Įkvėpimo liepsnos nukalta praėjusio tūkstantmečio pabaigoje, grupė ,,Turisas“, kaip puikus vynas brendo ne vienerius metus, kol su maksimalia drama ir jėga atsiskleidė 2004 m. pristatę debiutinį albumą „Battle Metal“.

Monumentalus epiško / folklorinio metalo šedevras iškart susilaukė didžiulio dėmesio visame Senajame žemyne ir šaltuosius suomius pavertė karščiausia pastarųjų metų naujiena.

Jau 2007 metais sekė antrasis smūgis – nuostabiai turtingas, gilus ir dramatiškas albumas „The Varangian Way“. Šįkart ,,Turisas“ vėl susilaukė puikiausių roko ir metalo fanų liaupsių. Juos išgirdo visas pasaulis. Sustiprinę savo muzikinės didybės reputaciją tokiais pat pritrenkiančiais ir neužmirštamais gyvais pasirodymais, suomiai net keletą metų praleido koncertiniuose turuose.

Palaikomi nuolat didėjančio fanų legiono, 2011 m. ,,Turisas“ į metalinę auditoriją prabilo kaip grupė visiškai pasitikinti savo jėgomis. Ankstesnės kūrybos perlai buvo surinkti draugėn ir panaudoti kaip varomoji jėga link naujų kūrybinių aukštumų. Triukšmingiausias, drąsiausias ir ekstravagantiškiausias kolektyvo albumas „Stand up and fight“ išsiveržė kaip sunkiojo metalo miuziklas. Bendra visuma skamba išties stulbinamai – tai lyg prabangi melodijos, jėgos ir išdidumo puota, didžiulių širdžių laisvės, brolybės ir nesibaigiančių horizontų šauksmas.

Apkeliavusi daugybę šalių, viena garsiausių folk metalo grupių pasaulyje ,,Turisas“ – Lietuvoje svečiuosis pirmą kartą.

Be žymiųjų suomių festivalio programoje jau yra patvirtinti šie dalyviai:

EINHERJER – Norvegija, viking metalas;
SÓLSTAFIR – Islandija, progressive/post metalas;
DESASTER – Vokietija, black/thrash metalas;
DORDEDUH – Rumunija, atmosferinis folk/black metalas;
HORNA – Suomija, black metalas;
OBTEST – Lietuva, pagan metalas;
NAHASH – Lietuva, black metalas;
KHORS – Ukraina, pagan/black metalas;
Aistė Smilgevičiūtė ir SKYLĖ – Lietuva, neofolk/bard/art rokas
STARY OLSA – Baltarusija, viduramžių muzika/folkloras;
MARGA MUZIKA – Lietuva, neofolkloras;
OORT – Estija, neofolkloras/folkrokas.
Dalyvių sąrašas dar tik įpusėjo, žinomų vardų dar tikrai bus…

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)