolis, gyvenantis ant Haguro kalno, pamato prie kelio augantį persimonų medį. Jis įlipa į medį ir nusiskynęs vaisius juos valgo. Tuo tarpu savo valdų atėjęs apžiūrėti ūkininkas pamato vienuolį, skinantį persimonus nuo jo medžio, ir supyksta. Ūkininkas, apsimesdamas, jog vienuolio medyje nemato, pradeda jį erzinti sakydamas: „Tai tikriausiai paukštis“ arba „Turbūt tai beždžionė“... Vienuolis, nenorėdamas išsiduoti, kiekvieną kartą apsimeta gyvūnu. Galiausiai ūkininkas taria: „Tikriausiai tai juodasis peslys. Tačiau peslys turėtų plačiai išskleidęs sparnus klykti“.Vienuolis šokdamas iš medžio klykia kaip peslys, bet...

Spektaklio "Trio" pristatymas
“Trio” (Valstybinis Vilniaus mažasis teatras, 18:30)

VMT pristato vengrų režisieriaus Peterio Galamboso premjerinį spektaklį „Trio (Johaneso Bramso, Roberto Šumano ir Klaros Šuman meilės istorija)“ pagal Israelos Margalit pjesę. Nauju Vengrijos talentu tituluojamas režisierius šios temos imasi nebe pirmą kartą – Vengrijoje sukurtas jo spektaklis jau sulaukė sėkmės, tad įdomu, kaip šią pjesę seksis interpretuoti su lietuvių aktoriais. I.Margalit labiau žinoma ne kaip dramaturgė, bet kaip su garsiausiais pasaulio orkestrais sėkmingai gastroliuojanti pianistė. Tad nenuostabu, kad jos pjesė remiasi trijų garsių muzikų – Roberto Šumano, Klaros Šuman bei Johaneso Bramso – santykiais ir asmeninės aistros bei kūrybinio egoizmo konfliktu.

„Roko opera 2013. Dievas iš mašinos” (Teatro arena, 21:00)

Kartu su karštakošišku pavasariu atlekia ne ką mažiau įkaitęs projektas - matematikų ir informatikų roko opera - „Dievas iš mašinos“. Neapsirikite, šis muzikinis gyvo garso pasirodymas sulaužys stereotipą apie nuobodų moksliukų įvaizdį taip stipriai, jog sudvejosite - ar tikrai renginys tik studentiškos prabos. Neabejojame, spalvinga choreografija, išradingos dekoracijos bei charizmatiški personažai užhipnotizuos jau po pirmųjų akordų.

KONCERTAI

J. S. Bacho kantatos (Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademija, 18:00)

Projekto „Vargonų muzika – tradicijos ir inovacijos“ baigiamasis koncertas. Programoje: J. S. Bacho kantatos Nr. 4 „Christ lag in Todes Banden“ ir Nr. 131 „Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir“

Simfoninis koncertas „Koncertuoja Lukas Geniušas“ (Vilniaus kongresų rūmai, 19:00)

Šio vakaro svečiai – sparčiai į muzikos olimpą kopiantis pianistas Lukas Geniušas, jau spėjęs įveikti sudėtingiausius fortepijoninius opusus ir laimėjęs reikšmingus tarptautinius pianistų konkursus, tarp kurių XVI tarptautinis F. Chopino pianistų konkursas, kuriame Lukas pelnė sidabro medalį ir dirigentas Amos Talmon atliks Viduramžių meile alsuojančią A. Brucknerio Ketvirtąją simfoniją bei dramatiškąjį L. van Beethoveno koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 3.

Patricia Kaas (Pramogų arena, 20:00)

Particia Kaas apsilankys Lietuvoje. Tarptautinę šlovę pelniusi Prancūzijos atlikėją galima bus išvysti vieninteliame koncerte, Vilniuje.

„Visos dainos mamai” (Šv. Kotrynos bažnyčia, 18:30)

Vilniaus chorinio dainavimo mokykla „Liepaitės“ tęsia tradiciją ir visus kviečia į šeimos koncertą šv. Kotrynos bažnyčioje. Koncertu „Visos dainos Mamai“ Liepaičių kolektyvai kvies klausytis lietuvių kompozitorių bei pasaulio klasikų kūrinių, gražiausias savo kūrybos eiles deklamuos pačios dainorėlės. Koncerte dalyvaus Mažylių choras, pirmos, antros, trečios klasės chorai, Jaunučių choras ir jų didžiausios mamos - chorų vadovės Skirmantė Balčiūnaitė, Nina Timofejeva, Jurgita Dirgėlaitė, Diana Mickevičiūtė ir Edita Jaraminienė.

„Čiurlionis kitaip” (Mokytojų namai, 19:00)

Projekto „Čiurlionis Kitaip“ idėja kilo 2010 m. pavasarį, rengiant muzikanto Lino Bankausko autorinį koncertą, M. K. Čiurlionio memorialiniame muziejuje. Repeticijų metu buvo nuspręsta pagerbti kompozitoriaus atminimą ir atlikti vieną jo miniatiūrą - preliudą F/a-moll. Premjera puikiai pavyko, todėl muzikantai nutarė parengti valandos trukmės M. K. Čiurlionio miniatiūrų programą pavadinimu „Čiurlionis Kitaip“. Jos metu kompozitoriaus kūrinių temos yra atliekamos džiazo stiliumi, su improvizacijomis. 2011 m., minint didžiojo lietuvių kompozitoriaus 100-ąsias metines, muzikantai suburė Druskininkų Džiazo Ansamblį, su originaliai aranžuota „Čiurlionis Kitaip“ programa.

FESTIVALIAI

„Sugrįžimai” : „Meistriškumo pamoka” (Vilniaus Karoliniškių muzikos mokykloje, 10:00)

Dalyvauja prof. Luigi Tufano (fleita, traversas, Italija), Nijolė Dorotėja Beniušytė (klavesinas, Lietuva/Italija).

VAKARĖLIAI

"G&G Sindikatui" Tadžikijos aplankyti greičiausiai nepavyks
„G&G Sindikatas” (Brodvėjus, 20:00)

Bus tikrai stipru, nes šis koncertas su pilnu “Sindikato live”! Neseniai puikiai praėjęs koncertas „Laikas keistis“ atskleidė naujos sindikato programos detalių, kurias galėsite išgirsti ir čia!

„We Could Be Astronauts” (Bix, 20:00)

We Could Be Astronauts – iš senojo Yorko kilusi roko grupė 2009 metais tarsi Feniksas prisikėlė iš dviejų iširusių grupių Hijak Oscar ir Idle Jack & The Big Sleep pelenų. Jie turi aiškų muzikinį veidą ir tiki tradiciniu roko muzikos kūrimo keliu, kuriuo keliauja savo muzikinėje karjeroje. Pasisėmę įkvėpimo iš savo herojų ir sumaišę tai su dabarties garsais We Could Be Astronauts horizantaliu keliu į kosmosą juda trenksmingai su pulsuojančio roko energijos jėga.

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys” (Artistai, 20:00)

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ susikūrė 2007 metais ir iškart buvo pastebėti bei pamėgti linksmos, neįpareigojančios, bet intelektualios muzikos klausytojų. Kadangi po saule viskas nuolatos keičiasi - ir grupė keitė savo apdarus, muziką bei muzikantus. Bet kito ne viskas. Muzika išliko muzikali, o dainos - dainingos. Naudodamiesi tik akustiniais instrumentais „AKD“ sugeba savo kompozicijoms suteikti įvairių muzikinių stilių atspalvių - nuo polkos, postpunk'o ir mariarchi iki širdį draskančių baladžių ir psichodelinių reprizų.
„Tribute to the Doors” (Grantas, 20:00)

Vakaro metu bus atliekami garsiausi „The Doors“ bei J. Morrison'o kūriniai. Koncerto metu ekranuose matysite 70-ųjų žymiausių artistų, dailininkų fotografijas, pertraukėlių metu girdėsite 70-ųjų muziką.

„Norvegijos dienos. Norden Wave su Casiokids” (Loftas, 22:00)

„Norvegijos dienos Lietuvoje 2013“ ir šiuolaikinės Šiaurės šalių muzikos renginių ciklas „Norden Wave“ su pasididžiavimu pristato vieną ryškiausių šiuolaikinės Norvegijos muzikos atlikėjų – „CASIOKIDS". Taip pat programoje: Dj Mantas T, “Without Letters”, “Kurak”, Dj 96wrld, Vj Eatyourwork.

Ruslanas Kirilkinas (Soho, 22:00)

„Svajonę turiu“, „Laisvės kaina“ ir kitos dainos, kurios nesitraukia iš populiariausiųjų sąrašo ketina nudžiuginti „SOHO” klubo gerbėjus jau šį penktadienį vyksiančiame gyvo garso koncerte. Scenoje vienas laukiamiausių ir mėgstamiausių atlikėjų Ruslanas Kirilkinas.

„Smala: Ivan Smagghe” (Opium, 23:00)

Ivano garsai - gimstantys ir gyvenantys naktį. Tamsią naktį, į kurią niekada neateina rytas. Ivano gyvenimas ištatuiruotas vidinėje tavo delnų pusėje - Black Strobe, Kill the DJ, It's A Fine Line. Ivan Smagghe, Smalos globėjas, šventa dvasia ir vedėjas iš kelio viename. Balandžio 26-ą, ilgiausią sezono naktį su užuolaidomis.

Tim Mason
Tim Mason (Exit, 23:00)

Jau šį penktadienį savo pirmąjį pasirodymą Lietuvoje, klube „Exit Vilnius“ surengs vienas sėkmingiausių šių dienų didžėjų ir prodiuserių Tim Mason, kuris atvyks tiesiai nuo grandiozinio festivalio Amerikoje „Coachella“ scenos. Svečias iš D. Britanijos daug laiko praleidžia JAV klubuose, ant kurių pakylos pasirodo su tokiais bendražygiais kaip Tiesto ar Steve Angello.

2013.04.27

SPEKTAKLIAI

„Meilė iš paskutinio žvilgsnio” (Keistuolių teatras, 19:00)

Ji gimė su kailinėliais. Ji surado meilę, o po to – Bradą Pittą. Ji numezgė Jam megztinį su šešiom rankovėm – kad stipriau apkabintų. Bet Jis Ją paliko, o Ji paliko kitą. Pražydo alijošius. Jie ir vėl susitiko. Tiktai per vėlai.

„Pasaulio sutvėrimas” (Menų spaustuvė, 12:00)

Pasaulio sutvėrimas – tai šiuolaikinio šokio spektaklis 5-11 metų amžiaus vaikams, kuriame pasakojama pasaulio sukūrimo istorija, kurią savaip sukūrė vaikai ir suaugę. Gal pradžioje buvo žvaigždės? O gal nebuvo nieko? O kaip atsirado diena ir naktis, dangus ir žemė, paukščiai ir žvėrys? O kokie buvo pirmieji žmonės? Mes galvojam, kad buvo taip...

„Šikšnosparnis” (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 18:30)

Pirmoji iš trijų valsų karaliaus (beje, nemokėjusio šokti valso) žmonų dainininkė Jetty Treffz įkalbėjo savo vyrą imtis operetės. (Kiti tvirtina, kad toks įkalbinėtojas buvęs kompozitorius Jacquesas Offenbachas.) Apie 1860 m. Straussas pradėjo rimtai galvoti apie galimybę susirungti su Paryžiuje – žaismingiausioje to meto Europos sostinėje – karaliaujančiu Offenbachu. Taigi antra tokia sostine tapo Viena, o abu konkurentai liko draugais. Pirmosios dvi Strausso operetės ("Indigo" ir "Karnavalas Romoje") ypatingos sėkmės nesulaukė, tačiau trečioji – "Šikšnosparnis" – amžiams įrašė jo vardą į muzikinio teatro istoriją ir iki šiol yra neprilygstamas, klasikinis šio žanro pavyzdys.

„Skraidantys Meškiukai” (Raganiukės teatras, 12:00)

Spektaklis patiems mažiausiems apie stebuklingus skraidančius meškučius, kurie gyvena Meškinų mėnulyje ir malą žvaigždžių miltus. Visi mažieji žiūrovai į spektaklį kviečiami su savo draugais - pliušiniais meškiukais.

„Našlaitė Elenytė ir Joniukas Aviniukas” (Vilniaus „Lėlės“ teatras, 12:00, 14:00)

Kas iš vaikų nežino pasakos apie naš Elenytę ir Joniuką, kuris išgėrė vandens iš avino pėdos ir tapo aviniiuku? O kas iš tėvelių nežino legendos apie karalienės Barboros ir karaliaus Žygimanto Augusto meilę? Šiame marionečių teatro spektaklyje susipynė į viena ir graži pasaka, ir romantiška legenda. Šis gražus lėlininko Rimo Driežio sukurtas vaidinimas pelnė 1997 m. Kristoforą, ir po to -- dar daug apdovanojimų tarptautiniuose festivaliuose.

„Raudoni batraiščiai“ (Lietuvos nacionalinis dramos teatras, 12:00)

„Raudoni batraiščiai“ - tai pjesė, kalbanti apie žmonių baimę būti pačiais savimi. Bijant tenka dangstytis kaukėmis, apsimesti esant kažkuo kitu, nei esi iš tikrųjų, vengti pripažinti savo tapatybę arba priešingai - entuziastingai identifikuotis su tam tikromis grupėmis, kuriose jautiesi saugiai. Todėl ne veltui pjesės centrinė ašis sukasi apie skinheadų kultūrą atstovaujančio Juozo ir jo brolio Jono santykius, o pavadinimas nurodo į tam tikrų agresyvesnių grupuočių simbolį - teisę įsiverti raudonus batraiščius, pirmąkart praliejus kraują.

„Plėšikas Hocenplocas” (Vilniaus kamerinis teatras, 12:00)

Vilniaus Kamerinio Teatro pristatomame spektaklyje pamatysite dviejų neišskiriamų draugų Kaspariuko ir Zepuko nuotykius. Jie abu pasiryžta sugauti plėšiką Hocenplocą, kuris pagrobė močiutės branginamą kavos malūnėlį. Tačiau, nelaimei, jie pakliūva į plėšiko Hocenploco ir galingo bei pikto burtininko Petrozilijaus Cvakelmano rankas...

„Hamletas mirė. Gravitacijos nėra” (Lietuvos nacionalinis dramos teatras, 16:00)

Manis ir Dani, brolis ir sesuo, parvažiuoja namo į senelės gimtadienį. Atsitiktinai laidotuvėse jie sutinka senus draugus, Bynę ir Olį, kurie dabar vedę. Olis kadaise domėjosi Dani, tai buvo seniai, kai jie visi dar buvo draugai. Šeimos ir draugų santykiai keičiasi, transformuojasi ir niekada nėra tokie, kaip matome – neišvengiamai kažkas turi įvykti.

Spektaklis "Lilijomas"
„Lilijomas” (Lietuvos nacionalinis dramos teatras, 18:00)

Pirmąkart „Lilijomas“ buvo pastatytas 1909 metais – kai Vengrijos parlamentas išleido įstatymą, siekiantį kovoti su migracija. Kiek žinau, migracijos klausimas Lietuvoje šiuo metu labai aštrus, o anuomet ekonominė ir socialinė krizė tūkstančius vengrų privertė palikti savo namus – Lilijomas taip pat ketina išvykti į Ameriką.

„Pogrindžio komedija” (Vilniaus kamerinis teatras, 18:30)

Spektaklio režisierius Rolandas Boravskis, flirtuodamas su Vilniaus Kamerinio Teatro aktoriais, tiek prisižaidė, kad nusprendė iškepti produktą vardu Stebuklas. Norisi tikėti, kad Stebuklų būna gyvenime. Kad gyvename jų laukimu. Tačiau kaip ir kiekvienas spektaklis, taip ir šis negali apsieiti be konflikto. O vis tik, jeigu pinigų duoda tiek, kiek nori. Kiek gi imti? Koks kiekis jau tas, kuris įgyvendins svajones? Ką su šiais pinigais darysite – keliausite, pirksite, slėpsite? Vartosite, žinoma vartosite!

„Opera'12: Julijus Cezaris” (Forum Cinemas Vingis, 19:00)

Pačioje mūsų eros pradžioje Aleksandrijos piliečiai sveikina į jų miestą įžengusį Gajų Julijų Cezarį. Karvedys persekioja savo tuometinį priešą Pompėjų. Cezariui besisvečiuojant Aleksandrijoje, Egipto armijos vadas Achilas atgabena Egipto karaliaus Ptolemėjaus dovaną: Pompėjaus galvą. Egipto valdovas turi ir savų problemų: teises į sostą vis aktyviau reiškia jo sesuo, gražuolė Kleopatra. Cezaris nutaria apsilankyti Ptolemėjaus rūmuose, o ten jį pasitinka Kleopatra, apsimetusi savo pačios kambarine Lidija ir, be abejo, pakeri romėnų karvedį savo grožiu.

KONCERTAI

Juozo Pakalnio pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų konkurso laureatų koncertas (Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademija, 14:00)

Juozo Pakalnio pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų konkurso laureatų koncertas.

Leonardo Ulevičiaus (tūba) jubiliejinis vakaras (Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademija, 18:00)

Dalyvauja Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“.

Chorinės muzikos pavasario koncertai (Taikomosios dailės muziejus, 13:00)

Dalyvauja Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos mišrus choras. Meno vadovas Romualdas Gražinis.

Girmantė Vaitkutė
„Meeting Adele” (Šv. Kotrynos bažnyčia, 19:00)

Metų pradžioje nepaprasto gerbėjų dėmesio sulaukęs ir visų norinčių net nesutalpinęs muzikinis Girmantės Vaitkutės projektas „Meetinga Adele“ sugrįžta. Daugiau nei prieš dvejus metus pirmą kartą visuomenei pristatyta muzikinė programa sudaryta iš populiariausių žinomos pop atlikėjos Adele kūrinių, tokių kaip „Turning tables“, „Set fire to the rain“, „Someone like you“ ir dar daugelio kitų, aranžuotų specialiai Girmantei ir atliekamų su gyva muzikantų grupe.

VAKARĖLIAI

„Artistų artistas” (Artistai, 19:00)

Pusfinalis su „Fans of the Sky”, „s-90c” ir „Monkey Tank”.

„Kamanių šilelis” (Kablys, 20:00)

„Kamanių šilelis” paaugo ir balandžio mėnesį švęs dvejų metų gimtadienį! Štai jie vėl čia - su mumis, su jumis, su lietuviška derme ir avangardiniu nederėjimu, subrendę ir suvaikėję, sužinoję daugybę dalykų ir tuoj pat juos pamiršę, kad visa tai neregėtais impulsais ateitų per muziką scenoje, rūsyje, medyje ar kur kitur, kur įmanoma dainuoti, burti, regėti.

Jama&W gimtadienis (Studio 9, 20:00)

„Pastaraisiais metais apkeliavę didžiąją dalį mūsų Gimtinės, balandžio 27-ąją grįšim ten, kur visa ši nuostabi kelionė prasidėjo - į Geležinio Vilko, televizijos bokšto ir naktinio gyvenimo miestą - Vilnių. Būtent čia prieš ketverius metus, 2009-ųjų balandžio 27-ąją, mes, kupiškėnas ir klaipiadskas, pirmąjį sykį kartu užlipome ant scenos ir BEPROTIŠKAI jaudindamiesi pradėjom mūsų bendrą muzikinį nuotykį. Ir net nerealiausiuose sapnuose nesapnavom, jog šis nuotykis atneš mums tiek džiaugsmo ir bus toks ilgas, nenuspėjamas bei malonus. Dar kartą kviečiam ir labai labai laukiam!,” – kviečia Jama&W.

„AC/DC Tribute.lt” (Alaus namai, 21:00)

AC/DC tribute.lt, tai Lietuvos roko muzikantų kolektyvas, atliekantis legendinės australų grupės AC/DC kūrinius, „cover“ versijas. AC/DC Tribute.lt sudėtis: Merūnas Urbšas (vokalas), Algirdas (Blėka) Barniškis (gitara), Audrius Piragis (gitara), Virgilijus (Lolo) Prieskienis (boso gitara),
Martynas Lukoševičius (mušamieji).

Grupės „Hiperbolė“ koncertas (Brodvėjus, 21:00)

Vilniaus publika turės progą prisiminti lietuviškąja roko klasika tapusius „Hiperbolės“ kūrinius, pasimėgauti gyvu skambesiu ir neeilinės asmenybės draugija. Legendinio kolektyvo gitaristas ir daugelio jos kūrinių autorius Igoris Berinas su savo naująja grupe gyvos muzikos klube „Brodvėjus“ surengs koncertą gausiam ištikimų gerbėjų būriui.

Domanto Razausko solinis koncertas (Muzikos rūsys, 21:00)

Domantas, sako, pasiilgęs solinio koncerto, sako, tada aura būna kitokia, bendravimas su klausytojais kitoks, tad šįkart Domantas pasirodys vienas.

„Ir visa tai kas yra gražu yra gražu” (Tamsta, 21:30)

Jubiliejinio 25 metų DVD albumo pristatymas. Tai avangardinio rock ir jazz-rok pionieriai Baltijos šalyse. Grupės muzika - alternatyva lietuviškai pop ir rock muzikai. Daugiau nei prieš dešimtmetį žurnale „Rolling Stone“ grupė su CD „Linkėjimai Falkenhanui“ buvo pristatoma kaip post sovietinė Baltijos šalių avangardinio-eksperimentinio, psichodelinio jazz - rock grupė.

„Bootie: A plus D (USA)” (Menų fabrikas „Loftas“, 22:00)

Per pastaruosius metus, kultūrinis mashup fenomenas užkrėtė visą pasaulį kaip virusas. 2003 m. San Franciske DJ duetas „A plus D“ aka DJ Adrian ir Mysteriuos D sukūrė „BOOTIE“ – pirmąjį klubinį performansą, skirtą būtent šiai naujai augančiai nelegalaus muzikinio jamm‘inimo meno formai, žinomai kaip bootleg „mashup“.

„K1 Word Grand Prix 2013 Official Afterparty” (Tarantino, 22:00)

Pasaulinio superturnyro K1 World Grand Prix 2013 emocijos ir energija muzikos ritmų bangomis persikels į klubą. Madingiausius muzikinius ritmus dėlios ypatingas svečias, vienas talentingiausių, energija trykštančios šokių muzikos atstovų Lietuvoje – Donatello. Svečiui kompaniją sudarys ir stilingos šokių muzikos rinkinį garantuos „Mosquito“ komanda Rikko El Gato ir De Balchento.
„Liquid Voodoo” (Soul Box, 22:30)

Po pertraukėlės grįžo melodingiausio ir dainingiausio drum and bass renginys „Liquid Voodo“ . Naujienomis ir gražiausiomis senienomis dalinsis pailsėjęs nuo DJ pulto – Jazzy. Amenų brolių laidos šeimininkas – Salty Sugar, bei liquid drum and bass ambasadoriai „Full Flavour“ komanda – Babilan, Brazdzionis bei Red1.

SPEKTAKLIAI

„Trys paršiukai" (Raganiukės teatras, 12:00)

Interaktyvūs spektakliai, kuriuose vaidinti yra pakviečiami žiūrovai yra įdomūs tuo, kad kiekvieną kartą tiek aktorių, tiek teatro lankytojų laukia staigmena. Pirmą kartą į sceną įžengę mažieji talentai kiekvieną kartą sukuria vis kitokį spektaklį. Vaidinantys vaikai yra nugrimuojami, aprengiami originaliais kostiumais. Spektaklyje skambanti nuotaikinga muzika sukuria šventinę nuotaiką.
„Три поросята" (Raganiukės teatras, 16:00)

Spektaklis „Trys paršiukai" rusų kalba.

„Atsargiai - Žiurkius!“ (Keistuolių teatras, 12:00)
Didžiai Kiškis kviečia visus vaikus ir jų tėvelius į muzikinį spektaklį „Atsargiai – Žiurkius!“, nes neįmanoma Jums nepapasakoti vieno nekasdieniško įvykio. O viskas prasidėjo tą dieną, kai ramų ir įprastai kasdienišką miško žvėrelių gyvenimą sudrumstė Nepažįstamasis. Kas jis, koks jis ir ko jis čia atsibastė, Didžiai Kiškis dabar nepasakys, nes dings visas malonumas išklausyti nuotaikingo ir spalvingo pasakojimo nuo pradžios iki pabaigos.

„Pelenė“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 12:00)

Ir vaikams, ir suaugusiems nėra nieko nuostabesnio už pasaką apie Pelenę. Puikiai žinomą nuo vaikystės, ir net suaugusiems paliekančią laimingos pabaigos viltį... Pagal šią pasaką parašyto S.Prokofjevo baleto muzika - vienas geriausių kompozitoriaus kūrinių, ne kartą pastatytas įvairiuose teatruose. Mūsų scenoje savąją „Pelenės“ interpretacijos veriją rodo M. K. Čiurlionio nacionalinės menų mokyklos Baleto skyriaus moksleiviai.

„Ronja - plėšiko duktė“ (Valstybinis jaunimo teatras, 12:00)

„Ronja plėšiko duktė“ viena paskutiniųjų Astridos Lindgren apysakų. Miškinguose kalnuose šalimais įsikuria dvi tarpusavyje nesutariančios plėšikų gaujos - Matiso ir Burkos. Matisas prieš 11 metų susilaukė mylimos dukters. Netikėtai jis sužino, kad ir Burkai lygiai prieš 11 metų gimė sūnus. Iš kartos į kartą besitęsianti ambicinga gaujų konfrontacija yra bejėgė prieš nepalankiomis sąlygomis užsimezgusius vaikiškai nuoširdžius jausmus.

„Mano batai buvo du” (Valstybinis Vilniaus mažasis teatras, 12:00)

„Mano batai buvo du“ – tai muzikinis improvizacijų projektas, paremtas žaidimais ir šiuolaikine – puikiai vaikams žinoma ir šiek tiek mažiau girdėta – poezija. Įvairiausios nuotaikos, trumpos istorijos, įvykiai, nenumatytos atomazgos nepastebimai kiekvieną dalyvį ir žiūrovą privers grįžti į save, į savo vaikystę, savo pasaulį. Kartu su vaikais sukurtoje žaidimų aikštelėje arba smėlio dėžėje ieškosime sprendimų ir patirsime netikėtus posūkius...

„Senelės pasaka” (Menų spaustuvė, 12:00)

Salomėjos Nėries eilėračio „Senelės pasaka”, daugeliui primenančio vaikystę ir tikėjimą paprastais stebuklais, pagrindu sukurtas muzikinis spektaklis - improvizacija - pirmoji jaunųjų aktorių dovana patiems mažiausiems žiūrovams bei jų tėveliams. Tai spektaklis, kuriame, atgiję žinomų pasakų personažai - Žąsinas Moliūgas, trečias brolis Jonas, Našlaitėlė, žalčio žmona Eglė bei daugelis kitų-, atvirai ir žaismingai pasakoja savo pačių neįtikėčiausias istorijas bei drąsiai kviečia mažuosius kurti Pasaką kartu.

„Raudonkepurė” (Vilniaus „Lėlės“ teatras, 14:00)

Teatro „Lėlė“ artistai Elvyra Piškinaitė ir Juozas Marcinkevičius nutarė pamėginti suvaidinti kitokią istoriją apie Raudonkepurę ir Vilką. Drauge su šio vaidinimo dailininku ir režisieriumi, garsiu Lietuvos lėlininku Vitalijumi Mazūru 1993 metais jie pamėgino sukurti tokią pasaką apie Raudonkepurę, kurioje laiminga ne tik pabaiga, bet ir vidurys, t.y. nėra jokių žiaurumų, nekas nieko neryja ir nieko nereikia vaduoti iš Vilko pilvo.

„Tėčio pasaka” (Menų spaustuvė, 16:00)

Šio spektaklio didžiausias rebusas - sujungti gyvų žmonių ir projektuojamų vaizdų pasaulius. Tam reikia ne tik fantazijos, bet ir matematiškai tikslaus projektavimo, preciziškos aktorių choreografijos. Specialiai šiam spektakliui buvo sukurta programinė įranga, leidžianti lanksčiai kontroliuoti scenoje demonstruojamas projekcijas.

„Medžioklės scenos” (Lietuvos nacionalinis dramos teatras, 18:30)

Pjesė „Medžioklės scenos“ – psichologinė visuomenės studija, parašyta šiurkščia kaimiška kalba, pasitelkiant bavarų dialektą. Veiksmas vyksta Reinėdo kaime 1948 metais. Per kaimo žmonių paveikslus ir jų tarpusavio santykius Sperras negailestingai atskleidžia pokario Vokietijos mentalitetą ir parodo, kad karo pabaiga iš esmės nepanaikino nacistinės pasaulėžiūros, įsišaknijusios žemiausiuose visuomenės sluoksniuose.

„Šitas vaikas” (Lietuvos nacionalinio dramos teatro mažoji salė, 19:00)

„Ši pjesė yra apie tai, kaip sunku tėvams ir vaikams suprasti vieniems kitus. Kartais aš galvoju, kad būna geri vaikai, tačiau nebūna gerų tėvų. Reikia nugyventi ištisą gyvenimą, kad išsilaisvintum nuo naštos, kurią tėvai užkrauna ant savo vaikų pečių.”

„Sparnuotasis Matas” (Menų spaustuvė, 19:00)

Teatro laboratorija „Atviras ratas“ triukšmingai kviečia visus, išsiilgusius kandaus ir užkrečiančio lietuviško humoro, į siautulingai „rimtą“ spektaklį, pagal Kazio Binkio satyrinę poemą „Sparnuotasis Matas“. Atsispirdami nuo paties autoriaus žaismingo eiliavimo ir pasitelkdami savo jaunatvišką polėkį, aktoriai istoriją pasakoja šmaikščiai, kandžiai ir žaismingai. Poetizuota paprasto lietuviško kaimo istorija su netikėtais siužeto vingiais kiekvieną privers iki ašarų pasijuokti ir susimąstyti apie kartais keistą ir tokį nenuspėjamą mūsų, lietuvių, būdą...

„Burbulo sapnas“ (Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, 12:00)

Visų atėjusiųjų lauks tikra burbulų fiesta! Čia dalyvusa princesė Burbulytė ir paslapčių miško sergėtoja, fėja ir rūmų dama ir pačių pačių mažiausiųjų šokių, dainų ir kiti kolektyvai! „Ar kada įsižiūrėjai į muilo burbulą? Juk kiekviename burbule yra po karalystę. Ten rūmuose gyvena vaikai, kurie taip pat juokiasi, žaidžia ir sapnuoja. Ir štai Burbulo karalystės princesė pateko į Pasakų mišką, pilną baubų ir miško sergėtojų. Kas nutiko toliau – aš nežinau, bet tu gali sužinoti nukeliavęs į šį mišką kartu su Fėja“.

KONCERTAI

Sakralinės muzikos ir susikaupimo valandos (Šv. Kazimiero bažnyčia, 13:00)

Vargonuoja: Jurgita Kazakevičiūtė,Dovilė Savickaitė. Programoje - J. S. Bachas.

„Erlickas Mažajame teatre. Neregėta programa” (Valstybinis Vilniaus mažasis teatras, 16:00)

Juozas Erlickas sugrįžo! Deja, kaip visados, atsitvėręs tylos siena. Paklaustas, ar tai nauja programa, J Erlickas teištarė tiek: „Aš pats šitos programos nesu matęs.“

„Pianistų išdaigos” (Užutrakio dvaras, 15:00)

Atlikėjai – Rimantas Jurkonis (fortepijonas), Romualdas Lukošius (fortepijonas). Klasikos išdykėliais ir padaužomis vadinamo fortepijonų dueto koncertuose klausytojui malonu patirti atpažinimo džiaugsmą – šiems muzikams šėlstant, šmaikščių bei originalių aranžuočių programoje girdime su skoningu humoru persipinančius klasikos, džiazo ir net pop-muzikos motyvus. Čia draugauja F. Chopinas bei L. van Beethovenas, E. Griegas bei D. Ellingtonas, N. Paganini bei W.A. Mozartas, o su jais – legendinė grupė „ABBA“. Į šmaikštumo popierėlį įvyniojamos net G. Verdi, V. Bellini, G. Bizet operų arijos.
Bo Håkanssonas ir Čiurlionio kvartetas (Taikomosios dailės muziejus, 16:00)

Čiurlionio kvartetas, nestokojantis kūrybingumo ir originalių sumanymų, šį kartą kviečia pasiklausyti netradicinio instrumentų derinio – styginių kvarteto ir perkusijos. Su Lietuvos muzikantais pasirodo švedų perkusininkas, Malmės simfoninio orkestro narys Bo Håkanssonas. Čiurlionio kvarteto bendradarbiavimas su šiuo menininku prasidėjo prieš dvejus metus, kai jie drauge muzikavo „Trakų fanfarinėje savaitėje“. Sekmadienio popietės programoje – Lietuvos scenose retai atliekama XIX–XX a. sandūros ir nūdienos skandinavų autorių Rainerio Kuismos, Karlo Amadeaus Hartmanno, Danieliaus Bergo, Wilhelmo Stenhammaro ir Staffano Stormo muzika.

„Aš pažinau karalių tavyje” (Mokytojų namai, 17:00)

Ramų pavasario vakarą gera pasinerti į šviesą ir šilumą žadančią poeziją ir muziką. Aktoriaus Andriaus Bialobžeskio poezijos ir muzikos vakaras „Aš pažinau karalių tavyje” , tai nuoširdus jo bendravimas su publika – būtent tai, ko tikimės . Programoje – poetiškoms lietuvių sieloms artimiausių poetų Vytauto Mačernio, Henriko Radausko, Maironio, Henriko Nagio, Marcelijaus Martinaičio kūryba, skambės aktoriaus atliekami dar negirdėti lietuviški romansai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)