“Bičiuliai, jums svarbiausia – nepamiršti piniginės ir palapinės. Mes nenuilsdami rūpinamės, kad muzikinė dalis jūsų nenuviltų”, - sako festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis Blėka.

Taigi, prie amerikiečių dainininkės Danos Fuchs, grupių “Hard Times”, “Mirramaze” bei “Hilda Blues Band” jungiasi ir dar keletas bliuzo žvaigždžių.

Viena iš jų – “Alvon Johnson Blues Band” iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Universaliausiu šių dienų atlikėju tituluojamas Alvonas Johnsonas yra akivaizdus geriausias pasirinkimas kiekvienai progai. Jis keliauja po pasaulį ir užkrečia žmones savo įspūdingu džiaziniu balsu ir nerealiu sugebėjimu svinguoti. Neįtikėtina, tačiau Alvonas po tą patį pasaulį keliauja ir grodamas su rokenrolo grupe “The Coasters”. Po savo pasirodymų Rusijoje jis tą pačią akimirką buvo paskelbtas bliuzo karaliumi. Ar dar reikia Alvono Johnsono universalumo įrodymų?

“Bliuzo naktyse” taip pat sulauksime ir Pete Brown su Krissy Matthews. Prie jųdviejų prisijungs ir grupė. Šių garsių muzikantų bendradarbiavimas prasidėjo pernykščiame festivalyje – fenomenalus britų bliuzo gitaristas Krissy Mattews sveikino “Bliuzo naktis” su dvidešimtuoju gimtadieniu.

Tuo tarpu Pete Brown ilgus metus buvo žinomas kaip puikus britų poetas. Jis sukūrė hitus “Sunshine of your love”, “White room”, “I feel free” ir “Politician”, o šie atnešė pasaulinę šlovę tokiems atlikėjams kaip Ericas Claptonas, Bobby McFerrinas ar Davidas Bowie. Pernai Pete Brown gavo presitižinį BMI apdovanojimą už milijonines savo dainų perklausas Amerikoje. Tad tik įsivaizduokite, kokia bomba laukia visų “Bliuzo naktų” svečių.

Didžiule festivalio staigmena taps naujas lietuviškas projektas “Double Harp Attack”. Specialiai “Bliuzo naktims” jungiasi senosios ir naujosios kartos bliuzo armonikėlistai, jų idėjos ir talentai.
Šviežių idėjų atveš ir broliai “Latvian Blues Band”. Juk jų įkvėpimas ateina iš tokių meistrų kaip Elmore James, Robert Johnson, “Howlin’ Wolf” ir “Little Walter”.

“Latvian Blues Band” gimtojoje Latvijoje džiugina klausytojus beveik kiekvieną savaitgalį. Juos sutikti galima bliuzo klube “Bite’s Blues Club”, kur scena dalinasi bliuzo tokios žvaigždės kaip Lousiana Red, Bob Margolin, Phil Guy, Carey Bell ir kiti.

Festivalis vyks liepos 5-6 dienomis, prie Lūksto ežero, Varniuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)