Pristatydami naują albumą "AVaspo" tęsia vandens tematikos pavadinimų ciklą, pradėtą kartu su pirmaisiais albumais („Nėra okeano“ ir „Niagara“) ir trečiajį savo kūrinių rinkinį pakrikštija dvikalbiu vardu: „Kraujuojantis okeanas / Ocean is Bleeding“.

Albume netiesiogiai kalbama ne tik apie žmogaus ir gamtos susvetimėjimą (tiksliau – pastarosios naikinimą), bet ir pakitusį žmogaus ir gamtos santykį. Dabartinis miestietis užauga betono džiunglėse, todėl paukščių čiulbėjimą, miško alsavimą jam pakeičia sintetinio garso triukšmai, skaitmeninės samanos.

"AVaspo" save vadina muzikiniais manipuliatoriais, žaidžiančiais sąvokomis ir emociniais potyriais. Galbūt todėl nėra vieno stiliaus, yra bendra konceptuali kryptis, didžiaja dalimi atitinkanti post muzikos kategoriją.

"AVaspo" muzikoje ne tik laksto bizonai, bet ir psych-pop, experimental srovės teka tais pačiais giluminiais vandenimis, vienos kitų neužgoždamos.

Muzikinėje trečiojo albumo pristatymo programoje bus galima išgirsti tokius kūrinius kaip „Sielos turizmas“, „Vakar mačiau“, „Rilkė labai mėgo rožes“, „Aš jus visus“, „Peiliu“, „Maitinam žuvis“, „Jei eini atbulom“, „100 bizonų“, ir, žinoma, „Ocean is Bleeding“ – kol kas vienintelį "AVaspo" tekstą, parašytą anglų kalba.

Albumo pristatymo vakarą Vilniuje sodriais muzikos poskoniais papildys ne tik retais, geidžiamais pasirodymais intriguojantis DJ S13, bet ir "AVaspo" narys Gediminas Žygus, scenoje pasirodantis ir po kitu plačiai žinomu amplua, kaip DJ Jacques Gaspard Biberkopf, pasirodymus vizualizuos VJ Suckmafinger.

Kaune, medijų meno ir muzikos festivalyje „Centras“ grupė AVaspo dalinsis scena su instrumentinės, eksperimentinės muzikos grupe iš Švedijos „Kriget“.

Albumo pristatymo koncertai vyks kovo 28 d., klube „Gluck”, Vilniuje  ir balandžio 11 d., festivalyje „Centras”,kino teatre „Romuva”, Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)