„Ankstesniam mūsų vaizdo klipui „Plius/Minus“ atsirado eterio Ukrainoje, Rusijoje ir Baltarusijoje, tad buvome priversti sukurti naują darbą, kad neleistume savęs užmiršti“, – šypsojosi futuristinį šalmą nusiėmęs grupės vokalistas Maksas Melmanas. „Tikimės, kad bus kanalų, kuriuose iki Kosmonautikos dienos naujasis klipas taps pačiu žiūrimiausiu.“

Tuo tarpu muzikos gerbėjai Lietuvoje nesunkiai atpažins, kad gimtojoje šalyje šis kūrinys yra žinomas kaip „Jūros gilumos akių mergaitė“. „Tiesą sakant, ši daina taip ir liko apie jūros gilumos akių mergaitę, tik… mėnulyje“, – pridūrė Maksas Melmanas.

„Biplanus“ galima pavadinti bene produktyviausia šiuo metu Lietuvos grupe. Per pastaruosius dešimt mėnesių, nuo praėjusių metų gegužės, tai yra jau šeštasis (!) šios grupės vaizdo klipas. Tai reiškia, kad muzikantai vidutiniškai kas pusantro mėnesio pristato po naują klipą. Ankstesnę videopremjerą jie surengė Valentino dienos išvakarėse dainos „Amore“ proga.
Vaizdo klipą „Poslednij den na lune“ „biplanai“ šį šeštadienį gyvai pristatys koncerte Vilniuje „Lofte“ – ten, kur šis klipas vasario pradžioje ir buvo nufilmuotas. Grupė „Lofte“ pasirodys jungtiniame koncerte „Feel Free“, kuriame gros kartu su garsiomis baltarusių punk ir folkroko grupėmis „Krambambulya“ ir „Neuro Dubel“. Planuojama, kad į šį pasirodymą atvyks per 400 muzikos gerbėjų iš Baltarusijos.

Naująjį „Biplan“ darbą režisavo Solveiga Zubrickienė, montavo Mindaugas Galkus, filmavo Artiomas Myškinas. Šio klipo įkvėpimu tapo legendinis Georges’o Méliès 1902 metų nespalvotas ir nebylus mokslinės fantastikos filmas „Kelionė į mėnulį“ („Le Voyage dans la Lune“).

Prieš 111 metų sukurtas filmas yra tapęs ir „The Smashing Pumpkins“ vaizdo klipo „Tonight, Tonight“ (1996 m.) pagrindu, filmo kadrus galima išvysti „Queen“ vaizdo klipe „Heaven for Everyone“ (1995 m.), o praėjusiais metais prancūzų grupė „Air“ išleido ir visą albumą, kurio muzika buvo panaudota nuspalvintai ir rekonstruotai šio filmo versijai.

„Biplan“ – „Poslednij den na lune“ (oficialus video):

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)